lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ihanaa kun ei pipo kiristä

Joku aika sitten alkoi toko treeneissä tuntua siltä, että pinna oli koko ajan kireällä ja aloimme pikkuhiljaa kadottaa sitä fiilistä. Niinpä höllättiin tahtia aika merkittävästi. Sitä tosin en arvannut, että en pääsisi ollenkaan treenaamaan viikkoa ennen koetta, kun talonmies reissaa Ameriikassa asti ja Poikaset tuli kipeiksi. Vauhtipojan kuume vain jatkuu ja jatkuu, jolloin oma energia on mennyt siihen, että kuskaan lapsia eri osoitteisiin, riennän töihin ja vielä vauhdikkaammin vapauttamaan lastenvahteja hommista. Juuri ja juuri saanut Ruun ulkoilemaan taloa ympäri pihassa lasten nukkuessa. Ainoa treeni mitä pystyttiin tekemään, oli luoksetulon treenaamista ilta- ja aamuruokakipolla omassa pihassa. Aikaa siihen meni 10 - 40s. Ollaan nyt noudatettu Oilin oppeja ja jumantsuikka kuulkaa, että noutaja pystyy pysähtymään kuin seinään, niin halutessaan. Ei silti ole jumiutunut, vaikka ruokakippo kyseessä.

Mutta siis tänään kisailtiin Pieksämäellä Tommi Variksen tuomaroimassa toko-kokeessa. Meitä taisi olla viisi koirakkoa kisaamassa ja me starttasimme numerolla kolme. Liikkeet kolmessa setissä, paikallaolot viimeisenä.

Seuraaminen: 9 - Tuntui tosi kivalle ja tuomari kehui kyllä paljon Ruun seuraamista, erityisesti peruutusosiosta tykkäsi ja sanoi, että on yksi parhaimpia mitä on uusilla säännöillä tuomaroinneissaan nähnyt. Perusasennot hitaita. Itse laitoin merkille lopussa pienen keskittymisen herpaantumisen ja vähän vastaavanlainen oli, kun seurattiin lähelle tuomaria ja kohti "tosi runsasta yleisöä".

Zeta: 5½ - I - M - S - Ruu seisoi istumisen, ei ollut aikomustakaan istua, maahan ok, seisominen hieno, mutta ei lähtenyt seuruuseen mukaan, eli siihen tuplakäsky. Tässä liikkeessä riittää siis vielä työtä, mutta oma fiilis tuntui ekaa kertaa hyvälle, sellaiselle stressittömälle.

Luoksetulo: 10 - Miettikää!!! Viikko on tehty vain kotipihatreeniä ja huikea parannus on saatu aikaan! Uskomatonta! Voi että toivon, että tää olisi sellainen pysyvä parannus muihinkin kokeisiin. :D Hyvä vauhti läpi liikkeen ja hyvät stopit, ja riitti vielä loppuunkin vauhtia. Ihanaa <3 <3 Kyllä tarkenee <3 <3 En tiedä, ehkä kymppi voi olla hiukan yläkanttiin mutta ainakin ysin arvoinen, ja se on meille iso asia!

Ruutu: 7½ - Merkitöntä merkkiä piti korjata kahdesti, jotenkin huono valmistelu minulta liikkeeseen. Loppuliike ihan jees, tuli hyvää vauhtia sivulle, mutta saisi omaan makuun tulla tiiviimmin vierelle.

Ohjattu: 0 - Tässä näkyi treenaamattomuus, erityisesti ruutu-häiriö. Ruu sortui vanhanaikaiseen ja lähti merkiltä vasemmalle kohti ruutua, jossa juuri oli päässyt käymään. Se oli aivopieru, ei mahda mitään. Korjauksella lukitsi keskimmäisen kapulan, joten korjasin vielä. Hyvin kuunteli ohjeet, mutta liikaa käskyjä luonnollisesti. Tyytyväinen olen merkille menoon, siinä oli kiva vauhti.

Tässä kohtaa oli breikki ja sitten jatkettiin.

Tunnari: 9 - Luovutus hidas, muuten siisti.

Kaukot: 10 - S - I - M - I - S - M. Tuomari sanoi, että on niin täydellinen tekniikka, että on pakko antaa kymppi. Ja olihan se, erittäin pätevää.

Härdelli: 6 - Hiukan huolimaton valmistelu jotenkin, tai tuntui, ettei oltu samalla kartalla. Kiersi kuitenkin tötsän, seisomaan piti pysähtyä, mutta Ruu teki hienon istumisen. (minä annoin käsimerkkiavun väärällä kädellä) Korjasin Ruun seisomaan. Umpiesteen kautta nouto, luovutus hidas. Vinkkinä muillekin, jos koira ottaa väärän asennon, älkää korjatko. Pisteitä saa enemmän kuin jos menet antamaan niitä ylimääräisiä käskyjä. Ja ennen kuin tämä toinen kierros alkoi niin laitoin merkille, että liikkuri merkkasi kapuloiden paikat liian lähelle estettä. Tästä oli pakko käydä sanomassa ja saatiin pari metriä lisää kapuloiden ja esteiden väliin.

Pienen tauon jälkeen paikallaolot.

Istuminen: 9 - Oli teputtanut etutassuilla.

Makuu + luokse: 10 - Pääsee sen pienen pykälän "nopeamminkin" maahan, mutta tällä erää tuomari ei rokottanut pisteitä. Ihan hyvä maihin, mutta tiedän, että voi mennä nopsemminkin. Luoksetulo hyvä. Ruu otti kyllä liikkurista ja koko liikkeestä vähän ressiä, tästä puuttuu se varmuus. Jotenkin näyttää siltä, että Ruun mielestä on vieläkin outoa, että kesken istumisen pitää mennä maahan tai makuusta lähteä sivulle. Ihan outo juttu.

Yhteensä EVL2 ja 242,5pistettä, tällä irtosi myös luokkavoitto. Ei ykkönenkään kaukana ollut, ohjatusta olisi se vitonenkin riittänyt. Ei silti harmita, kun fiilis läpi kokeen oli hyvä, häntä heilui ja meillä oli kivaa olla siellä kehässä. Ruu yritti parhaansa, vauhti säilyi, vaikka siellä niitä virheitäkin tuli. Oli tosi kiva kisata ja koe oli kyllä erityisen rento ja hyvähenkinen. Kiitos tuomarille ja kanssakisaajille. Ilmeisesti näemme vähintäänkin samalla kokoonpanolla seuraavassa Pieksämäen kokeessa. :D Niin, ja kiitos Tuula seurasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti