maanantai 7. helmikuuta 2011

Miuku onnettomuudessa



Ollaan treenattu parina päivänä ihan ajatuksella, mutta nyt täytyy sanoa, etten muista mistään treeneistä enää yhtään mitään tänne kirjoitettavaksi, sillä eilen sunnuntaina Neiti Näpsä jäi auton alle.

Kello oli melkein seitsemän illalla, kun ovikello soi. Ohi ajaneen auton naiskuljettaja tuli kysymään, onko meillä kissoja. Kun tuolla tienposkessa makaa vaalean värinen kissa, joka on ilmeisesti jäänyt auton alle. Pahat ajatukset iski aika ilkeästi rintaan, sillä tiesimme, että Miuku on ulkona. Nopeasti katsomaan, ja voi miten heikon näköisen kissan löysimme tienposkesta. Miukulta tuli verta nenästä, suusta ja toisesta silmästä. Se oli tajuissaan ja makasi vain paikallaan. Muita ulkoisia ruhjeita ei näkynyt. Varovasti kissa syliin ja soittamaan päivystävälle eläinlääkärille, joka ikävä kyllä oli tällä kertaa Karstulassa asti. Matka eläinlääkäriin tuntui kovin kovin pitkältä.

Eläinlääkärissä olimme paikalla hieman kahdeksan jälkeen. Miuku rauhoitettiin, laitettiin tippaan ja sai kipulääkkeen suoraan suoneen. Tutkimuksissa jo paljastui, että vasen reisi on pahasti poikki ja asia varmistui röntgenissä. Keuhkokuvista todettiin paha ilmarinta, joka uhkasi jo pienen kissan henkeä. Lääkäri imi neulalla molemmin puolin ilmaa pois, jonka ansiosta hengitys helpottui alkoi tasaantua. Vaikka jo kotona ja matkalla lääkäriin yritin pitää Miukun mahdollisimman lämpimässä, oli pienen kissan ruumiinlämpö ehtinyt laskea jo vaarallisen alas 34,2 asteeseen. Ahkeralla lämmittämisellä, se saatiin kuitenkin nousemaan. Murtunut jalka lastoitettiin, paketti on vähän kömpelö, mutta toivottavasti riittävä siihen asti, kunnes pääsemme jatkohoitoon. Vielä ennen lähtöä kotiin otettiin yksi keuhkokuva. Tilanne oli jo parempi, muttei normaalikaan. Kuvassa näkyi kuitenkin vielä yksi kolarivaurio, eli rintalastan miekkalisäke (processus xiphoideum) on kääntynyt ylös ja sisäänpäin.

Kotimatka sujui rauhallisesti ja kotona olimme puoli yhden aikaan yöllä. Yö meni kohtalaisesti, Miuku yritti useaan otteeseen lähteä liikkeelle, mutta rauhoittui aina hyvin paikoilleen, kun lempeästi niin määräsin. Itse sain nukuttua hyvällä arviolla n. kaksi tuntia.

Tänä aamuna soittelin sitten jatkohoidosta. Sain Miukulle huomiselle tiistaille vastaanottoajan eläinlääkäri Juha Kalliolle Eläinystäväsi lääkäri-klinikalle Tampereelle. Tänään ei ilmarinnan takia ole vielä turvallista nukuttaa Miukua, joten huomenna katsotaan, mitä jalalle voidaan tehdä. Kallio soitti minulle puhelinreseptillä kipulääkkeen apteekkiin, jotta pärjätään vielä tämä päivä. Suurkiitokset siitä, että pääsemme hoitoon näin pian!





Miuku on ollut koko päivän todella rauhallinen. Lepäilee rauhassa ja on hyvin levollinen. Sain "pakkosyötettyä" potilasta ja annettua sille kipulääkkeenkin, joten tilanne on nyt olosuhteisiin nähden ihan hyvä. Yöstä pitäisi vielä selvitä. Toivottavasti jalka saataisiin hyvin korjattua. Pelkään eniten sitä, että huomenna paljastuu jotain vakavampaa, mitä ei eilen lääkärissä huomattu. Voidaanko tästä selvitä "vain" reisiluun murtumalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti