torstai 9. heinäkuuta 2015

EVL1 kera hyvä fiiliksen!

Viime tiistaina kisattiin Pieksämäen Partaharjulla SNJ:n tokomestaruudesta. Emme ole aikaisempina vuosina kyseiseen kokeeseen koskaan vielä osallistuneet ja tapahtuman suuruus yllätti, sillä paikalla pyöri samalla SNJ:n kesäleiri. Osallistujia EVL:ssä oli 19 ja näistä ilahduttavasti peräti 13 oli noutajia. Tuomarina toimi Marko Puranen, kaikki liikkeet paikallaoloja lukuun ottamatta tehtiin putkeen ja rivistö ja selostus kuuluu näin:

Paikkaistuminen: 10 - "Tuomarin apulainen" yleisöstä tiesi kertoa, että oli ihan pienesti liikauttanut kerran kumpaakin etutassua.
Paikkamakuu: 10

Marika kävi lämmittelemässä Ruun ja tehtiin sitten ennen omaa vuoroa vielä tunnari ja pohdittiin istumisen-käskysanaa kehän laidalla. Sitten aloin katselemaan, että miksei kukaan koira ole suorittamassa kehässä ja seuraavaksi sainkin juosta itse kehään. Karkit tungin vain jollekin käteen kehän ulkopuolella ja sitten töihin mars. Hienosti meni taas tämä valmistelu ennen kehää...noloa...

Seuraaminen: 8½ - Pitkä seuruu, tuntui tosi hyvälle ja vaikka liikkuri olikin nopea/hätäinen käskytyksissä, niin sain mielestäni pidettyä hyvin rauhan tekemisessä. Osa perusasennoista hitaita, mutta osa jopa nopeita!

Zeta: 8½ - S - M - I, En sitten uskaltanut ottaa sitä uutta käskyä istumiseen, kun se ei ole ollut satavarma treeneissä ja istuminen oli nyt viimeisenä vuorossa. Mieluummin hidas istuminen kuin väärä asento. Ja istuminen oli todellakin todella hidas.

Luoksetulo: 9 - Tämän kuuluisi olla nolla. Koiran jättö sujui tosi hyvin, mutta kun käännyin oli Ruu istumassa?!? Oli noussut jo ennen kuin ehdin kääntyä, videolta näkee, että harhautuu ajattelemaan jotain takaviistosta ja kyynärpäät vain nousee ja sitten koira päättää nousta kokonaan istumaan. Outo virhe, ei ole koskaan tapahtunut aiemmin. Ja sitten minä sekoan jotenkin ja seisomiseen annan suullisen käskyn lisäksi käsimerkin?!? Enkä pysty sanomaan miksi. Loppuliike ok.

Ruutu: 8½ - Merkki hyvä ja ruutuunkin juoksi hyvin. Stoppi olisi voinut olla napakampi, jokin haju siellä oli, mikä kiusasi monta muutakin kilpailijaa. Sivulle tuli huonosti, tosi väljästi.

Ohjattu: 9 - Saimme oikean. Merkki ok, kääntyi nopeasti täysin 180 astetta kuin keskikapulalle mennäkseen, mutta korjasi välittömästi itse oikealle. Luovutus vähän hidas.

Metsku: 0 - Ruu nouti ohi esteen ja olisi varmaan tullut takaisinkin ohi ellen olisi ohjannut sitä hypylle. Voi muru! Jäin esteestä vähän kauas, liikkuri kyllä yritti sanoa, että saa tulla vähän lähemmäksikin. Ääh, kyllä tää sujuu tästäkin, helppo nakki. En saanut heittoa niin kauas kuin olisin halunnut ja sitten kapula tuli vielä vasemmalta sivulta näkyviinkin. Ja olisiko Ruu vielä lisäksi halunnut väistää liikkuria ja yleisöä oikealla? Voi miten turha nolla. Meidän simppeli ja helppo liikkeemme.

Tunnari: 9 - Hyvä haistelu, poimi oman heti, mutta hieman taas kiireessä meinasi käydä niin, ettei kapula lähtenytkään heti mukaan. Luovutus hidas.

Kaukot: 9½ - I - S - M - S - I - M, aivan kympin kaukot, hienot! Olisiko puolikas lähtenyt siitä, että videolta näkyy kun Ruu ei ole alussa ihan kunnolla maassa.

Yhteensä näillä siis EVL1 263p ja sij. 5/19.

Ei sitten onnistuttu niin kuin olisi ennalta ehkä odottanut, mutta tiedättekö, ei haittaa eikä edes harmita! Tässä kokeessa oli se fiilis kohdillaan ja kehässä oli mukava olla. Yhtään kertaa en ajatellut, ettemme tähän pysty ja mitään emme osaa. Me osaamme, parhaamme teimme ja olen niin onnellinen suorituksestamme. Ihana fiilis! Ja Ruu sai paljon kehuja yleisöstä, kaukojen tekniikkaa erityisesti ihailtiin. Eikä pysty harmittelemaan metskun nollautumista, kun luoksetulon olisi oikeasti pitänyt olla nolla. Ja jos näin olisi ollut onnistuneesta metallista huolimatta, emme olisi saanut edes ykköstulosta. Mestaruus meni ihan oikeaan osoitteeseen, tosi upeaa työskentelyä oli parivaljakolla!

Mutta mitäs nyt? Kauden toinen päätavoitteemme on ohi ja piirinmestaruuteen emme todennäköisesti tule pääsemään juoksujen takia, joten mitäs me nyt sitten. Aletaanko opetella uusia sääntöjä vai suunnataanko katseet ihan jonnekin muualle kuin tokoon? Mutta minne? Onhan meillä toki niin vankka pohja tokoon tehty, että olisi melkein sääli heittää se hukkaan jos ei edes yrittäisi ja kokeilisi uusia sääntöjä. Noh, katsellaan. Nyt ainakin vähän nautitaan kesästä ja vaikka lomaillaan vaan.

Kiitos Marika jälleen hyvästä seurasta, koiran lämmittelystä ja filmauksesta. :)

Ja se video vielä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti