tiistai 27. lokakuuta 2020

Tokon avoinluokka

 Easyn kanssa korkkasimme tokon avoimenluokan viime sunnuntaina. Talkoilin ensin evl ja voi luokissa liikkurin apparina, jolloin kisapaikalla oltiin jo ennen klo 9 aamulla. Ylempien luokkien välissä oli reilu tauko ja ehdin käyttää Easya kunnolla lenkillä aamupäivällä. Avoinluokka alkoi vasta klo 13. Hyvää odottelun harjoittelua tulevaisuutta ajatellen.

Avoimessa luokassa koirakoita oli yhteensä 8 ja tuomarina Heli Herranen. Me suoritimme heti toisena. Liikkeet oli jaettu kolmeen settiin, ensin paikalla istuminen ja sitten 5 + 4 liikkeen setit. Hallissa sai odottaa vain seuraavana oleva koirakko vuoroaan ja tilaa oli erittäin niukasti, joten isoja viime hetken treenejä ei pystynyt tekemään. Me mentiin hyvillä mielin kokeeseen, mutta monen epävarman tekijän kanssa. Suurimmat keskeneräiset asiat oli ruutu, jossa Easy vielä edellisenä päivänä istui seisomisen sijasta. Outo virhe ja ajatus ylipäänsä, sillä en missään vaiheessa ole Easya ikinä koskaan pyytänyt istumaan ruudussa eikä se siitä ole palkkaa saanut. Sitkeääkin sitkeämpi virhe, josta ei olla päästy eroon. Toiset epävarmuudet on jäävät, joissa ei ole mitään varmuutta vielä olemassa. Ja kaukot, ikuisuusprojekti, ei voinut tietää millä tekniikalla tekee kokeessa. Sekatekniikka on varjostanut koko ajan tätä projektia.


Mutta ilman koetta ei päästä eteenpäin. Sen vuoksi mentiin hyvillä mielin tsekkaamaan tilanne. Jännityskin pysyi hyvin kurissa, koska oli niin paljon kivempaa mennä tokokehään kuin rallikehään...
Alla liikkeet ja kommentit. Liikkeet suoritusjärjestyksessä.

 1. Paikkaistuminen: 10 - Easy istui tosi kauniisti ja rauhassa. Sitten yllättäen alkoi haistella maata lyhyen aikaa ja jatkoi taas nätisti istumista loppuun. Tuhma koira. Ei ole treeneissä ikinä haistellut, mutta onhan meillä treenejä alla niin vähän, että en voi nyt oikein moittia. Tuomari oli turhan kiltti pisteissä.

  Lyhyt tauko 

 2. Luoksetulo: 10 - Hyvin maahan etujalkatekniikalla. Tuli ok vauhtia ja siisti sivulle tulo.

 3. Liikkeestä seisominen: 10 - Ihan hyvä seuruu ja ok stoppi, mutta vino. Niin kovin vino. Mutta seisoi! Olisi hyvin voinut istua tai ampua maahan. Tyytyväinen, että seisoi.

 4. Merkin kierto: 10 - Menovauhti olisi voinut olla reippaampi. Siisti sivulle tulo. Matkan varrella oli lattiassa kohta, jossa haisi koirien mielestä jotain. Sama kohta häiritsi ylempiä koirakoita tunnarissa. Easy onneksi ylitti alueen ongelmitta.

 5. Kaukot: 10 - Ansaittu! Tekniikka toimi, upeaa!

 6. Hyppy: 10 - Siisti kokonaisuus.


  Tauko

 7. Liikkeestä istuminen: 10 - Se istui! Meille helpompi olisi ollut maahanmeno, mutta tuomari päätti, että istutaan. Ihan ok istuminen, asento oli paljon suorempi kuin seisomisessa. Hyvä seuruu. Iloinen, että tämäkin onnistui kokeessa.

 8. Seuraaminen: 10 - Easy oli jo vähän väsynyt eikä innoissaan edistänyt yhtään. Parissa kohti kontakti ja paikka huono, mutta ihan tyytyväinen kokonaisuuteen. On unohtunut treenata peruutusta aktiivisesti ja siinä Easy tuli niin taakse, että törmättiin. Onneksi en mielestäni tallonut varpaille. Isona ongelmana on mun vasemman käden paikka. Se on mennyt eteenpäin, mutta vieläkin ajoittain mun on kamalan vaikea löytää sille fiksua paikkaa koiran viereltä. Jatketaan työstämistä.

 9. Ruutu: 9½ - Meni hyvin ruutuun asti ja se SEISOI! Wuhuu! Nopeasti kyllä pyysin makuulle. Stoppi oli vähän pehmeä, mutta sitäkin saadaan treenattua. Perusasentoon tuloa ei oltu ehditty treenata vissiin kertaakaan liikkurin kanssa kunnolla ja sitten kokeessa asetun vielä niin, että Easyn on vaikea tehdä kummallakaan tekniikalla perusasentoa. Olen liian takana etujalkatekniikkaan ja liian edessä takajalkatekniikkaan, jonka vuoksi Easy pomppaa epämääräisellä tekniikalla ollakseen about oikeassa kohdassa. No, tätä ei tartte enempää treenata, kun jatkossa koiraa kutsutaan ruudusta pois.

 10. Nouto: 10 - Haki ja palautti ihan ok vauhdilla, mutta luovutus oli todella hidas. Oudon hidas. En oikein osaa selittää miksi. 
Kokonaisvaikutus 10, joten yhteensä siis AVO1, 318,5p, KP ja luokkavoitto. Osa kympeistä ihan ansaittuja, mutta hieman kilttiä oli tuomarointi muutaman liikkeen kohdalla. 

Kokonaisuuteen olen ihan super tyytyväinen, sosiaalinen palkka toimi ja Easy teki työt niin hyvin kuin osaa tässä vaiheessa. Nyt jatketaan kohti voittajaluokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti