sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Oli se sittenkin!

Mahdollista nimittäin! Päivässä oli kyllä jännitystä, vauhtia, epävarmuutta ja ripaus dramatiikkaakin, mutta niin vain pieni Pöljäni meni ja nappasi ensimmäisestä voivotteluluokan kokeestaan ykköstuloksen! Rehellisesti sanoen en ihan jaksanut ykköseen uskoa, vahva kakkostulos ehkä. Ruu sitten kuitenkin työskenteli aivan uskomattoman hienosti ja yllätti kyllä tuloksellaan totaalisesti! Iloitsen eniten Ruun iloisesta tekemisestä, meno tuntui todella hyvälle! En varmaankaan tunne tuota Pikkumustaa vielä tarpeeksi hyvin, jos puhutaan kisakentistä. En luota siihen, sen tekemiseen tai siihen, miten se kokeessa käyttäytyy ja jaksaa tehdä töitä. Mutta niin se Iitunkin kanssa oli, se kypsyi ylempiin luokkiin ja siellä se varmuus hommiin tuli. Hyvällä tiellä me Mustan kanssa ollaan, nyt on saatu treenit kulkemaan tosi hyvin.

Kisasimme siis Jyväskylässä JAT:n järjestämässä toko-kokeessa, joka toimi samalla KV-kokeena. Tuomarina oli Salme Mujunen ja koiria meidän luokassa oli seitsemän. Me starttasimme numerolla kolme. Liikkeet oli jaettu kolmeen eri settiin, vähän evl-luokan maistelua samalla. Koepaikalla oltiin tosi ajoissa, paria tuntia ennen. Ruu tuntui olevan aivan irti. Sillä oli vauhtia ja kaasua ihan hirmuisesti ja ei vaan meinannut millään pystyä lenkilläkään menemään hissuksiin. Hallissa sillä oli tosi kivaa, niin kuin tähänkin asti treeneissä. Pomppi nenille ja kävi aika kierroksilla. Tuntui, ettei koira pysy hanskassa.

Tässä liikkeet se sepostukset. Homma ei valitettavasti tullut videolla, sillä kamera päätti sanoa sopimuksensa irti juuri minuuttia ennen kehään menoa.

1. Paikkamakuu: 8 - Muuten erinomainen, mutta kaksoiskäsky istumiseen. Annoin huonosti ekan käskyn, oma moka.

2. Seuraaminen: 9½ - Ja se oli ehkä parasta Ruuppaa ikinä! Se tuntui niin hyvällä, tuli koko ajan mukana, kontaktissa ja korrektilla paikalla. Pistevähennys juoksuosuuden lopussa irtosi sivusuunnassa. Tuomarikin kehui seuraamista kovasti. Meille tuli kiire kehään, kun säädettiin kameran kanssa, en ehtinyt valmistella koiraa normaalisti. Ruulla kun oli sitä virtaa, ajattelin, että se seuraa vähintään metrin edellä.

3. Liikkeestä istuminen: 9½ - Wuhuu!!!!!!! Se osasi istua!!!! Ehkä tämä tästä. =) Olisi voinut istua vieläkin nopeammin, mutta luulen, että kokeen istuminen oli Ruun nopeimpia mahdollisia. Sehän on "osannut" tämän liikkeen vasta reilun viikon ajan.

4. Luoksetulo: 9½ - Hieno oli! Olin todella tyytyväinen stoppeihin, parhaita stoppeja Ruulle. Tuomari kaipasi seisomiseen napakkuutta enemmän.

5. Ruutu: 10 - Ja se löysi lootaankin! =) Sivulletulo ei ollut ihan kovin kaunis, siitä olisi voinut rokottaa pisteitäkin. Ruu tulee vauhdilla, mutta jää kovin irtonaiseksi sivulle ja poikittaa.

6. Hyppynouto: 0 - Tämä oli se meidän dramaattinen nolla. Joka kummastutti, sillä liike on aika varma. Ruu tuli siis ohi esteestä palauttaessaan kapulaa. Hups. Analysoin asiaa ja luulen, että heitin kapulan liian lähelle estettä. Ruu meni niin vauhdilla ja lähti palauttamaan niin vauhdilla, että kaarsi vain vahingossa esteen sivuun ja ei ehtinyt siihen enää reagoimaan. Jatkossa kapulat heitellään kauemmas! Tässä vaiheessa ajattelin, että siihen se ykkönen viimeistään meni.

7. Metallinouto: 10 - Hieno oli, eikä kalissut yhtään!

8. Tunnari: 9 - Löysi oman, mutta etsiminen ei ollut ihan kaikkein kauneinta mahdollista. Merkkasi heti oman, mutta tarkisteli vielä muita ja siirsi yhtä väärää. Eli selvästi epävarmuutta nyt jostain ihmeen syystä. Tuomari oli mielestäni arvostelussaan kiltti, olisi siitä voinut vielä pisteen ottaa pois.

9. Kaukot: 9 - Ekaan istumiseen kaksoiskäsky!? Annoinko taas huonon käskyn vai oliko Ruulla vain joku unohdus? Seiso-istu vaihdossa liikautti toista takajalkaa, joka ei ilmeisesti häiritse ketään muuta kuin itseäni. Ruu osaa paremminkin. Tuomari kehui kovasti kaukojen tekniikkaa ja onhan se hyvä.

10. Kokonaisvaikutus: 10 - Tuomari kehui tosi paljon Ruuppaa ja piti siitä ja meidän työskentelystä kovasti. Hyvin koulutettu koira kuulemma. =) Jatkoa ajatellen liikkeiden välillä hieman neutraalimpaa palkkausta koiralle.

Yhteensä siis 278,5p, VOI1 ja sij. 2/7. Uskomatonta, mutta totta. =)

Nyt siirrymme varmaankin kohti evl-luokkaa, vaikka alunperin ajattelin hakea koularia voittaja-luokasta. Jos koularia lähdetään hakemaan niin jämähdetään paikoillemme. En osaa treenata luokkia sekaisin keskenään, ei sovi mulle.

Kiitos ihan miljoonasti teille treeniystävät!!! Emme olisi pystyneet tähän ilman teitä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti