torstai 14. elokuuta 2014

Ruutua, ohjattua ja tunnari sulkeisia

Tiistaina ja keskiviikkona treenattiin ruutua ja ohjattua, tiistain treenit tein typerästi ilman ajatuksia, ei niistä sen enempää. Keskiviikkona olin miettinyt homman loppuun asti ja tein treenin, jollainen sen olisi pitänyt olla tiistainakin. =)

Eli eli, ruudun merkit ja lähtöpisteet about kisamatkoihin, häiriömerkkejä vasemmalle ja oikealle reunalle. Ensin tehtiin ohjattua, jonka merkkinä toimi ruudun lähetyspaikan merkki. Eli ruutu jäi häiriökse vasemmalle taakse. Ei ihan kapulan vieressä, mutta siellä taustalla. Noutaja pelitti hyvin, merkille menoon ja oloon en ollut tyytyväinen, mutta suunnat se erotteli varmasti ja kapulat löytyivät häiriöjutuista huolimatta hyvin.

Tähän väliin vähän seuraamista, jonka jälkeen tehtiin se ruutu. Ja se löysi sinne! Paikka oli inasen liian takana ja stoppi ruudussa hidas, mutta se meni sinne ja siitä pitää olla tyytyväinen. Muutama toisto ja homma oli koko ajan varmempaa. Merkille menokin parempi, napakampi.

Tänään tein kotipihassa tunnari sulkeisia. Ajattelin, että kun liike on aika varma, muttei tarpeeksi varma, niin halusin noutajalle vähän haasteita hommaan. Ja katsoa, selviääkö se tästä haasteesta. Eli tein tunnarin niin kuin Vuorenmaan koulutuksessa tehtiin yhdelle koirakolle. Runsaasti kapuloita, kapuloiden väleissä matalat "kartiot" 4kpl joissa reiät keskellä ja niiden alla myös aina yksi kapula. Oma oli ensin kahdella toistolla jonkun kartion vieressä ja kolmannella kerralla sitten yhden kartion alla. Maltillisesti Ruu malttoi haistella, mutta oli selvästi hämmentynyt. Laajensi etsintä piiriä hieman ympäristöönkin, kun ei omaa löytynytkään. Pitkän yrittämisen jälkeen päätyi tuomaan kartion viereisen kapulan. Sai siis varmasti hajua kartion alta, mutta epäröi tuoda sitä väärää. Otin sen vastaan ja laitoin etsimään uudestaan. Nyt uskalsi siirtää kartion ja sieltä se oma nousi! Vaihdoin paikkaa ja oma palautui jälleen. Sitten tuli yksi väärä tuonti, mutta korjasi toisella haulla. Viimeiseksi halusin tehdä vielä niin, että oma oli toinen oikealta ja sen vasemmalle puolelle jäi kaksi kapulaa ja sitten yksi kartioista, ja loput pitkänä rivinä siellä vasemmalla. Ruu haisteli tosi pitkään riviä edes takaisin, mutta ei heti osannut hakeutua sen viimeisen kartion oikealle puolelle, jossa se oma siis odotti. Etsi kauan, mutta etsi kauniisti haistellen. Lopulta hoksasi ne reunimmaiset kapulat ja oma nousi sieltä heti. Siitä lähti isot bileet, niin taitavasti etsitty!

Tämä tuntui hauskalta ja kivalta harjoitukselta ja tuo varmasti itseluottamusta sen oman nostamiseen. Ja sen nenän käyttämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti