tiistai 15. helmikuuta 2011

Mitä kuuluu potilaalle?Ensimmäiset päivät olivat suoraan sanottuna h*lv*tin moista tahtojen taistelua. Miuku oli tottakai kipeä, tokkurainen ja niin vihainen kaulurista, että vastusti kaikin keinoin hoitotoimenpiteitä. Itselläni on kädet verinaarmuilla ja ei miesvoimatkaan saaneet pientä kissaa pysymään aloillaan. Epätoivo meinasi jo ottaa ylivallan, sillä pelkäsin, että ulkoinen tuki repeää hoitaessa irti tai vaurioittaa muuten murtunutta jalkaa. Ei Miukua olisi pystynyt jatkuvasti noin hoitamaan. Enemmän siitä olisi ollut haittaa kuin hyötyä, niin kovasti se taisteli vastaan. Mutta, tokkurasta selvittyään Miuku rauhoittui. Se tajusi alkaa vain lepäämään ja parantamaan itseään. Nyt hoitotoimenpiteet onnistuu helposti, Aki silittelee kissaa ja minä räpellän haavojen luona. Ja Miuku kehrää.  Välillä ihan inasen saattaa protestoida,  mutta todella kiltisti antaa hoitaa. Ruoka maistuu enemmän kuin hyvin ja antibiootit uppoaa parempiin suihin. Kipulääke menee ruiskulla yhdessä hujauksessa.

Ollaan tehty Miukulle toipilashuone yläkerran toisesta makkarista. Kaikki ylimääräiset tavarat on viety pois ja lattialle on levitetty peittoa ja pyyhettä. Ainoastaan työpöytä on huoneessa, sitä ei taida saada edes pois kannettua sieltä. Toistaiseksi Miuku ei ole yrittänytkään hypätä pöydälle. Se nukkuu mielellään peittojen päällä lattialla. Viime perjantaina Miuku pääsi ensimmäistä kertaa alakertaan muun lauman sekaan. Neiti meni ensimmäisenä ulko-oven eteen ja ilmoitti lähtevänsä pihalle. Juu ei lähtenyt. Toiset ottivat potilaan uteliaina vastaan, mutta me komennamme urkkijat kauemmas. Ei viitsi kiusata potilasta, kun se selvästi osoittaa, ettei ole kiinnostunut toisten seurasta.

Tänään on viikko leikkauksesta. Enää kolme viikkoa jäljellä ja sitten toivottavasti saamme ulkoisen raudan pois. Kontrolliaika on jo varattu. Toipuminen näyttäisi hyvältä. Itseasiassa ongelmana alkaa olla liian virkeä potilas, sillä se herättelee meitä öisin pyrkimällä huoneestansa pois. Kyllä tämä tästä. 
Tässä vielä pari kuvaa potilaasta ja lähempi kuva kintusta. Tämmöisen raudan kanssa täällä nyt elellään. Neiti Näpsä kiittää kaikkia tukijoita jatsemppareita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti