sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Rally-tokon SM2020

 Ei ole mitään järkeä herätä klo 02.20 ja lähteä 4h yöunilla ajamaan kohti Turkua, jossa vietät koko päivän ja kotimatkalle pääset varaslähdön turvin klo 21.30. Kotona peiton alla olin uudestaan klo 01.30. Sanotaan, että ei tarvinnut unta houkutella...
Ystävä sanoi, että koiraharrastajat ovat ihan oma rotunsa. Ja niin me varmasti ollaankin. Yksin en olisi lähtenyt, mutta samanlaisen vouhottajan kanssa kyllä. Itseasiassa olihan meitä siellä kokonainen joukkue.

Mutta rally-tokon SM-kisoihin Turkuun ajeltiin ja matka joutui hyvin. Perillä oltiin parin pysähdyksen taktiikalla ajoissa klo 7 aikaan aamulla. Yöllä ei paljon liikennettä ollut. Vajaan tunnin odottelun jälkeen menin Easyn ja Ruun kanssa eläinlääkärin tarkastukseen. Molempien kanssa yhtäaikaa, koska muuten Easyn tarkastus olisi ollut päällekkäin Ruun rataantutustumisen kanssa. Näin jälkikäteen ajatellen olisi järjestäjä voinut vähän katsoa tulijoita ja joukkueita ja sijoittaa meitä samoihin ryhmiin. Näin korona-aikaan olisi välttynyt turhalta paikan päällä olemiselta, sillä nyt kaksi meidän joukkueesta aloitti aamusta ja muut vasta viimeisten joukossa. Silti kaikki oli paikalla reilusti ennen omaa vuoroa kyyditysten takia. 

Ruun rataantutustuminen oli about klo 9.30 ja meidän vuoro oli ekan ryhmän viimeisinä. Radalla oli meille kaikki vaikeimmat jutut eli hyppy ja pers kukkanen. Hyppyä ehdin treenata ulkona agi-kentällä ja se sujui siellä tosi hienosti, mutta ei silti onnistunut radalla. Meidän tulos oli 92p ja sillä irtosi sija 5. Moni jäi ilman tulosta ja muutenkin rata vaikutti olleen haastava. Tässä mielessä meiltä oikein hyvä suoritus emmekä olisi kyllä pystyneet yhtään parempaan. Tai minä en olisi pystynyt. Ruu oli ihan super ja teki kaikki niin hyvin kuin osasi. Taitavampi ja osaavampi ohjaaja olisi ollut parempi, sillä kaikki virheet tuli mun mokista.

Eka virhe tuli kyltillä 6 -1p kontr. En osaa sanoa miksi, koska tämä onnistui omasta mielestä ihan nappiin. Sitten kyltillä 10 -1p väärästä suorituspaikasta. Tehtävänä oli puolen vaihto jalkojen välistä ja radalla kyllä mietin, että teinköhän tämän liian aikaisin. Onneksi en uusinut. Kyltti 13 oli hyppy ja vaikka kuinka vihjailin hypystä se ei onnistunut ja Ruu meni siitä ohi, eli -3p uusinnasta. Kyltti 17 oli se pers kukkanen ja omasta mielestä se onnistui hienosti, mutta -3p tvä eriaikaisuudesta. Tuomarin kommentit suorituksesta oli "Hieno tasainen suoritus. Siisti peruutus ja liikkeestä seiso.". Tämä oli Ruulle toinen hyväksytty tulos voittajasta. 
Sitten taas odoteltiin jonkin aikaa ennen Easyn rataa. Easy sai kunnian aloittaa koko alokasluokan. Ainoa "vaikea" liike meille oli seiso-istu-maahan 1-2-3 askeleella. Easy arpoi kovasti ennen kisoja seisooko vai istuuko ja viimeisimmäksi päätti olla menemättä maahan. Ja miten kävikään. Mokattiin heti eka kyltti, jossa pysähdys, maahan ja kierrä koiran ympäri. Aivan yksinkertainen ja helppo tehtävä. Ja Easy ei pysähtynyt perusasentoon, vaan jatkoi inasen matkaa ja korjasi nopeasti. Minä pohdin kovasti paljonko tästä tulee virhepisteitä ja lopulta tulin lopputulokseen, että olen pohtinut jo tovin tätä asiaa, että parempi on uusia. En kestäisi, jos siitä napsahtaisi -10p. Mieluummin se -3p. Muuten rallateltiin rata läpi helposti, mutta tuomari nappasi vielä -1p kyltillä 5 ov. Enkä tiedä miksi. Lopputulos 96p ja sillä sijoitus kaukana kärjestä. Joka tapauksessa Easylle kolmas hyväksytty ja RTK1. Tuomari oli kommentoinut kisalappuun, että "Hienosti huomattu uusimisen paikka.". Eli kymppi siitä olisi napsahtanut ilman uusimista.Loppu päivä olikin aikaa odotella joukkue tovereiden ja muiden ystävien suorituksia. Hallissa ei hengailtu ylimääräisiä ja maskit päässä aina, paitsi omilla kisasuorituksilla ja palkintojen jaossa. Yllättävän nopeasti se päivä lopulta sujahti. Ja mikä mahtavinta, meidän pikkuinen ja pippurinen joukkueemme ylsi lopulta pronssille! Laukaan koiraharrastajat sijoittui 35 joukkueesta mitaleille! Upeaa me! Erityisesti onnea Anna ja Pipsa SM5 sijasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti