maanantai 5. lokakuuta 2020

Kohti rallyn SM-kisoja

 Ei pitänyt ei. Easyn kanssa oli tarkoitus aloittaa rally-toko sitten joskus useiden vuosien päästä eläkelajina ja keskittyä nyt pelkästään muihin juttuihin. Mutta kun on ystävä, joka on niin kiltti ja ihana ihminen, että et voi sanoa ei. Tai alkuun olin kyllä vakuuttava (ainakin itselleni), enkä todellakaan ollut lähdössä mihinkään Turkuun SM-kisoihin. Ehei. Mutta hiljalleen se vakuuttava vastarinta mureni, kun säännöllisesti tuli niin kauniisti toteamus, että "Easy otettaisiin niin mielellään mukaan joukkueeseen.". Sellaista lempeää tönimistä asian tiimoilta. No en pelkästään Easyn kanssa lähtisi. Kuulemma Ruukin mahtuu joukkueeseen. Huokaus ja niin sitä sitten lähti ilmo seuran omiin rally-kisoihin. Aluksi meinasin vain yhdelle radalle, mutta sitten pelkäsin kämmääväni jotain ja kaksi rataa olisi varmempi saada tulos. Tuplakisat kun olivat. 

Viikko ennen kisoja oma nenä muuttui nuhaiseksi, joten äkkiä lainakuljettajaa järjestämään. Kaikki lajia harrastaneet kaverit olivat tavalla tai toisella buukattuja. Pienen säädön jälkeen yksi ystävistä riensi pakotettiin hätiin ja sain Easylle kuskin kisoihin. Ainoa vaan, että kumpikaan kaksikosta ei ollut harrastanut rallia aiemmin. Olihan mun tarkoitus treenata jotain ennen kisoja, mutta jotenkin vaan en ehtinyt saanut aikaiseksi

Rallyn alokasluokka on hyvin simppeli ja toko-koira osaa oikeastaan kaiken mitä liikkeet vaatii. Rally vaan on lajina kummallisen kimurantti ja täynnä vielä kummallisempia sääntöjä. Kokematon parivaljakko teki ekalla radalla 100p suoritusta, mutta toka vikalla kyltillä prakasi. Siihen kaksi uusimista ja siltikin säätöä, jolloin lopputulos 83p. Mutta miten hienosti! Toisella radalla meno oli yhtä hienoa, mutta yksi säätämisen kanssa tehty uusiminen. Kova tuuli vei kylteiltä lappuja pois, joten siihen nähden ohjaaja veti hyvin (kun muisti liikkeet). Tuomarista riippuen tuo yhden kyltin uusiminen olisi voinut johtaa hylkäykseen (näin me itseasiassa luultiin), mutta luultavasti tuomarilla oli ihailtavaa pelisilmää ja uusimisen säätö annettiin anteeksi, koska tuuli vei kylteiltä lappuja. Oli miten oli, tokalta radalta 96p ja vielä sij. 3! Hyvä Easy ja T!

Vajaa viikko SM-kisoihin. Easy aloittaa koko alo-luokan. Perus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti