sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kaksi koetta 16h sisään

Harmitti, kun ei päästy Ojangon kahden päivän karsintoihin. Harmitti, ettei mahduttu yhteen oman kylän kokeeseen. Sitten aloin selata koekalenteria sillä silmällä, että olisiko siellä kokeita tarjolla niin, että olisi mahdollista suorittaa ne peräkkäisinä päivinä. Ainoa mahdollisuus järkevien ajomatkojen päässä osui huhtikuun loppupuolelle. Tarjolla oli perjantai-iltana koe Mikkelissä ja lauantaina koe Pieksämäellä. Saatiin molempiin paikat, jes! Omat kahden päivän karsintakokeet oli tulossa.
Ajattelin, että iltakoe on napakasti vedetty tiivis pikkukoe, joka päättyisi viimeistään kympiltä illalla. Noh, kävi sitten niin, että erikoisvoittajaluokka vasta starttasi illalla klo 22.00. Viisi koirakkoa, tuomarina Riikka Pulliainen. Me suoritimme viimeisinä, siis numerolla viisi.

Paikalla istuminen: 9 - Perinteiset etutassun siirrot kohti piiloa. Hohhoijaa. Vaikka kuinka treeneissä menen tiukkaan kulmaan ja pitkälle piiloon, ei tämä virhe nouse esiin.
Makuu + luokse: 9½ - Oli sellainen sievä sipsuttelu makuu asentoon, ei hyvä ollenkaan. Luokse tulo ravilla sillä perinteisellä ilmeellä "äiti kukaan muu ei ole vielä lähtenyt rivistä...ihanko varmasti saan tulla täältä...".

Sitten odottelua ja lämmittelyä. Ihan sairaan hyvä meno. Peileistä näin, että jäävät toimi kuin unelma. Aivan mahtavaa menoa. Koekehässä oli aika paljon kumirouhetta tekonurmella ja päätin tästä syystä vaihtaa maahanmenon käskyä, ettei tarvitse sitten ällötä pään maahan laittamista. Toimi super hyvin ennen kehää.

Zeta: 0 - Järjestys M - S - I.  Ruu ensin istui maahanmenon!?! Seisominen ok ja sitten seisoi istumisen. Siis hä? Miten meni noin niinku omasta mielestä? Treeneissä on toiminut ihan sairaan hyvin. En voi tajuta.
Luoksetulo: 8½ - Ihan kelvollinen suoritus. Ok vauhti ja ok stopit. Hyvin siihen nähden, että pelkäsin ettei mene ollenkaan maihin...
Seuraaminen: 9 - Tuntui super mahtavalta! Hyvä fiilis.
Ruutu: 8 - Ympyrään lähti suoraan mutta jäi vajaaksi, taas. Ympyrään vasta toisella lisäkäskyllä... Loppu kai ihan ok.

Toinen setti

Ohjattu: 9½ - Tämä oli kyllä aika hieno ja hyvä!
Tunnari: 8½ - Hyvin kapuloille, hyvää haistelua. Näin, että paikansi oman, mutta oli vähän silleen, että ei se tää voi olla, kun haisee nännikumille... Jatkoi haistelua ja sitten oli ilme sellainen, että ei täällä ole... Kävi viereisellä merkillä ja palasi haistelemaan ja sitten pystyi poimimaan oman.
Kaukot: 9½ - Järjestystä en enää muista. Mutta S-I vaihdossa liikahti pienesti toinen takajalka ja olisiko ollut S-M vaihdossa toinen takajalka. Ai ai...

Pieni odotus ja hässäkkä tehtiin vielä omana liikkeenään.

Hässäkkä: 10 - Ja kyllä se minunkin mielestä oli ihan ansaittu. Upea, suora kierto. Hyvä maahan. Poiminta ja hyppy hyvät. Luovutusta en niin nähnyt, mutta ilmeisen kelvollinen ainakain. Hienoin hässäkkä Ruulta tähän mennessä!

Yhteensä 262p ja EVL1, tällä ylsimme sijalle 2/5.

Tässä kokeessa sattui pari hassua asiaa, mutta kokonaisuus kantoi ja fiilis oli hyvä. Hyvin jaksettiin, vaikka meidän normaali nukkumaanmenoaika on aina kympiltä illalla. Kotimatkalle päästiin lähtemään klo 23.45. Kotona koiran pieni jaloittelu, venyttelyt ja huolto, oma suihku ja iltapesut. Peiton alla 01.30. Aikaa nukkua 5h, jonka aikana sain herätä viidesti. Klo 06.10 en enää jaksanut edes yrittää unta, enkä tiedä jäikö yöunet tuntien vai minuuttien varaan.

No mutta siitä sitten reippaasti heräämään ja puoli kahdeksalta auton nokka kohti Pieksämäkeä, koska tottakai lauantain koe alkaa erikoisvoittajaluokalla klo 9.00. Tietenkin. Vähän Ruu oli sen näköinen, että "et oo tosissas", mutta mielellään se kuitenkin mukaan lähti.

Kokeessa mukana kolme koirakkoa, tuomarina Tommi Varis. Sivuhuomautuksena sellainen, että kaikki osallistujat noutajia, kolme eri noutajarotua. :)

Me suoritimme numerolla kaksi ja aloitettiin ryhmäliikkeillä.

Paikalla istuminen: 10 - Piilo oli nyt suorassa linjassa riviin ja ilmeisesti oli istunut kuin tatti. Siltä se asento kyllä näyttikin.
Makuu + luoksetulo: 8 - Hyvä paikalla istuminen kostautui ja tatti-asennosta ei meinannut mennä maahan. Yksikään viiksikarva ei edes värähtänyt ekalla käskyllä, mutta toisella putosi onneksi hyvin ja reippaasti. Luoksekin tuli reippaasti ja sillä kompensoi kaksoiskäskyn virhettä.

Sitten ekaan yksilökehään.

Luoksetulo: 8½ - Edellisen kokeen uusinta. Ihan kelvollinen suoritus.
Zeta: 6½ - Järjestys I - M - S.  Istumisen Ruu seisoi, TAAS. Muut jäävät ok, mutta ennakoi seuraamisiin lähtöjä.
Seuraaminen: 9 - Tosi hyvä menoa oli tämäkin. Voisin kuvitella, että meidän perusasennot olisi menneet eteenpäin? Kaksi koetta ja ysit molemmista...
Ruutu: 8 - Ja taas eteni hyvin suoraan eteenmenossa, mutta usko ei riitä loppuun asti. Tällä kertaa yhdellä korjauksella juuri ja juuri ympyrän sisälle. Loppu ok. Maahanmenot on olleet minusta parempia tällä uudella käskyllä.
Ohjattu: 9½ - Ihan super hyvä oli. Vähän napakampi stoppi olisi voinut merkillä olla. Tuomari vähensi ilmeisesti pitkästä käsimerkistä.

Toka setti meni näin

Tunnari: 8½ - "Töni" vääriä kapuloita. Muita virheitä en muista...
Kaukot: 9 - Nyt pelitti normaalisti ja kympin tekniikka. Tuomari sakotti käsimerkkien pituuksista...? Täytyypä ottaa nämä nyt kaikissa liikkeissä tarkkailun alle. Hyvää palautetta, vaikkei niistä jokainen ehkä sakota pisteitä. Mutta on niissä varaa napakkuuteen, jos sitä halutaan.
Hässäkkä: 9 - Todella hyvä!

Yhteensä 274½p EVL1 ja tämä riitti tällä kertaa sijalle 1/3.


En tiedä oltaisiinko ensimmäisellä suorituksella päästy finaaliin, mutta joka tapauksessa toinen koe heti perään toimi super hyvin ja super hyvällä fiiliksellä! Ruu oli skarppi ja hyvällä mielellä. Hyvin pelitti meidän ruoka- ja muut huoltotoimenpiteet. Siitä kun startattiin auto kohti Mikkeliä ja päätettiin koe Pieksämäellä ehti kulua vain 16h aikaa. Aika tehokasta, vaikka ei ehkä tarkoituksenmukaista... :D

Nyt jatketaan treeniä ja ilmot äsämmeihin on tehty. Siellä sitten kokeessa seuraavan kerran. Hyvällä mielellä, vailla paineita mistään. Tehdään hommia yhdessä. Tuntuu niin super hyvältä olla ja harrastaan Ruun kanssa tällä hetkellä. <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti