sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Evl katsaus

Perjantain kisavuorolla päätin ottaa evällän liikkeet kokeenomaisesti liikkuroituna ilman välipalkkaa kahdessa setissä, liikkeet perusjärjestyksessä. Palkaksi jätin Ruun kanssa yhdessä autolle kissanruokaa kuppiin, ei olla näin aiemmin tehty, mutta tuntui Pikkumusta ymmärtävän hyvän päälle ja ainakin innoissaan se oli.

Seuraaminen: perushyvä setti, ehkä hieman jossain kohti tuntui väljältä vierellä, mutta muuten meni hyvin. Perusasennot ajoittain hitaita. Juoksuosuudessa ei irronnut ainakaan tällä kertaa juuri yhtään, eli siinä ollaan menty eteenpäin.

Zeta: ikinä ei olla otettu kokeenomaisena saatika edes treeneissä kokonaisena liikkeenä liikkurin kanssa. Järjestys oli istu-seiso-maahan ja kaikki stopit oikein! Vau! Jäävät oli jopa kelvollisen nopeitakin Ruun tekemäksi, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.

Luoksari: ei mitään tietoa miten sujuu, liian vähän on stoppeja treenattu. Ruu yllätti ja teki meidän tasoisesti tosi hyvät stopit. Seisominen inasen ehkä hidas, maahanmeno sai kehuja kavereiltakin. Maahanmeno ajoittui niin, että kaukalon laidalla seisoi kavereita ihan vain katsomassa, ei edes mitenkään häiriköimässä. Stopista Ruu selvisi, mutta viimeisellä pätkällä pälyili ihmisiä ja kiersi heitä hieman, jolloin viimeisen pätkän vauhti vähän kärsi. Eli ihmishäiriötä tarvitaan jatkossakin.

Ruutu: pienellä koiralla ei edelleenkään ole minkäänlaista käryä tästä liikkeestä tosi paikan tullen. Merkille hyvin, tottelemattomuutta stopin kanssa, eli sitäkin on vielä viilattava. Merkillä näki ettei tiedä mitä on tekemässä. Vaikka liikettä helpotti kaukalon seinä (ei siis voi lähteä taaksepäin väärään suuntaan) ja vähäiset häiriömerkit kentällä, ei Ruu osannut siltikään paikantaa ruutua. Se ei siis tiedä, mitä siltä odotetaan. Juoksi kohti hyppyä, joka oli ruudun vieressä vähän matkan päässä. Kurvaili vähän ja palasi merkille. Menin ihan koiran eteen helpottamaan liikettä, vihjailin sille ruudusta, mutta säädettiin hetken aikaa, ennen kuin sinne lopulta löysi. Sivulletulo ruudusta on parantunut paljon! Siihen olin tyytyväinen.

Ruu paineli kuin ohjus kaukalosta ulos ja parkkipaikan läpi autolle, kissanruuan voima yllätti... ;)

Toisen setin vuoro:

Ohjattu: ei olla tehty super pitkään aikaan, kun en ole uskaltanut sekoittaa tällä Pöljän ajatuksia, kun ruutu on sille niin kovin vaikea. Siinä mielessä oli ehkä epäreilua tehdä, mutta päätin rennolla mielellä kuitenkin kokeilla. Oikea kapula haettavana. Merkille ihan hyvin, kääntyi oikealle, pysähtyi ja ihmetteli vähän sen näköisenä, että joko siellä ei näkynytkään ruutua tai sitten se odotti saavansa kapulan suoraan sivulta. (olen siis tehnyt liikettä niin, että kapulat on alkuun olleet sivulla) Hetken ihmeteltyään käänsi katsetta vasempaan, huomasi kapulan ja meni hakemaan sen. Eli tsäkällä oikein. =) Vaatii vielä treeniä, ja paljon. Haluan, että koira kuitenkin tietää mitä se on tekemässä.

Metallihyppy: muuten hyvä, kalisutteli vähän kapulaa suussaan. Luovutus huono.

Tunnari: ruma kuin mikä, mutta oma nousi. Maisteli vääriä paljon, nollille olisi varmasti mennyt kokeessa. Pääasia että se oma sieltä nousi, paineita oli selvästi liikkurista ja palkattomuudesta ja kaikesta mahdollisesta.

Kaukot: ok suoritus, pieni eteneminen seiso-istu ja seiso-maahan. Koska tiedän Ruun osaavan nämä virheettömästi, niin en voi olla täysin tyytyväinen suoritukseen. Mutta treeniä treeniä.

Ja taas ohjuksena palkalle. Ihan kiva kokonaisuus ja hyvä katsaus siihen, mitä vielä pitää treenata. Tuo ruutu on kyllä vaikea ja nyt on tehtävä joku radikaali sotasuunnitelma sen osalta, nykyinen systeemi ei kertakaikkiaan toimi. Ei tälle koiralle. Hanna ehdotti jos opeteltaisiin nyt vain bongaamaan ruutua aktiivisemmin ja palkkailisin sitä siitä. Voisi toimia, jos Ruu alkaisi sitten hoksaamaan homman nimen. Ajattelin myös, että treenataan tarjoamisen kautta ruudun paikkaa, annan koiran funtsia itse asiaa, koska se on toiminut tähän asti muissa liikkeissä. Palkan laatua voisi nostaa tässä liikkeessä, niin saisi koirankin vähän isompiin sfääreihin ja yrittämään enemmän.

Onneksi ei treenattavat asiat lopu kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti