sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Ruu 9v!

Ruu täytti hiljattain 9v ja viimeistään nyt pennun tulon myötä siitä tuli virallisesti Muori-koira.


Kuva: Taru Sinervä

Ruu on voinut pitkään tosi hyvin ja terveysmurheet ovat toistaiseksi voitettu. Rasitusta on kestänyt hyvin ja odottelemme innolla syksyä, jos vain mitenkään päästäisiin metsästämään. Haaveilin myös raato-kokeista, mutta tulin siihen lopputulokseen, että se ei ehkä kuitenkaan kannata. Ei vaikka kuinka  haluaisi. Kokeiden fyysisyys on niin hurjaa, että todennäköisesti jalka taas kipeytyisi ja sitten minulla ei enää olisi Muori-koiraa, jonka kanssa viettää aktiivistä muori-ikää. Niin paljon en tulosten perässä ole, että niille terveys uhrattaisiin.

WT-koe puoli pohditutti myös, mutta siellä meidän pitäisi jo ottaa osaa voittajaluokkaan. Otimme osaa Easyn kennelleirille, jossa Ruun kanssa päästiin Valkosen Esan AVO-VOI ryhmään koulutettaviksi. Ja vaikka Muori esitti hetkittäin jopa hyvää osaamista, niin kyllä se VOI-luokka on liian kaukana. Pitäisi treenata hurjan paljon ja kun aika ei kaikkeen riitä, niin tyydymme treenailemaan nome-juttuja mielenvirkeydeksi ilman stressiä ja paineita mistään.


Kuva: Taru Sinervä

Muorin eläkelajeiksi on valikoitunut se peltojälki ja rally-toko. Nyt kesällä panostetaan mahdollisimman paljon jälkeen, jossa ongelmana on esineiden ilmaisun epävarmuus, varsinkin kun kyse on vieraan tekemästä jäljestä ja vieraista esineistä. Itse jälki sujuu sillai tosi kivasti ja motivaatio siihen on iso. Kulmatyöskentelystä Ruu ei ole toisinaan kuullut mitään ja mietityttää, tuleeko siitä ikinä koevalmista jäljestäjää. Rally-toko on sitten selvästi talvilaji ja seuraavana häämöttää voittajaluokka. Sitten joskus jos ohjaajan aivot kykenee voi-radan suorittamaan ilman "eiku"-sanoja.


Ruu tekee Marikan kanssa rallya. Kyllä se Muori tästäkin lajista tykkää.

Ikä ei vielä ihan hirveästi Muori-koirasta onneksi näy, ainakaan huonolla tavalla. Itse yrittää muistaa, että vanhempi koira saattaa tarvita lepoa ja palautumista enemmän kuin ennen. 


´

Onnea rakas Ruu! Olet aivan ihana Muori-koira <3<3<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti