tiistai 14. elokuuta 2012

Sairaan hienoa!

Aivan mielettömän kivat ja onnistuneet nome-treenit Marin ja Saran kanssa! Jes, kerrankin! =D

Oltiin lähipellolla. Ensin hakuruutu helppoon kuusimetsään, jossa paksua sammalta ja vähän saniaisia tms. Maasto oli helppo, joten tehtiin isompi ruutu. Tyhmää, kun ei ole hajuakaan avoimen luokan hakuruutujen koosta, mutta oli tämä nyt selvästi aiempaa isompi. Takarajalla oli jonkinlainen notkelma, ei ehkä ihan ohjaksi voi kutsua, mutta sen toiselle puolelle laitettiin parit kauimmaiset. Dameja yhteensä kymmenen, Ruu haki niistä 7. Hakuruudun tekemisessä auttoi ympäriinsä juokseva Sara ja rhodesiankoira Saku, joten tuli kivasti Ruulle hajujälkiä ennen suoritusta. Ruu kaahottikin ensin lyhyen aikaa hajujen perässä ja pyöri enemmän etualalla, kunnes alkoi työskentelemään. Kolme damia ensin, jonka jälkeen odotettiin ja katseltiin kun Sara haki yhden. Sitten Ruulle taas kolme damia, joista yhden se löysi hienosti oikealta takaa kiven päältä. =) Sara haki taas yhden ja Ruulle vielä yksi, joka löytyi nopeasti. Upea hakuruutu! Ruulle teki erityisen hyvää vetää Saran hakujen ajan henkeä, tuli taas töihin vauhtia, kun iski varmaankin kateus päälle...=)

Sitten jatkettiin pellolla. Markkeeraukset tehtiin pellolta kuusimetsään, eli ajatuksena alueen vaihto ja kuusikkoon piti ylittää korkeat heinät, jotka kasvoivat pellon ja metsän rajalla kulkevan pienen ojan ympärillä. Heitot siis hävisivät jonnekin kuusikkoon. Koirakosta katsoen heitot tuli vasemmalle, mutta tarkoitus olikin ennen markkeerauksen noutoa lähettää koira "oikealle", eli tehvätä muodostivat n. 90 asteen kulman. Sara teki ensin, Ruu malttoi hienosti odottaa ja katsella.

Ruulle ensin yksi markkeeraus kuusikkoon, se löytyi hyvin. Sitten heitto ja lähetys linjalle. Ei mitään ongelmia, markkeerauskin löytyi tosi hienosti. Sama uudestaan, mutta peruuttelin taaksepäin, eli 90 kulma pieneni reilusti. Linjalle tuli nyt matkaa varmaan 70-80m. Sujui kuin vettä vain! Viimeinen tehtävä tehtiin niin, että Mari laittoi linjan keskivaiheille salaa yhden damin odottamaan. Ensin tuli siis markkeeraus, lähetin kuitenkin linjalle, mutta pysäytin kesken matkan. Ruu stoppasi tosi hyvin, oli hetken hämillään lähietsintä pillityksestä, mutta laittoi nenän maahan ja löysi nopeasti siitä damin. UPEA PIENI! Sitten linja targetille saakka, meni lujaa ja epäröimättä! Viimeisenä vielä sen markkeerauksen nouto ja se tuli sieltä yhtä nopeasti. Sairaan hienoa!!! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti