torstai 22. marraskuuta 2018

Mitä kisuille kuuluu?

Minni ja Iines ovat nyt asustelleet reilun vuoden jo meidän talossa. Aika rientää hirmuista vauhtia eteenpäin. Luulen, että kisuilla menee ihan hyvin. Ne on erittäin hauskoja, ihania ja mukavia kissoja omine omituisuuksineen. Aika vielä näyttää muuttuuko jokin käytös tai toiminta. Tässä tämän hetkisiä kuulumisia.

Minni - Musta Möykky Jolla On SilmätMinni on kiltti ja reipas, mutta ehkä kuitenkin vähän ujo kissa. Se vaikuttaa hieman stressaavammalta tapaukselta, mutta toisaalta sille tuntuu olevan ihan sama onko esim. vieraileva koira omaa laumaa vai ei. On kuonokkain tuosta vain ja kulkee mennen tullen vaikka mahan alta. Minni pitää meteliä ja ääntä, kun sillä on asiaa ja tämä tapahtuu yleensä ruoka-aikaan tai halutessaan jotain muuta. Äärimmäisen kiltti kissa ja ei ole varmaan kertaakaan edes yrittänyt räpätä kynsillä. Ei missään tilanteessa. Ei lastenkaan kanssa.Minni on innostunut ulkoilusta toden teolla ja pyytää useinkin päästä ulos. Nyt kun ilmat on viilentyneet selvästi ei musta kisssa tahdo ymmärtää, että se kylmyys tai märkyys ei ole hävinnyt seuraavana päivänä mihinkään. Ulkona ei siis viihdy kovin pitkään ja osaa pyytää myös sisälle. Kissat ulkoilee valjaissa ja Minni on ns. aina valmis seikkailuihin. Se lähtee enemmän kuin mielellään metsään lenkille mukaan ja retkeily sujuu melko kivasti samaan suuntaan polkua pitkin. Niin innostunut Minni on lenkkeilystä, että sille ei tahdo riittää enää mikään pikku kierros. Jos ei ole saanut tutkailla ja ihmetellä tarpeeksi, niin kotiapäin ei askel ole kovinkaan reipas...


Team Black lenkkeilee

Sängyssä Minni ei nuku edelleenkään öitä, vaan vetäytyy vaihtelevasti eri paikkoihin nukkumaan. Aamuisin saattaa tulla sänkyyn pyörimään jos alamme osoittaa heräämisen merkkejä. Tämä tapahtuu joskus hieman epätoivottuun aikaan aamuyöstä. Ruoka maistuu ja silitykset otetaan, kun sitä halutaan. Minni ei paljoa kysele vaan tunkee syliin, kun sitä haluaa. 


Kun pitää päästä syliin niin syliin myös tullaan.


Iines - Mökö Mökö KissaIines on vähän jäyhä kissa, mutta on kuitenkin äärimmäisen utelias ja kiinnostunut kaikesta mahdollisesta. Erityisesti kaikki mihin voi mennä sisälle (pussit, laatikot ym) ovat mieleisiä. Iines on aina yleensä vastassa kun tullaan kotiin tai jos vieraita tulee. Se seurailee talossa huoneesta toiseen perässä ja sillä tavalla on koko ajan osallisena touhuihin. Ihanan seurallinen.


Tämä kori pehmoleluineen oli tuolilla. Iineksen mielestä pehmolelut joutivat muuttamaan ja Hän voi asustaa korissa.

Iines ei vaikuta aralta tai pelokkaalta, mutta on selvästi epäluuloisempi. Esimerkiksi "vieraat" koirat ovat sen mielestä vihollisia ja tuijottelee niitä paheksuvasti ja jopa vähän provosoivasti. Tuntuu, että Iines nauttii sellaisesta pienestä provosoinnista ja hakeutuu ikään kuin siihen tilanteeseen, että saa vähän näytiksi heilauttaa tassua. Luulen, että voimakkaamman "en siedä kissoja"-koiran kanssa Iines kyllä pyrkisi pakoon? Ehkä? Toivottavasti.
Iines ei oikein välitä ulkoilusta valjaista puhumattakaan. Kesällä homma oli vielä "ok", mutta kun syksyn sateet saapuivat, niin Iines totesi, että pitäkää ulkoilmanne. Iines on löhöilijä ja nautiskelija, joka on päättänyt vallata sängystä oman paikkansa allekirjoittaneen tyynyltä. Nykyisin saattaa tunkeutua niin reippaasti pään päälle, että on pakko huomauttaa asiasta. Silloin vastassa on viaton katse, joka sanoo "Mitä? Tämä on M-I-N-U-N paikka, voitko väistää?". 

Iines on hiukkasen pyöreässä kunnossa ja taitaa olla ikuisella dietillä. Pyöreys ei tunnu vähenevän, vaikka ruokaa saa hyvin rajoitetusti. Ja pulleudesta huolimatta Iines on tosi kranttu syömään ja kaikki märkäruoka tuntuu ällöttävän sitä. Ja jos on ällöttävää niin Hänen Korkeutensa ei sitä syö. Ei kelpaa keitetyt kalat tai broilerit, ei kaupan parhaatkaan märkäruuat. Ja silti olisi aina nälkä.

Iineksen bravuurina on meikäläisen sukka- ja alushousulaatikoiden avaaminen, sotkeminen ja valittujen sukkaparien kuljettaminen alakertaan. On kuljettanut Poikasten rukkasia, hanskoja ja pehmokissojakin. Joka päivä jokin aarre on kuljetettu näkyvälle paikalle.
Mutta on nämä kaksi kyllä tosi ihania kissoja. Niissä on paljon samoja piirteitä kaikista edellisistä kissoista ja sen vuoksi tuntuu, että olisi saanut jotain takaisin. <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti