torstai 11. joulukuuta 2014

Elä hetkessä (vanha otsikko: Optimistisuus ei kannata)

Piips ontuu. Se alkoi ontumaan eilen ja ontuikin tosi voimakkaasti, todennäköisesti se huonoin kinttu eli oikea takajalka. Tänään en pimeässä pihassa nähnyt ontumista eli ainakaan se ei ole eilisen mitoissa. Käsittelin Iitun eilen, että olisiko se auttanut jotain? Ainakin helpotettiin jumeja, niitä kun isolla rakkaalla riittää.

Maanantaina Piips kävi metsässä kakkos asioinnilla, mutta takaisin tullessaan vinkaisi voimakkaasti, oli hetken paikallaan ja tuli sitten jalkojen juuren kertomaan, että nyt johonkin sattui. Koira jäi suurimmalta osalta kiven taakse, joten en nähnyt mitä tapahtui. Piips siristeli toista silmäänsä ja ajattelin siihen osuneen jonkun risun. Nyt mietityttää oliko siinä muutakin? Sitten on lähipäivinä käynyt sellainenkin accidentti pihassa, että Piips jäi ns. Ruun alle, kun noutaja syöksyi lelun perään. Ruu törmäsi aika voimakkaasti Iitua kylkeen, mutta siinä hetkessä ei sen ihmeempää käynyt. Piips on vinkaissut myös yksin leikkiessään ihan omia aikojaan muutama päivä takaperin, sitäkään tilannetta en nähnyt eikä sinänsä mitään oireita ollut havaittavissa. Niin ja olihan tässä sitä lunta ja liukkautta ihan hetken aikaa, ainakin meidän pihassa. Meillä on myös Viuhti ollut viikon verran hoidossa ja ollaan leikitty paljon pihassa, jolloin Piips ehkä jonkin verran liikkuu enemmän noutajia vahtiessaan.

Liekö nämä kaikki yhdessä vai vain yksi tekijä, kun ei voi tietää. Tuli vain niin ikävästi taas muistutus siitä, ettei pitäisi miettiä asioita pidemmälle, vaan elää siinä hetkessä. Ironista on, että ehdin muutamien päivien ajan ajatella tosi positiivisesti, että jos lumi antaa odotuttaa taas itseään ja jos talvi ja kevät ovat yhtä "helppoja" kuin viime vuonna, niin kuka tietää josko me vaikka Iitun kanssa porskutettaisiin ensi kesään. Sillä on mennyt niin hyvin, että josko meillä olisi vielä reilummin matkaa jäljellä? Ja sitten käy näin. Tietenkin.

Mieli on aika maassa. Mun piti pohtia tänne Ruun treenejä ja tulevaa koetta, mutta ajatukset lopahti jotenkin niin alamaihin. Eihän me olla edes treenattu, ei vain ole ehtinyt eikä pystynyt, kun ei missään näe yhtään mitään. Viime perjantaina saatiin hyvät treenit kisaryhmän vuorolla, lauantaina käytiin aamupäivästä treenaamassa maneesilla ja sielläkin ihan ok menoa (ruutu ainakin onnistui), mutta sen jälkeen homma on jäänyt aika lailla pimeään kotipihaan, jossa on vaikea tehdä yhtään mitään järkevää. Paitsi käytiinhän me eilen peräti "valosalla" ajalla treenaamassa ja joo, ihan kivaa, mutta ei ollut sellaista fiilistä.

No mutta, perus siistilläkin työllä me saadaan kyllä se ykkönen. Eihän meidän tarvitse huippusuoritukseen yltää. Mutta kun ykköstulosta enemmän arvostan itse sitä fiilistä, että olisi kivaa kehässä. Jos tää on sen vikan ykköstuloksen painetta?

Ehkä nyt vain on vaikeaa löytää sitä positiivisuutta itsestään, kun luonne on perus pessimisti. Ja kun yritin kerrankin tärkeän asian kanssa ajatella positiivisesti, vetäistiin matto samantien jalkojen alta. Ison koiran tilanne on vain niin tärkeä juttu mulle, että pienikin notkahdus siihen väärään suuntaan tekee aika pahaa. Ja ehkä ei muutenkaan ole se parhain viikko takana. Minähän en sairasta esim. flunssaa koskaan, mutta silti aamulla jostain nousee vihreää limaa ja ääni on sellainen, kuin vetäisin enemmänkin väkeviä juomia naamaan. Mahatautikin uhkasi tulla taas vierailulle, mutta onneksi nyt näyttäisi siltä, että se sivuutettiin äärimmäisen lievillä oireilla.

Mutta murehtimallakaan ei asiat parane, tiedetään. Peiliin katsomisen sijaan voisin katsoa koiria silmiin ja ottaa sieltä esimerkkiä ja oppia. "Aina on hyvä päivä! Ei kun menoksi!" sanoo Piips, ja "Mamma mä niin tykkään susta, oot tosi ihana ja on tosi siistiä ja ihanaa, kun saan olla sun vieressä ja ja..." hössöttää Ruu häntä ropellin lailla pyörien ja korvat rusetilla. Niin, jos sitä vain nauttisi hetkestä, ei murehtisi tai suunnittelisi tulevaa, nauttisi vain siitä mitä juuri sillä hetkellä on ja saa tehdä.

Tässä päivityksessä ei ole varmaan mitään järkeä ja en varmaan tajua siitä itsekään jälkikäteen mitään, mutta nyt on vähän parempi mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti