torstai 3. syyskuuta 2020

Voi meidän Muori-koiraa

 Ruu kävi reilu viikko sitten suunnitellusti oikean polven hoitoreissulla Tampereella Eläinystäväsi Lääkäri-klinikalla. Meidän luottoeläinlääkärimme Juha Kallio pisti polveen kortisonia, jotta nivel saataisiin sisältäpäin rauhoittumaan. Polvi oli edelleen lievästi täyttynyt ja nivelkapseli oli paksuuntunut. Hoitamattomana nämä haurastuttavat ristisiteitä ja aiheuttavat nivelrikkoa ja pienestä ongelmasta kasvaa äkkiä katastrofi. Ruu ei ole tässä välillä oirehtinut jalkaa mitenkään ja on pärjännyt hyvin meidän "perus lenkit". 

MUTTA, aina on se mutta. Ennen rauhoitteen laittamista kuunnellaan tietysti rutiinisti sydän. Ja kun Juha kuunteli pitkään niin arvasin, että jotain on pielessä. Ruun sydämestä kuului selkeä sivuääni, joka vaikuttaisi läppävuodolta. Kuuntelun perusteella arviona jo 2/6. On suuri mysteeri, mistä ja miksi se on ilmestynyt näin nopealla tahdilla. Ruu on kuitenkin käynyt lyhyellä ajalla kahdesti eläinlääkärissä eikä sivuääntä ole kuulunut. Onneksi Muori ei oirehdi vielä mitenkään, mutta käydään viimeistään puolen vuoden päästä tutkimassa tilanne tarkemmin. Voihan murhe.

Itse polven hoito sujui hyvin. Niin paitsi Ruu olikin allerginen jodille ja oli reagoinut ihon puhdistukseen käytettävään betadineen niin voimakkaasti, että rakkulat olivat nousseet iholle. Tämä täytyy vain jatkossa muistaa kertoa jos tarvetta on.

Pistoksen jälkeen Ruu on voinut hyvin ja kulkea puksutellut entiseen malliin mukana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti