sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

"TVA" PiipsPiips teki eilen Pieksämäen toko-kisoissa elämänsä suorituksen, joka palkittiin EVL1 tuloksella, 286,5 pisteellä, kunniapalkinnolla, luokkavoitolla sekä TK4 koulutustunnuksella. Fiilis on vieläkin vähän ihmeellinen. Ollaan saavuttu päämäärään, joka joskus on tuntunut melko kaukaiselta. 
Tuomarina toimi Kaisa Poutanen, joka tuntui tiukalta, mutta reilulta tuomarilta. Pisteet väheni aiheesta, mutta myös ansaittuja kymppejä jaettiin. Kisojen alkuun tuli ylimääräistä jännitystä ja hässäkkää, sillä jostain syystä liikkuri ja tuomari eivät hoksanneet poistaa ylimääräisiä merkkejä liikkeiden tieltä. Tuntui melko kohtuuttomalta, että koiran pitäisi tietää, kummalle merkille sen on mentävä, kun valittavana on kaksi hyvin vierekkäin olevaa merkkiä. Muitakin pahoja ansoja oli ja ensimmäisille koirakoille ehtikin sattua ikäviä virheitä ennen kuin häiriömerkit poistettiin. Me olimme toiseksi viimeisenä suoritusvuorossa. Tässä suoritusrivi ja selitykset: 


1.   Paikkaistuminen: 9 – Oli tepsutellut etutassuilla.
2.   Paikkamakuu: 10 – Röhnötti minusta todella rumasti niin etu- kuin takapäälläkin, ei ollut kuitenkaan touhunnut muuta.
3.   Seuraaminen: 8½ - Paras seuraaminen kisoissa ikinä! Tuntui niin pirun hyvälle, ei puskenut, ei edistänytkään (ainakaan pahasti), oli kontaktissa ja hyvin mukana. Aivan ihana! Oli varmaan joitakin vinoja perusasentoja.
4.   Idari: 6 – Istuminen jäi seisomiseksi. Pistän tämän omaan piikkiin, sillä annoin käskyn huolimattomasti. Piips ei ole tehnyt hutia pitkään pitkään aikaan, ja siksi annoinkin löyhän käskyn, kun oletin sen istuvan ilman muuta. Ei pitäisi olettaa asioita…
5.   Luoksetulo: 8 – Minusta seisominen oli laiska, maihin meni ihan hyvin. Tätä ei ollakaan treenattu, paitsi kerran eilen.
6.   Ruutu: 10 – Muuten todella hieno ja vauhdikas, mutta vähän turhan vauhdikas vierelle tulo.
7.   Ohjattu nouto: 10 – Ansaittu!
8.   Metallinouto: 9 – Mietti pari sekuntia miten ottaisi kapulan suuhun, aivan pieni kalina alussa.
9.   Tunnari: 9 – Haisteli pitkään, näin kyllä, että merkkasi alussa oikean, mutta mietti ja varmisti tarkkaan vielä muut kapulat. Piips piti vähän jännitystä yllä…hitsiläinen.  Tuli se oikea sieltä sitten.
10. Kaukot: 10 – Niin ansaittu!  Tässä on kärsinyt tekniikka toisen lonkan takia ja olen joutunut antamaan siinä treeneissäkin Iitulle anteeksi. En odottanut puhdasta suoritusta, mutta tyttö teki hienosti töitä, kun kuiskaamalla pyysin vielä viimeistä rutistusta.


Yhteensä siis 286,5 pistettä, EVL1- tulos, kunniapalkinto, luokkavoitto ja TK4 koulutustunnus!


En voi kuin hämmästellä ja ihailla Iitua, joka aina vain jaksaa olla iki-iloinen ja onnellinen koira. Piips piti kehässä hauskaa ja teki oikeasti elämänsä suorituksen. Suorituksen arvoa nostaa vielä se, että treenit meillä on oikeasti jääneet hyvin vähälle. En voi kuin ihmetellä, miten Piips pystyy suorittamaan liikkeet noin varmasti ja tarkasti, vaikken treenien perusteella voisi todellakaan tuollaista suorittamista odottaa tai vaatia. Piips olet paras! 

Katsoin kilpailukirjasta, että ensimmäiset toko-kisat olemme käyneet maaliskuussa 2008. Aika tarkalleen kolmessa vuodessa saavuimme päämäärään, josta tuolloin en uskaltanut edes haaveilla. Muistan hyvin, kun aloitimme tokon, jota en rehellisesti sanoen tiennyt olemassa olevankaan. Perustottelevaisuuskurssilla ohjaaja puhui jostain kisoista, että näitä harjoituksia voisi tehdä myös kisamielessä. En ymmärtänyt, mutta päätin sitten kaiken varalta harjoitella liikkeitä kisoja silmällä pitäen. Olemme Iitun kanssa opetelleen yhdessä koko lajin, yhtä matkaa, liike kerrallaan. 

Kiitän koko sydämestäni meitä kouluttaneita ihmisiä, erityisesti Marjoa ihan ensimmäiseltä kurssilta sekä Birgittaa läpi koko meidän ”uran”. Kiitos kaikille treenikavereille, myös teillä on isomerkitys onnistumisellemme. Niin ja kiitos Piips, olet mahtava harrastuskaveri, olet jotain aivan ainutlaatuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti