sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Treenit on virallisesti alkaneet!

Pikkuisen on kokeiltu kotipihassa tokoa, kahdesti sellainen 10-15min ja intoa on ollut. Tunnarikin onnistui heti kylmiltään, vaikka toisella kertaa ei keskittyminen sitten enää riittänytkään. Mutta viime perjantaina osallistuttiin piiiiitkästä aikaa seuran kisaryhmän treeneihin maneesilla, ilmassa oli itsellä vähän jännitystäkin mukana...=)

Halusin vain vähän haistella meininkiä pitkän tauon jälkeen porukassa ja maneesilla, joten tehtiin enimmäkseen itseksemme muiden koirakoiden toimiessa häiriönä ympärillä. Aloitettiin vähän vehtaamisella ja sitä jatkettiin jäävien erottelulla. Hienosti meni! Istuminenkin jotenkin hassusti vaan sujui, vaikka sen treeni jäi aikanaan pahasti kesken. Hauskaa, kun Ruu on oppinut jotain pitkän tauon aikana ihan yksikseen. =D

Tämän jälkeen Riikka liikkuroi meille "nätisti" tunnarin, vaikka vähän epäilin, olisiko pitänyt ottaa kierroksia ensin tuon vehtausleikin jälkeen alas. Kun kotipihassa kierroksilla tuli pari väärää kapulaa ennen sitä oikeaa. Vaan Ruu teki täydellisen tunnarin, kapulat oli ringissä ja Ruu osui aika lailla heti omalle ja poimi sen samantien. Vauhtipalkkaus, upea!

Sitten seuraamista, jossa tehtiin oikeastaan peruutusta seinää apuna käyttäen. Seinän kanssa sujuu tosi hyvin, ilman sitä Ruu karkaa aika vinoon sivulle, vaikka löytääkin sieltä perusasentoon. On tullut vahingossa tallattua sen varpaille pariin otteeseen, joten onko ihmekään, että koira väistää. Yritän opetella samalla itse siirtämään jalkojani niin, ettei näin pääsisi enää käymään.

Paikallaolot kolmen koirakon rivissä, Ruu keskellä. Ensin lyhyt istuminen, jäin näkyville. Oikein hyvä. Makuussa tuli inasen kiire valmistella koiraa, kun liikkuri jo aloitti käskytyksen. Tehtiin evl tyyliin yksi kerrallaan alas ja näytti sujuvan ongelmitta. Piilosta tulin muutaman kerran esille, sillä liikkuri pujotteli koirat ja Ruulle ei tätä olla vielä koskaan ehditty ottaa.  Hieman se katseli, mutta pysyi nätisti.

Huvikseen kokeilin miten liikkeestä istuminen onnistuisi, kun erottelu treenissä Ruu istahtaa jo ihan kivasti. Ekalla istuminen oli tooooosi hidas ja pysäytin aika lailla oman liikkeen avuksi, mutta kehuin ja palkkasin nahkarukkasella. Ruun ilme oli huvittava, se tuntui olevan vähän huolissaan suorittamastaan tehtävästä ja sen piti päästä hyppäämään vasten syliin rapsuteltavaksi. =D Seuraavalla parilla toistolla istuminen nopeutui, mutta samaa rohkaisua tuntui pieni koira tarvitsevan. Sen jälkeen Ruu kai uskoi, että tämmöinenkin jäävä liike on olemassa ja se vapautui vähän leikkimään rukkasella. =)

Muuta järkevää ei oikein tehty, leikittiin ja hassuteltiin.

Tänään käväistiin Liepeen torilla treenaamassa Tiinan ja Birgitan kanssa. Jatkettiin samalla menolla, eli kunhan vähän fiilisteltiin. Tiina liikkuroi heti alkuun tunnarin ja tällä kertaa ei noutajalla ollut nenä mukana, vaan se poimi rivistä sen mikä hyvälle maistui. Otin kapulan vaan vastaan ja lähetin etsimään uudestaan. Nyt palautui oma, josta sai pelkät kehut. Uusinnassa oli jo nenä mukana, mutta työskentely oli tosi hätäistä. Sen seurauksena oma kapula lipsahti sieltä suusta, palautus sinänsä varma. Hetken harkinnan jälkeen halusin vielä yhden toiston, joka oli myös aika hätäinen vaikka oma palautui hyvin. Treeniä treeniä lisää.

Jäävien erottelu meni hyvin, maahanmenot oli tosi napakoita. Istumiseen tuli muutama huti, muuten meni asennot oikein. Tästä jatkettiin liikkeestä istumisen harjoittelua, jossa Ruu tarjosi seisomista useamman kerran. Vasta kun avustin kunnolla, eli pysäytin selvästi omaa liikettä alkoi tulla oikeita asentoja. Epävarmuutta vielä paljon ilmassa.

Tehtiin muutama vieraalle merkille meno, jonka ympärillä oli vieraita noutokapuloita. Ruu katseli niitä, mutta meni ihmettelemään merkkiä. Paikka ei ollut täydellinen, mutta ansaitsi tulla palkatuksi. Toisella toistolla paikka merkin takana priimaa. Kolmannella tein ekstreme jutun ja lähetin merkille pysähdyksen jälkeen Ruun vasemmalle, josta se löysi kapulan! Kapula oli suoraan sivulla muutaman metrin päässä ja tämä onnistui ainoastaan nome-suuntien ansiosta. Muutenhan ei olla ohjattua noutoa tehty. Pitäisi varmaan miettiä niitä käskysanoja...tarttis vissiin olla omat käskysanat eri lajeihin...

On ollut tosi mukavaa aloittaa treenit! Kisat olen katsonut helmikuulle, yritetään sieltä sitä viimeistä ykköstä avoimesta luokasta. Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti