keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Muorin jutut

Easy loistaa arkemme jonkinlaisena huomion varastajana heti Neiti Hankalan jälkeen, niin väkisinkin on välillä fiilis, että Ruu jää taka-alalle. Easy onkin aika röyhkeä huomion vaatija, sitä kun ei haittaa tippaakaan tuupata toisia syrjään. Itse kyllä huolehdin, että Ruun ollessa juuri sillä hetkellä kanssani, sen paikkaa ei vie kukaan toinen. Toisinaan voisi olla hyvä, että Ruu osaisi itsekin pitää vähän puolensa, mutta eihän se pidä. Ruu, Maailman Kiltein Koira, ei halua pahaa kenellekään ikinä eikä koskaan.


Ruu 9,5v syksyllä 2019

Edellisessä päivityksessä taisin todeta metsän olevan ihan sula ja pihankin sulaneen liki kaikesta jäästä. Tilanne on taas aivan toinen ja kahdessa päivässä tupsahti aikasta paljon lunta. Lumi ei haittaa, sitähän nyt ehdottomasti pitäisi ollakin, mutta toivon mukaan pitää pakkasella kevääseen asti, niin ei tarvitse veivata loskan, jään ja kuran kanssa. Varsinkin jään kanssa. En inhoa mitään niin paljon kuin liukkautta. Pysyvä kestoviha sitä kohtaan. Mur.

Mutta siis, Ruun kanssa odotellaan kevättä ja peltoja. Jäätiin niin kivaan vaiheeseen, kun yks kaks jälki alkoi kulkea ja Ruusta kuoriutui jäljellä itsevarman oloisesti eteenpäin puksuttava juna. Toivotaan, että on sitä myös keväällä.


Syksyllä 2019

Easy on varastanut tänä talviaikana valtaosan treeniajasta itselleen, mutta joka kerta Muorikin saa tehdä jotain ralliin liittyviä juttuja. Joko hallilla tai kotona keittiössä. Ja hiljattain olen pitänyt parit treenikerrat "Ruun treeneinä", joissa Easy on vähemmässä roolissa. Näistä Muorin treeneistä onkin tosi hyvä mieli. Toisenlaista laatuaikaa. 
Sivuhuomautuksena kerrottakoon, että pentu malttaa oikein hienosti seurata sivusta toisten tekemistä. 

Treeneihin on saatu huippuseuraa ja kasa huippuneuvoja. Totesin, etten pääse Ruun kanssa eteenpäin ilman ratatreenejä, sillä en muuten opi ikinä ajoittamaan käskyjä oikein tai linjaamaan meitä suhteessa kyltteihin oikein. Enkä opi ikinä hallitsemaan hermojani ja itseäni saati lukemaan rataa tai olemaan rento! En ole ikinä rento rallissa!
Mutta Ruu on kyllä ihan super! Taitavammalla ohjaajalla olisi varmasti huippukoira ralliin. Minä en saa edes valmiin ratapohjan kylttejä oikeaan järjestykseen. Huoh. 

Eli huippuseuran ansiosta, kun on joku joka osaa sen radan rakentaa, on päästy harjoittelemaan ratatreenejä VOI luokkaan keskittyen. Ja kuulemma maaliskuussa pitää startata kokeessa ja kuulemma valion arvoa tämän vuoden aikana tavoitella. Aikamoista, kun pelkkä ajatuskin kokeesta saa perhoset lentämään vatsassa. Ehkä kohta todella on aika uskaltaa ottaa seuraava askel.
Mutta nyt kun mietin, niin kyllä meillä on Ruun kanssa ollut rallitreeneissä kivaa ja se sellainen alkuvaiheen kaamea ahdistus on jäänyt pois. Tilalle on tullut pelkästään "eiku eiku eiku...", "apua apua mitä pitikään tehdä...", "sivu eiku liki eiku..." ja sen sellaisia puheluita radan aikana.


                             KUVA: RIIKKA NÄRÄ
Ruu 9,5v. Kuvasta välittyy hyvin Ruun tämän hetken rallimenot :D

Terveyttä on riittänyt lihasjumeja lukuunottamatta. Ei ontumia tai muitakaan isompia vaivoja. Silmissä oli inasen rähmimistä syksyllä ja käytiin varuiksi silmätohtorilla toteamassa, että näkimet ovat erinomaisessa kunnossa. Vain pientä kuivuutta erityisesti vasemmassa silmässä, ei muuta. Aikomus on käyttää myös Ruu eläinlääkärin kopeloitavana sitten, kun Easy on menossa virallisiin luustokuviin. Jonkin verran Ruu on nuollut tassujaan ja se mietityttää, kun siellä varpaissa on pientä alkavaa nivelrikkoa joskus todettu. Lisäksi voidaan samalla tsekata pari pattia rintakehän alueella, joiden uskon olevan rasvapatteja. Ei siis mitään isompaa, mutta sellainen fiilis, että on kiva tsekata tilanne. Tuleehan Ruulle tänä vuona pyöreät 10v täyteen.

Easy on pitänyt Ruun liikkeellä ja ketterästi Muori jaksaakin vouhottaa pennun kanssa. Minä olen aikamoinen natsihitleri vieressä ja isoja ralleja ei ole lupa harrastaa. Sellaista hammastelua, vouhkaamista ja yksin juoksentelua. Ja joka kerta Ruullakin meinaa lähteä homma lapasesta. Nuorekas Muori koira <3
 

Syksyllä 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti