maanantai 18. toukokuuta 2015

EVL1 mutta ei tarpeeksi Hyvä

Melkein on päivitykset ajan tasalla...

Viime torstaina käväistiin Pieksämäellä toko-kokeessa, Erkki Shemeikan tuomaroitavana. Luokkamme alkoi aamulla yhdeksältä ja mukana oli 13 koirakkoa. Meidän numero oli  11. Mikä yllättävintä ja hauskinta, liikkeiden järjestys oli sotkettu ja ne tehtiin kaikki yhteen putkeen! Nyt pääsi Pieksämäki yllättämään, mutta positiivisella tavalla!

Ensin kuitenkin ryhmäliikkeet

Paikkaistuminen: 8,5 - Oli teputellut aika paljonkin etutassuilla. Mur...
Paikkamakuu: 10

Sitten yksilöliikkeet siinä järjestyksessä kuin ne tehtiin

Tunnari: 10 - Ihan hyvä, taisi oman haistamisen jälkeen haistaa vielä viereistä ennen kuin poimi. Mutta ei pahaa varmistelua.

Metallihyppy: 9 - En tiedä vähennyksen syytä, hidas perusasento luovutuksessa?

Ruutu: 10 - Sivulle tuli rumasti vauhdilla. Muuten ihan jees.

Kaukot: 10 - I-S-M-S-I-M. Ei edennyt, mutta ei ollut meidän oman tason mukainen kymppi. Liikautti vasenta takajalkaa S-M vaihdossa ja vastaavasti oikeaa takajalkaa S-I vaihdossa.

Zeta: 10 - I-S-M. Kröhöm...että meidän jäävillä kymppi? Videolta katsoin, että ne on parantuneet, mistä olen tosi iloinen! Mutta itse olin ihan pihalla tämän liikkeen aikana, ei tuntunut hyvälle ja ihme, että Ruu teki kaikki jäävät oikein. Nousi myös viiveellä maasta seuraamiseen, jokin sähellys siinä oli.

Luoksetulo: 8 - Seisominen oli hyvä, se on parantunut! Mutta maahanmeno oli hidas...voi huoh.

Seuraaminen: 9 - Tuntui edistävän välillä, perusasennot vielä suurimmalta osin hitaita. Täyskäännökset oikealle ei toimi vielä hyvin, irtoaa niissä.

Ohjattunouto: 10 - Ruutu jäi vasemmalle häiriöksi ja me saimme hakea vasemman kapulan. Hyvin onnistui, onneksi!

Yhteensä siis EVL1 301,5p, KP ja luokkavoitto!

Eihän se tuomarointi tiukunta mahdollista ollut, mutta oikein hyvä ja tasainen suoritus meiltä kuitenkin. Mutta harmittamaan jäi oma sählääminen ja se etten keskittynyt kunnolla. Ennen koetta ei jännittänyt oikeastaan ollenkaan, vasta kun mentiin kehään niin sitten tuli jännitys ja unohdin keskittyä niihin asioihin, joita haluaisin meidän suorituksessa parantaa. Kehä pyöri joutuisasti ja annoin kiireen tarttua. Ei oltu samalla viivalla Ruun kanssa kunnolla ja ihmeellisesti me tuo saatiin vedettyä noinkin hyvin läpi.

Eli parannettavaa jäi, eniten ohjaajalle. Suuren työn alle nuo perusasennot, ne tökkii kyllä muuallakin kuin seuraamisen yhteydessä. Varsinkin ruudun ja ohjatun lähtöpaikat pitäisi saada kunnolla hallintaan, nopea perusasento ja merkin tsekkaus ja sitten molemmat tiedetään mitä tehdään. Nyt mulla menee aikaa saada Ruu vierelle perusasenoon, ei ehditä tsekkailla merkkiä kun liike jo alkaa ja sitten tulee ahdistus jne. Näihi mun nimenomaan piti kokeessa keskittyä ja vituiksihan se meni.

Huomenna on seuraava koe ja samalla viimeinen ennen SM-koetusta. Erityishuomioon huomiselle siis liikkeiden välit ja keskittyminen.

Perjantaina ajettiin sitten Puttaalle kera Ruun, Vauhtipojan ja Nooran. Yövyttiin mummin helmoissa ja lauantaina piipahdettiin Nooran ja noutajan kanssa Lestijärvellä näytelmissä. VP jäi mummin hellään hoivaan ja hyvä niin, sillä näyttelypaikka oli järven rannalla ja keli ei kyllä mikään lämmin ollut. Tuomarina oli Raimo Louhio ja labbiksia oli mukana paaaaaaljon.

Arvostelu kuului näin:

"Runsaat 4v. narttu, joka edustaa hyvää "metsästystyyppiä". Kevytluustoinen koira, jolla pitkä kevyehkö pää. Hyvä kaula. Liikkuessa takakorkea selkälinja. Melko matala rintakehä. Raajoissa hyvät kulmaukset ja hyvät liikkeet. Turkki niskasta häntään voimakkaasti laineilla, lähes kiharalla. Alusvilla puuttuu."
 
 
Ja arvosanaksi siis jälleen T. Voi höh. Tuolla arvostelulla olisi pitänyt melkein se H jo ansaita. Varsinkin kun kaikki käyttikset tuntuivat saavan sen H:n, vaikka mukana näkyi peitsaavia koiria ja yksi aliravittukin yksilö. Eli ei tarvitse lihottaa omaa koiraa näytelmiin seuraavaa kertaa ajatellen... Mutta eipä tämä edelleenkään kuoleman vakava asia ole. Ehkä sitten seuraavalla kerralla. Kiitos Nooralle Ruun esittämisestä, Pikkumusta esiintyi kanssasi niin kauniisti ja hienosti! Ensi kerralla kehään sitten heti karvanlähdön loputtua... ;)
 
Mutta ei mennyt käynti kokonaan hukkaan, sillä paikalla sai erinomaista häiriötä tokoa silmällä pitäen. Tunnari sujui upeasti! Merkille menoa otin teltta- ja ihmistaustalla, hyvin meni! Seuraamisessa kontakti piti, vaikka yksi setä yritti kesken seuruun kutsua koiraa mukaansa ja en ole varma ylettikö jopa koskemaankin. Kaukoissa sen sijaan oli murheita, M-S sijaan Ruu nousi istumaan....kovin oli huolia, mutta hyvää häiriötä ja kokemusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti