tiistai 8. marraskuuta 2016

Reissu Vantaalle

Halusin meille jotain erilaista toko-koe ohjelmaa, joten päätin ilmoittaa meidät Ruun kanssa vähän pidemmälle matkalle kokeeseen. Niimpä huristeltiin jo perjantaina heti töiden jälkeen Vantaalle ja harjoiteltiin olemaan yökylässä koiralle vieraassa paikassa. Ruu olikin sitten sitä mieltä, että mikäs tässä on kyläillessä. Ei siis tuumannut oikein mitään. Sujuvasti käytiin lenkillä vieraissa nurkissa ja juuri ja juuri huomattiin ohi kiitävät paikallisjunat. 

Itse koe pidettiin lauantaina Ojangon Racinel Areenalla ja se oli HSKH:n järjestämä. Tuomarina toimi Anne Nokelainen, luokassamme koirakoita oli seitsemän ja me startattiin numerolla viisi. Liikkeet oli jaettu kolmeen eri settiin ja olipas mukavaa vaihtelua liikejärjestyksiin. Ruu oli hyvällä mielellä ja ei tuumannut hallistakaan sen kummempia.

Ekassa setissä ruutu, tunnari, zeta, kaukot.

Ruutu: 10 - Eteenmeno olisi voinut olla suorempi ja jatkua pidemmälle, nyt Ruun vauhti riitti juuri ja juuri ympyrän sisälle aivan oikeaan reunaan. Ruutuun löysi hyvin, ihan kiva stoppi ja maahan. Vierelle tuli reippaasti, mutta väljästi. 

Tunnari: 10 - Oli kaikin puolin tosi kiva. Luulin tosin, että nappasi väärän. En vieläkään muista/tajua, että oikea voi olla myös jonon/rivin viimeinen.

Zeta: 9½ - Järjestys S - I - M. Tuomari rokotti ilmeisesti istumisen vinoudesta. Stopit toimi tosi tosi hyvin kokeessa, jee! Mutta seisomisessa oli itsellä tunne, että ennakoiko se stoppia? Ja kun oikein tarkkaan seuraa videolta, niin kyllä se näyttäisi pysähtyvän hitusen ennen käskyä. Huomion alla jatkoon myös se, että ei ennakoi seuraamiseen lähtöjä.

Kaukot: 10 - Perus-pertti järjestys I-S-M-S-I-M. Toimi taas niin kuin pitääkin ja kuten osataan, näissä on ollu treeneissä vähän jotain ongelmaa ja mukava, kun onnistui nyt. Ei saa unohtaa treenata sitä mitä osataan hyvin.




Tokassa setissä sitten luoksetulo, hässäkkä, seuraaminen ja ohjattu.

Luoksetulo: 8 - Ihan ok stopit, seisominen ehkä parempi kuin maahanmeno. Vauhti oli aika kova, joten siihenkin nähden ihan jees.

Hässäkkä: 10 - Sujui oikein kivasti, stoppina maahanmeno joka olisi voinut olla hiukan napakampi.

Seuraaminen: 8½ - Perus jees, mutta ehkä huonointa meiltä pitkästä aikaa kokeessa. Peruuttaminen onnistui hyvin ja nyt oli myös käännöskin peruuttaen. Vähäisellä treenillä on seuraaminen ollut... Irtosi siis käännöksissä ja kontakti oli epätarkkaa erityisesti juoksuosuudessa.

Ohjattu: 10 - Arvoimme vasemman, vaikka olisin toivonut oikean. Oikea oli vaikeampi, kun se sijoittui lähelle yleisöreunaa ja olisin halunnut nähdä väistääkö Ruu yleisöä vai uskaltaako kapulalle. Vasemmallekin Ruu teki turhan korostuneen kaaren ja ajautui siis vähän ohi jo kapulasta. Työsti koko ajan onneksi ja sai kapulan ylös. Merkin teki kivasti laukalla, mutta saisikohan sitä silti vähän reippaammaksi?




Pienen odottelun jälkeen sitten paikalla olot.

Istuminen: 9 - Piilo jäi jyrkästi vasemmalle ja se on vaikea. Ruu oli heti kun menin piiloon ottanut pienet teputukset kohti piiloa, muuten istui kuin tatti.

Maahanmeno+luokse: 8 - Joku ihme aivopieru ja kaksoiskäsky maahan. Tähän turhaan virheeseen meni kenties kisan voitto. 

Yhteensä siis tasan 300p EVL1 ja KP ja sij. 2/7. Kovemman tason koirakolle hävittiin vaivaiset puoli pistettä. Mutta olipahan mukavat kisat ja se, että siellä kehässä oli kivaa, on tärkeintä. Pidempi matka ja yökyläily ei painanut meistä kumpaakaan ja fiilis oli hyvä läpi koko kokeen. 

Parannettavaa jäi eniten itselleni siihen, että saisin pidettyä keskittymisen yllä tarkasti läpi koko kokeen. Ihan koko ajan olisi hyvä olla kartalla ja ennakoida, reagoida. Hallita se oma kroppa ja ajatukset. Toiseksi tuo paikallaolo härdelli on treenattava kuntoon. Ei ole mitään järkeä ottaa noin simppelistä liikkeestä vähennyksiä. Ei käy, niitä pisteitä hävitään ihan tarpeeksi muissa liikkeissä. 

Kiitos kaunis Korsoon hyvästä majoituksesta <3! Ja kiitos rakkaat serkku-pojat seurasta kokeessa, kuvaamisesta ja ennen kaikkea "erittäin asiantuntevasta ja asiallisesta kokeen juontamisesta" läpi kokeen. :D

2 kommenttia: