lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ekan viikon tehotreeniä

Ehdittiin treenata kolmesti viikolla ja reippaasti hakeuduttiin muualle kuin jo houkuttelevasti sulaneeseen kotipihaan. Tiistaina ns normi treenit, torstaina samaa mutta vesisateessa ja eilen kisaryhmän kanssa kaukalolla, joka on ihanasti sula ja kuiva! Tänään pidetään lepopäivä ja huomenna päästään koulutukseen! Kivaa!

Tässä koostetta liikkeistä ja asioista, jotka ovat tehokuurilla ja ratkaisevat päästäänkö ensi kuussa kokeeseen.


Ruutua on tehty joka kerralla ja siinä haettu uskoa edetä sinne ruutuun saakka heti ekalla yrittämällä. Viimeisimmässä treenissä Ruu eteni tosi kivasti perille asti, vierailla merkeillä ja ruutunauhalla! Homma on varmistunut siis jonkin verran! Stoppi ruudussa on hidas, sitäkin olen pyrkinyt saamaan terävämmäksi palkkaamalla lelulla eteenpäin. Sivulletulo ruudusta vielä epävarma.

Liikkeestä istumista lähdin työstämään tehokkaammalla vartaloavulla taka-askeleen ja käsiohjauksen kanssa. Ajatuksena vain hakea nopeutta, periaatteessa liike on muuten aika kasassa ja Ruu sen osaa. Ekalla kerralla oltiin molemmat niin hukassa tuon avun kanssa, sinänsä toimi, mutta koira pomppaa metrin irti minusta turvaan ja istuu rintamasuunta minuun päin. Ei ehkä näin...=) Mutta ajatus kylvettiin ja muilla kerroilla homma on mennyt paremmin, vaikka en ole ihan varma minkälaisia apuja loppujen lopuksi Ruulle annan. Väliin olen testaillut myös seisomista ja näissä treeneissä ei ole ollut merkkiäkään asentojen sekoittamisesta.

Noudon luovutuksiin on haettu nopeutta ihan rohkaisemalla ja kannustamalla ja palkkaamalla nopeasti. On se vain välillä vähän tahmeaa...pieni noutaja ei millään meinaa hoksata, että tokon puolella tullaan heti ja reippaasti sivulle ja noutajamaailmassa tavara otetaan edestä. Sekavaa kyllä koiran kannalta ajateltuna.

Kaukoja jumpataan ahkerasti ja 10m matka sujuu jo aika kivasti. Haetaan vain varmuutta tekniikkaan, välillä tulee pieniä liikahduksia. Mutta koko settikin jo onnistuu, että tosi hyvällä mallilla.

Seuruussa on treenattu rauhaa tassuille ja opeteltu ottamaan se perusasento heti kerrasta. Välillä jää tarjoilemaan asentoa täpinöissään ja välillä meinaa lähteä liikkeelle jo pelkästä käskystä. Eli keskittymistä lisää! Tämän aikana on hirmu hyvä treenata askelsiirtymiä ja paikallakäännöksiä.

Tunnaria on pidetty yllä, perjantaina liikkuroituna kymppi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti