tiistai 16. helmikuuta 2021

Talvea 2021

Korona on siirtänyt edelleen kisojen aloittamista, joten nyt on tammi- ja helmikuun ajan vaan treenattu, lähinnä tokoa. Saatiin Huotarin Oili kouluttamaan meidän kisatokoryhmää säännöllisesti ja se on kyllä ollut tosi kiva juttu, vaikka vasta yksi kerta takana. Viimeksi puitiin Easyn merkin kiertoa, ruutua ja tunnaria sekä tsekattiin nopeasti miltä jäävät näyttää. Kierto ratkaisiin n. 3min aikana, ruutuun tuli paksu pino kotiläksyjä samoin kuin tunnariin. Jäävät näytti tässä vaiheessa hyviltä. Ruutua ja tunnaria on treenattu tosi säännöllisesti, mutta suurta edistysaskelta ei olla vielä niissä otettu. Huoh. Ruudussa riidan aiheena on ruudun paikka ja tunnarissa nenän auki pitäminen HETI alusta alkaen.


Kas tässä näitä ihania kännykkäräpsyjä.


Koska korona on perunut toistaiseksi kaikki kokeet eikä ole varmaa päästäänkö aloittamaan vielä maaliskuussakaan, niin päätin tähdätä SM-kisoihin voittajaluokkaan EVL:n sijasta. Mikäli SM-kisat nyt edes saadaan pidettyä. Ei millään ehditä saada osallistumisoikeutta ylinpään luokkaan ja kovin keskeneräisenä en halua noihin kisoihin edes lähteä. Haluaisin kuitenkin isompien kisojen kisakokemuksen Easylle ja kivempi ottaa osaa siksi pykälän helpompaan luokkaan. 

Nomea on treenattu vähemmän, mutta kuntoa on lähdetty kasvattamaan säännöllisesti nyt talven aikana. Päätähtäimessä on loppukesä ja syksy, silloin en halua, että kunto loppuu kesken. Aloitettiin peruskestävyydellä, tehtiin potkurilenkkejä, joissa vaadin ravia. Alkuun Easy yritti herkästi vaihtaa laukalle, mutta nyt en meinaa saada sitä välttämättä laukkaamaan. Keskimäärin on menty n. 10km lenkkiä, muutamia 16-20km lenkkejä on pisimmillään tehty. Osan matkaa noista olen antanut/saanut Easyn kulkemaan laukkaa. Kaikki lenkit koira on tuntunut menevän kevyesti, ihmisellä on ollut sataprosenttia raskaampaa. 😂Nyt ei olla hetkeen päästy potkuroimaan, mutta Easy on siirtynyt omatoimisesti kasvattamaan kestävyyttä, voimaa ja sitkeyttä. Se löysi nimittäin vahingossa loukkaantuneen nuoren rusakon ja kiikutti sen minulle. Siitä sen into etsiä pupun jälkiä nousi potenssiin sata ja koko ajan pitäisi saada rämpiä pitkin metsiä ja umpihankea. KOSKA sieltä voi LÖYTYÄ toinenkin LÄMMIN RIISTA! Pisimmillään ollaan menty n. 1h lenkki, josta Easy on juossut/kulkenut umpihangessa n. 40min. Koira irtoaa jo aika kauas, eikä sillä ole ihan heti kiire tulla takaisin. Nyt tämä vielä menee, mutta kun lumet sulaa, niin miten kaukana tämä sitten viilettää menemään? Joudunkohan harkitsemaan tutkapannan hankkimista...😬 Liikaa en halua rajata Easyn inspiraatiota. Nyt näyttäisi siltä, että alo- ja avoluokan haku treenautuu kuin itsestään... 
En malta odottaa kevään riistatreenejä!
Nyt tuoreeltaan Easy aloitti juoksut, joten sekin olisi torpannut kokeisiin osallistumisen. Onneksi viimein aloitti, niin saadaan ne tästä sopivasti ohitse.

Muori-koira on ehkä hieman köpistynyt ja satunnaista liikkeelle lähdön ontumista on ollut havaittavissa. Ilmeisesti jumiutuu hangesta todella, vaikka se ei varsinaisesti hangessa edes lenkkeile. Lunta on vain tullut niin usein ja paljon, että meidän omat polut ei meinaa pysyä tampattuina, vaan polku jää sellaiseksi pehmeän lumen pöpperöksi. Ja jos on se ihmisellekin raskas kulkea, niin miksei se olisi sitä koiralle? Täytyy huoltaa Muori ja tsekata tilanne tarkemmin. 

Muoria on myös närästänyt ilmeisen paljon, sillä se turvautui äärimmäiseen keinoon oloa helpottaakseen ja söi p-a-s-k-a-a metsästä. Monet koirat toki sitä tekevät, mutta Ruulle se oli täysin poikkeavaa käytöstä. Kesällä se yritti ohimennen pari kertaa mutustella multaa/hiekkaa tms, mutta en tuolloin tajunnut yhtään mikä oli hätänä. Nyt on vaihdettu kevyempi ruoka, ylimääräiset rasvat on karsittu pois, puruluut olen korvannut ruoalla täytetyillä kongeilla ja olen pyrkinyt lisäämään ainakin yhden ruoka-annoksen päivään. En ole huomannut, että ongelma olisi ainakaan pahentunut. Varovaisesti voisin todeta, että ehkä edes vähän helpottanut.Jatkamme treenejä ja kuntoilua. Voisin yrittää kasailla jonkinlaista koostetta toko-treeneistä videollekin. Viime viikonloppuna saatiin parhaat kaverit ystävänpäiväviikonlopuksi kylään ja se olikin pelkkää koiravouhotusta aamusta iltaa. "Parempi" kamera ei ole ulkoillut mukana, koska niin kovasti haluaisin päivittää sitä paremmaksi, mutta ihan heti ei pysty investoimaan. Siksi motivaatio nykyisen ulkoiluttamiselle on olematon. Easysta on kasvanut atleettinen nuori koira ja olisi kiva saada se näkymään kuvissa. Sitä odotellessa tyydytään kännykkäräpsyihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti