perjantai 24. heinäkuuta 2020

Viimeinkin "pentu"treffeillä

Easyn kanssa ei koskaan päästy pentutreffeille, kun sovittuun ajankohtaan ei sitten kuitenkaan moni lopulta päässyt, niin treffit peruuntuivat kokonaan. Eikä niitä myöhemmin saatu järjestymään yrityksestä huolimatta. Mutta nyt kun korona-aika antoi vähän löysiä rajoituksiin, niin saatiin jonkinlainen sukulaistapaaminen järjestymään Hauholle viime viikonloppuna. Paikalla oli Easyn pentueen kaikki siskokset, velipojat eivät valitettavasti päässeet paikalle.


Valitettavasti vain huonoja kännykkäkuvia tapaamisesta.

Kuvassa siskokullat: Easy, Sylvi, Nessa ja Tirri



Yhteyttä on pidetty pentueen sisällä ilahduttavan paljon, mutta vielä kivempaa oli viimein nähdä sisaruksia ihan livenä! Sylvi ja Nessa oli Easyn kanssa hyvin hyvin samannäköisiä ja kyllä koirat meni useita kertoja sekaisin. Tirrillä oli selvästi tummemmat silmät kuin muilla ja se teki ilmeestä ja päästä jo vähän erilaisen ja itse ainakin tunnistin Tirrin joukosta. Nessa oli pienin, joten porukassa sen erotti hyvin, mutta jos kaikki oli irrallaan kuka missäkin, niin saattoi mennä sekaisin. Suurta koko eroa ei ollut, mutta Easy taisi hiuksen hienosti olla porukan suurin. Paljon oli tytöillä täysin samoja luonteenpiirteitä ja toimintatapoja, mm. syliin kiipeäminen ja mahdollisimman lähelle pyrkiminen, sormien syöminen palkkauksen yhteydessä ja kaikki tuli ensimmäistä kertaa tervehtimään "varovaisesti". Kaikki tykkää vedestä ja lutraavat ojissa ja vesissä mielellään.

Easystä löytyi uusi piirre, kun tavattiin siskoja ekaa kertaa niin Sylvi tuli karvat pystyssä reippaana (ihan hyväntahtoisesti) tervehtimään Easya. Easy vähän peruutteli häntä alhaalla ja pyrki "karkuun", mutta Sylvi jatkoi "innokasta" tervehtimistään sinnikkäästi, johon Easy vastasi yllättäen murinalla, näytti vähän hampaitaan ja alkoi jopa napsia/näykkiä kohti! Ohhoh! En tiennyt, että se uskaltaa lähteä sanomaan jos ottaa hermoon, mutta ilmeisesti se uskaltaa niin tehdä samanikäiselle koiralle. En usko, että vanhemmalle koiralle ikinä uskaltaisi. Kyllä siskokset tulivat hyvin juttuun ja paikalla pyöri muitakin koiria irrallaan paljon ja sulassa sovussa oltiin koko ajan.


Käytiin rannassa uittamassa koiria. Easyn ja Nessan koko eron näkee vedessä hyvin.

Kuulumisten vaihtamisen lisäksi tehtiin pientä treeniä tytöille. Easylle ammuttiin starttipistoolilla ja edelleen se alussa selvästi vähän pohti, että mikä juttu. Työt se suoritti hyvin pohdinnasta huolimatta ja saatiin tosi kivat treenit pidettyä. Easy ei kuumennu veden äärellä, se pystyy luopumaan markkeerauksista suorittaakseen ensin ohjauksen ja muistaa silti markit hyvin. Sitä on älyttömän helppo ohjata ja Easy on aina erotellut tehtävät todella hyvin.

Oli tosi kiva nähdä sisaruksia ja toivottavasti nähdään myöhemmin uudelleenkin. Perhepotretissa on tyttöjen lisäksi Dopey-eno ja Myra-mummo.


Vasemmalta oikealle: Easy, Sylvi, Nessa, Tirri, Dopey ja Myra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti