sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ylempiä luokkia

Treenilomailun jälkeen tsekattiin eilen kotipihassa, miltä ylemmän luokan liikkeet vaikuttaa.

Ruutu on kivalla mallilla, Ruulla on vauhtia ja intoa. Menee lyhyemmästä ja pidemmästä matkasta. Testailin myös lähettää sivusuuntaan ilman merkkiä sekä merkin kanssa. Ainoa miinus on nyt se, että Ruu tykkäisi saalistaa kosketusalustaa eli hyökkää siihen etutassuilla. Ajautuu näin ollen nopeasti ulos ruudusta. En myöskään ole tyytyväinen stoppiin, sitä pitää vielä vähän miettiä.

Merkki on myös iloinen ja paikka merkin takana hyvä. Kiinnitin huomiota myös merkin stoppiin, Ruu teputtelee käskyn jälkeen. Kun vaadin stoppia, se oli stoppi. Täytyy muistaa tämä jatkossakin. Koska ruutu ja merkki sujuu, testasin myös evl-ruudun lyhyellä etäisyydellä. Ekalla kerralla vähän hämmentyi, lähti toisella käskyllä. Muutamassa uusinnassa oli jo hoksannut idean, mutta en jankannut tätä kauheasti, sillä on vielä näitä pikkuasioita, joita pitää hinkata erikseen. Täytyy vahvistaa ruudun paikkaa ja sitä stoppia erikseen, ennen kuin alkaa vaatimaan kaikkea kerralla.

Tunnari x 2. Oli haastava pitkän tauon jälkeen sekä siksi, että nyt oli ihan kylmät ja kuivat kädet. En ollut koskenut mihinkään nameihin tms, kun tehtiin lelupalkalla. Ekalla laittoi oman merkille, mutta jatkoi haistelua vielä. Malttoi tehdä onneksi töitä nätisti ja poimi lopulta oman. Tästä vauhtipalkkaus. Tokalla oli jo paljon varmempi meno, oma nousi nopeammin. Haku ja palautus reipasta vauhtia, luovutus hyvä. Tästä oli hyvä palkata! Ihanaa, kun tämä liike on näin pitkällä! =)

Liikkeestä istuminen alkaa hahmottua. Ruu on hoksannut, että seuruusta voin pyytää sitä myös istumaan ja että se pylly pitäisi silloin laittaa alas. Nopeutta siihen täytyy saada vielä paljon paljon lisää, samoin varmuutta. Mutta ei mahdoton tehtävä. =)

Luoksarin stoppeja kierron kautta. Eka seisomista, jossa muistin vaatia kunnollista stoppia. Helposti yritti tarjota löysempää versiota. Sitten sotki maahanmenoon, vaikken sitä ollut vielä pyytänytkään. Itse maahanmenot on ihan jees, jarraa etupäällä ja sen tiputtaa maihin, mutta takapuolella kestää hetken laskeutua. Kuitenkin hyvällä mallilla. Viimeiseksi vielä seisominen ja hyvin erotteli.

Metskua on kannettu sisällä ihan muutama hassu kerta. Se ei ole ongelma. Mun kapula vain on kokoa Iitu ja vähän turhan iso Ruulle, jonka vuoksi en ole sillä kauheasti halunnut tehdä. Pitäisi saada pienempi kapula jostain...

Aki työsti meille ohjattuun kapulat, nyt päästään sitäkin treenaamaan, vaikkei tänään vielä testattukaan.

Ja viimeisenä kaukot, joita jumpataan jos ei päivittäin niin ainakin melkein. Ja ne on NIIN hyvällä mallilla!!! Viimeisessä vaihdossa testaan maahanmenoa istumasta seisomaannousun jälkeen ja siinä näkyy pieni rike takapäässä, jonka vuoksi en palkkaa, vaikka pienen hetken pohdin asiaa. Uusinta sujuu, mutta siinä lähtöasento jäi huonoksi, oli vinossa, mutta Ruu suoritti oikein tästä huolimatta. Eli tarkkana on oltava jo koiraa jättäessä. Mutta uskomattoman paljon on tässä menty eteenpäin. Videolla otan etäisyyttä jo parin metrin verran seiso-istu vaihtoihin! Maahanmenossa olen lähempänä, sitä on tehty vähemmän. Katsokaa vaikka, miten hyvännäköistä tekniikkaa Pikkumusta esittää...=)

video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti