keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Toko SM-kisat Vantaalla

Niin on jälleen tottelevaisuuden SM-kisat takanapäin. Koskaan aikaisemmin ei olla osallistuttu näihin kisoihin (tai ehkä mihinkään kisoihin?) näin vähäisellä treenaamisella. Aiemminkin jo totesin, että koko kevät ja erityisesti toukokuu ovat olleet super kiireisiä. Mutta hei, ainakaan ei pipo kiristynyt missään vaiheessa ennen koetta. Treenaamattomuudella oli paljon enemmän hyvää kuin huonoa vaikutusta.


Reissuun lähdettiin jo perjantai-iltapäivänä. Yövyttiin jälleen Korsossa, jonne iso iso kiitos. <3 Kisapaikalla oltiin hirmu ajoissa, jo heti kahdeksan jälkeen aamulla. Siitä toimitettiin ensin kisakirjaa oikeaan paikkaan ja käytiin läpi ilmoittautuminen ja ell tarkistus. Sitten ängettiin tunkeilijoina vieraaseen telttaan, jossa oli varsin ystävällinen ja lämmin vastaanotto. Kiitos siitäkin! Ruulle en ollut varannut mitään häkkiä, vain oma peti makuupaikkana. Koko päivän se hengasi mukana kehien vierellä, välillä huilattiin porukalla teltassa ja pari kertaa se huilasi siellä yksinänsä. EVL:ssä kisaajia oli 58 ja me startattiin suoritusvuorolla 48. Odottelua, odottelua, odottelua.

Kaikesta odottelusta huolimatta Ruu oli hirmuisen iloisella ja hyvällä mielellä. Oikein erityisen iloisella mielellä. Liikkeet suoritettiin neljässä eri kehässä.

Ensimmäisessä kehässä ruutu, tunnari, zeta ja tuomarina Ralf Björklund.

Ruutu: 8 - Eteenmeno onnistui upeasti. Niin upeasti <3. Ruutuun lähtiessä harhautui kohti zetan merkkejä, tajusi onneksi itse virheensä ja korjasi ruutuun, jonne meni vasemmasta sivusta. Hyvä stoppi, maahan ok. Vierelle tuli kivasti, mutta loppu pa taisi olla vähän hidas.


Eteenmenoon lähdössä. Ruu odottaa kovasti lupaa jo lähteä, onneksi se malttoi odottaa...

Upeasti ympyrässä <3

Ja ruudusta vierellä. 

Tunnari: 8 - Reippaasti kapuloille, poimi oman heti sille osuttuaan, reipas vauhti takaisin. Luovutus voisi olla reippaampi.

Tarkkana tunnistusnoudossa

Löytyi! Kiireesti takaisin.

Zeta: 7 - Järjestys M - S - I. Maahanmeno olisi voinut olla nopeampi, seisominen ja istuminen onnistui nyt hyvin, mutta istumisen asento oli kyllä tosi vino.
Siitä jatkettiin suorillaan seuraavaan kehään, jossa luoksetulo, kaukot, ohjattu. Tuomarina Aino Juhantalo.

Luoksetulo: 6½ - Vauhti oli super hyvä, mutta stopit super huonot. Ruu vain iloisena valui ja valui...


Ja tästä sen näette. Pienen noutajan iloa. Ruu ei ole kuvasta päätellen koskaan kuullutkaan luoksetulon stopeista. :D

Kaukot: 9 - Järjestys I - S - I - M - S - M. Vähän haparointia kuuntelemisessa, vilkuili yleisöön ja melkein missasi S-I käskytyksen... I-M vaihdossa oli tekniikka haparointia, mutta ei edennyt.

Ohjattu nouto: 8½ - Reipas merkki, ok stoppi. Vauhdikas nouto <3 <3 Luovutuksessa jäi super taakse ja sitä kautta tosi vinoon. Mutta ihana vauhti <3
Ja seuraavaksi viimeiseen yksilöliike kehään, jossa hässäkkä ja seuraaminen. Tuomarina Pirkko Bellaoui.

Hässäkkä: 0 - Aivan super mahtava kierto!!! Törppö oli kohti yleisöä ja treeneissä Ruu ei uskaltanut kiertää, vaikka oli tuttuja taustalla. Nyt meni lujaa ja niin suoraan. Upea! Stoppina maahan ja sekin sujui hyvin. Sitten tapahtui se perinteinen. Lähti tosi lujaa kapulalle, ei saanut sitä kyytiin ja kompuroi ja ajautui ohi esteen. 


Ehdottomasti Ruun paras kierto tähän asti! <3
Seuraaminen: 8½ - Tuomari kehui seuraamista ja peruutusta, mutta harmitteli vinoja perusasentoja. Seuraaminen tuntui itsestä ihan kivalle, mutta videolla perusasennot ei minusta toimineet niin hyvin kuin treeneissä on onnistunut.Viimeisenä oli paikallaolo-hässäkät. Tuomarina Timo Pussinen.

Istuminen: 9½ - Avustaja tiesi kertoa, että 10s ennen ajan päättymistä oli inasen liikauttanut tassuja kohti piiloa. 

Maahanmeno + luokse: 9 - Ruu oli viimeinen maahan menijä ja ensimmäinen luokse tulija. Maahanmeno onnistui! (meidän tasolle hyvin, muiden mielestä on vielä hidas) Ja luoksetulon laukkasi melkein loppuun asti! Eli sekin onnistui meille tosi kivasti, koska Ruun on niin vaikea olla ensimmäinen rivistä lähtijä.  

Yhteensä tienattiin EVL2 tulos 227p. Sijoitus 42/48.
Me edustimme tällä kertaa Labradorinnoutaja kerhoa, joka sijoittui joukkuekisassa upeasti sijalle 11/42!!! Upeita labradoreja toko-maailmassa, paljon paljon onnea!

Ilman hässäkän nollaa olisi saatu ykköstulos, mutta finaaliin asti se ei silti olisi riittänyt, sillä tänä vuona oli tosi kova tasoinen koe. Kakkostuloksesta huolimatta tämä koe oli ehdottomasti fiilikseltä ja tekemiseltä tämän vuoden paras! Vaikka odottelua oli tosi paljon, niin Ruu jaksoi tehdä ihan törkeän hienosti töitä! Oli ihan superihanaa kehissä ja moni vaikea asia onnistui.

Viime vuodesta opin, että häkissä odottelu ei sopinut Ruulle. Tällä kertaa se sai odotella minun kanssa kehän reunalla tai teltassa ja se tuntui sopivan sille paremmin kuin hyvin. Tämän vuoden suurin opetus tuli hässäkässä. Jatkossa ehkä kuitenkin kannattaa antaa koiran tulla lähelle kapuloita ennen stoppaamista, niin koira ei ehdi kerätä vauhtia kapulan poimintaan. Ainakin, jos koordinaatio on alentunut ja riski ryssiä kapulan nosto suuri. Tätä voi jatkoon miettiä.

Seuraavaksi hengähdetään tokosta ja keskitytään noutaja juttuihin. Seuraava raatokoe on jo tulossa. Heinäkuussa on noutajien mestaruustoko ja syksyllä piirinmestaruus toko, joihin olisi alustava ajatus osallistua. Viimeistään loppusyksystä käydään Juha-sedän luona ja mietitään sen jälkeen jatkoja. Olen vähän miettinyt, että jos me tämä toko hiljalleen jätettäisiin enemmän taka-alalle. Paitsi jos meno ja fiilis on jatkossa tämän tasoista, niin harkitaan uudelleen. Mietitään.

Kiitos tutuille, joita nähtiin kisoissa! Oli ihana nähdä! Onnea vielä tutuille ja hienoille tuloksille ja upeille onnistumisille. Kiitos Tiinalle ja Jennille kuvista <3 <3 <3. Kiitos Marika seurasta, kuvauksesta ja kaikesta. <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti