tiistai 23. heinäkuuta 2019

Easy kasvaa

Easy 10vkoa

Easy kasvaa ja arki rullaa. Helppo penska se on edelleen, ei voi moittia. Easy ei häslää oikeastaan yhtään mitään eikä edelleenkään puremalla pure. Pojat saavat sen villiintyymään joskus niin, että pennulta menee sekaisin mikä on lelu ja mikä on paidan helma tai ovatko kädet puremisen kohde. Näissä tapauksissa ei aina tiedä kieltääkö pentua vai lapsia? Se on ainakin varmaa, että pentu tottelee paremmin...


Easy 12vkoa


Tuhmuudet rajoittuvat kaiken mahdollisen roskan, tikkujen, käpyjen, kivien ja muun ulkoa löytyvän luvattomuuden syöntiin. Jotka toisaalta ovat normaalia toimintaa pennulta, että voiko sitäkään tuhmuudeksi laskea? 


Ruu ja Easy 10vkoa

Arkeen on saatu hyvä rytmi ja tietyt rutiinit, joista voi kohtuu helposti myös poiketa. Eli liian orjallisesti ei tarvitse päiväohjelmaa pyörittää. Sisäsiisteys on ajatuksen alla eikä enää tarvitse joka 10min välein raahata pentua ulos. Joku yksittäinen pissavahinko on vielä sattunut, mutta ihan hyvällä prosentilla saadaan asiat hoidettua ulos. Kakkavahinkoja ei ole sisälle tullut kertaakaan. 


Easy 12vkoa

Easylle tuli 12 viikkoakin mittariin, jonka ansiosta saatiin hakea ensimmäiset rokotukset. Eläinlääkärireissu itsessään sujui erinomaisen hyvin ja helposti, kun sinne viimein päästiin. Jouduin ottamaan lapset mukaan ja ennen lähtöä en löytänyt rekisteripapereita mistään. Siinä kiireessä ja stressissä jouduin lopulta soittamaan klinikalle, voidaanko tulla ilman papereita, kun en kerta kaikkiaan löytänyt niitä. Saatiin lupa, kiitos mikrosirun ja koiranetin, ja kauhealla kaasulla matkaan. Ja ne paperitkin lopulta löytyivät, kun sai rauhassa etsiä.


Easy 12vkoa. Olisiko painoa ollut jotain päälle 9kg.

Kissojen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Minni-kissa ei välitä pennusta oikeastaan mitään ja lähtee pois jos Easy tunkee iholle. Iines-kissa taas yrittää läpsiä tassulla ja paheksuu lähemmän tuttavuuden tekemistä, mutta eihän pentu pehmeää tassua usko. Ja lopulta Iines ottaa hatkat ja paheksuu etäämmältä tai korkeammalta.


Easy 12vkoa

Ruu-muori on Easyn suuri idoli ja fanituksen kohde. Varsinaisia ongelmia ei näidenkään välillä ole, mutta itse näen pieneksi ongelmaksi sen, ettei Ruu sano pennulle mistään mitään. Easy saa viedä luut, ruuat, lelut ym. ja Muori tyytyy tähän. Minä yritän parhaani mukaan pitää Muorin puolia ja vahvistaa isomman koiran asemaa ja osaa laumassa, mutta liekö millään mitään väliä. Ruu kuitenkin tykkää selvästi pennusta, nukkuvat paljon vierekkäin ja pennun tulon myötä Ruulle on kelvannut taas luiden kaluaminen. Se ei syönyt yksinään kuin äärimmäisen herkullisia puristeluita, nyt kaluaa innoissaan ja mielellään niitäkin, mitkä jäivät aiemmin syömättä. Ja selvästi tykkää myös leikkiä pennun kanssa. Leikit vaan alkavat olla niin vauhdikkaita, että on tosissaan toppuuteltava menoa. Kun homma menee överiksi, niin naskalihampaat saavat Ruun vinkumaan tuon tuostakin ja sille ei tule loppua ellen minä tee siitä loppua. Muori kun ei sano tästäkään asiasta mitään.


Muori ja Easy 11vkoa

Easyn kanssa on tehty joka päivä pieniä toko-juttuja, luopumista ja malttia muun treenin yhteydessä, peltojälkeä sekä pillityksiä. Kantamistakin harjoiteltu ja siitä kehuttu silloin, kun pennun ei tee mieli järsiä kohdetta. RUOKA on TÄRKEÄÄ ja toimii erinomaisena palkkana. Tässä yhtenä päivänä Easy sai ensimmäistä kertaa nakkia treeneissä ja voi herranenaika kun pentu meni täpinöihinsä. Nenä on tarkka ja jos haistaa jonkun pudonneen karkin, niin se sitten kans etsitään ennen kuin pystyy kuulemaan tai näkemään mitään. Leluilla leikkii myös mielellään ja pikkuhiljaa pystytään tekemään treenipätkiä molempia palkkoja hyödyntäen. Easy keskittyy hyvin treeneissä ja varsinkin ruokapalkan kanssa saa käytännössä jakamattoman huomion. 


Easy 12vkoa

Tässä muutama päivä taaksepäin sulatin naakan, että tiedän miten pentu suhtautuu ja toimii riistan kanssa. Easy sai löytää linnun metsästä itse ja jukra, kun se olikin jännittävää. Haisteli lintua varovaisesti ja tuumaili asiaa. Pienellä kannustuksella otti linnun kantoon aika pinnallisella etuhammas otteella. Jo ennen kuin päästiin metsän puolelta pihaan Easy korjasi otetta vähän paremmaksi ja piti siivestä kiinni. Pihassa kahmi koko lintua paremmin suuhunsa ja sen jälkeen otti sen aina hyvin suuhun. Riista oli selvästi tärkeää ja siihen suhtauduttiin aika kiihkeästi. Kantoi ja esitteli sitä minulle erittäin mielellään, mutta selvästi herkässä oli myös se, että lähtisikö riekkumaan tämän aarteen kanssa. 


Easy 12vkoa ja naakka

Yhtään heittoja linnun kanssa en tehnyt, vaan pentu sai sen poimia omatoimisesti maasta. Luovutus oli vähän nihkeä, kun eihän tästä aarteesta olisi millään halunnut päästää irti...
Mutta on se nyt pienesti kehuttava 12 viikon ikäistä pentua, kun pystyin pyytämään sen istumaan ja odottamaan hetken paikoillaan, että sain napattua siitä kuvan kameralla. Kameran säätöjä tosin ei ollut vara alkaa tuhrailemaan, koska pelkäsin, että pentu pudottaa riistan ja alkaa syömään sitä. Tai jotain muuta vastaavaa. Mutta hienosti Easy kantoi ja piti lintua. Pätevä pieni noutajan alku.


Easy 12vkoa

Joka päivä Easy kasvaa ja joka päivä tykkään siitä enemmän. Tekisi niin mieli jo osallistua taippareihin, raato-kokeisiin, toko-kokeisiin ja treenata enemmän ja vaativammin ja ja ja...
Mutta vielä vaan keskitytään kasvamiseen ja minä yritän olla pilaamatta hyvää alkua kaikelle mahdolliselle.


Easy 12vkoa


Easyn luonteesta en ole ihan vielä selvillä. Helppuden, innon ja touhuamisen seassa on ripaus mielenkiintoista itsenäisyyttä. On jännää seurata millainen tyyppi tästä loppujen lopuksi kasvaa.


Easy 12vkoa


Easy 12vkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti