sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikonlopun treenit ja lenkit

Viikonloppu tuli käytettyä tehokkaasti hyödyksi, treenailtiin sekä lauantaina että sunnuntaina Tiinan ja Birgitan kanssa Saviolla ja treenien päälle vielä pitkät lenkit.

Lauantaina tuusailtiin aika lailla omiamme. Ruudussa vaikeutena edelleen mennä ykkösellä sinne ruutuun asti, tarjosi tälläkin kertaa paikkaa ruudun edestä. Kaukoissa kesti hyvin lähellä olevat ja juttelevat ihmiset ja hyvin työsti. Jäävissä oli paremmin kuulolla, mutta taisi silti tarjota istumista seisomisen sijaan. Korjaantui kuitenkin huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin edellisissä treeneissä.

Sunnuntaina olikin sitten jännemmät harjoitukset, tehtiin voivottelu liikkeitä kokeenomaisesti liikkuroituna. Ahdistavaa minulle! Mutta niin hyödyllistä. Tiesin, ettei liikkeet ole vielä kisavalmiit lähellekään, mutta on hyvä katsoa missä ja mikä mättää ja mitä kannattaisi nyt työstää tehokkaammin. Palkkasin jokaisen liikkeen välissä, olisi muuten ollut kyllä liian epäreilua Pikkumustalle. Tiina videoi suorituksemme, jotta pääsisin itsekin tarkastelemaan niitä jälkeenpäin.

Aloitettiin paikkamakuulla, neljä pitkän pitkää minuuttia. Ruu oli ollut ihan hetkellisesti levoton kun menin piiloon, haisteli onneksi vain ilmaa (ei maata), ja asettui sitten. Oikein hyvä!

Seuraaminen meni yllättävän hyvin! Iso positiivinen yllätys, että Ruu työsti niin hyvin. Oli hienosti kartalla ja kontaktissa. Parissa käännöksessä hoppuilin itse ja tuli lievää kolarointia. Askelsiirtymät meni tosi kivasti siihen nähden, että niitä on tehty surkean vähän. Suurin palaute tuli siitä, että Ruulla kestää perusasennon ottaminen. Se jää herkästi teputtamaan ja tarjoamaan parempaa paikkaa/sijaintia eikä rauhoitu vierelle. Olen tiedostanut tämän, mutta en sitten ole tehnyt asialle mitään. Juoksukäännöksiä ei tähän tullut, onko niitä jo voi-luokassa? Jokatapauksessa nyt pitää tätäkin liikettä alkaa työstämään säännöllisesti!

Liikkeestä istuminen oli perushyvä suoritus. Hassusti Ruu stoppaa ensin ja sitten tiputtaa pyllyn alas. Saatiin hyvä vinkki, jolla lähteä kokeilemaan saisiko istumiseen nopeutta lisää. Muuten oikein oikein hyvä!

Luoksetulo myöskin tosi hyvä, mutta vähän jäi itseä häiritsemään kauttaaltaan hidas rytmi, vaikka Ruu laukalla etenikin kaikissa väleissä. Maahanmeno olisi voinut olla nopeampi, mutta multa tuli vähän vääränlainen käskykin siihen. Omassa keskittymisessäkin siis parannettavaa... Ai niin, kaksoiskäsky alun maahanmenoon. Täytyy olla varovainen nyt sen kanssa, johtuu varmasti tavasta jolla sitä ollaan harjoiteltu.

Ruutu, josta yllättävää kyllä olisimme vielä pisteitä saaneet. =D Olin ihan varma, että jää taas ruudun eteen, mutta tällä kertaa Ruu tiputti niillä paikkein raville ja hölkötteli ruutuun saakka. Tarjosi aivan etureunasta ja oikeasta kulmasta paikkaa. Hetken odottelun jälkeen lähti tulemaan kohti, jolloin annoin uuden "loota"-käskyn. Sillä kosketusalustalle johon stoppi, kaksoiskäskyllä maahan. Loppuosa meni oikein hyvin, tuli ihanan vauhdilla sivulle. Seuraamispaikka jää jotenkin vinoon, sitä haluaisin jotenkin työstää paremmaksi. Eli tässä on vielä aika paljon treenattavaa. Eniten tökkii heti ekalla ruutuun saakka eteneminen, toinen iso ongelma on etäältä maahanmeno. Ruu menee aina ensin istumaan. Tuota ruutuun menoa pohdin, että mielestäni Ruu tietää kosketusalustan, mutta ekalla yrittämällä ajatus ei riitä sinne asti? Tokalla käskyllä kuitenkin korjaa suoraan alustan päälle, niin kuin olisi sen tiennyt koko ajan. Noh, ei auta kuin treenata.

Metallikapulaa ei ollut kellään matkassa, joten sitä ei tehty. Hyppynouto tehtiin hieman oudon esteviritelmän ylitse, mutta ei haitannut. Meno iloinen, hieman haparoi kapulalla ja se luovutus on vähän jänskää ja hiiiidasta. Perusasento jäi inasen vinoon, ei sentään pakittanut taakseni istumaan.

Tunnari tehtiin vierailla kapuloilla, mikä oli ehkä vähän jännää sekin. Toisella rivin tarkastuksella merkkasi selvästi oman, mutta haisteli ja varmisteli vielä rivin kahteen otteeseen. Malttoi työstää koko ajan kauniisti, josta olen tosi tyytyväinen. Luovutus oli äärimmäisen hidas ja asento jäi todella vinoon. Ote kapulasta vähän hermostunut, eli nyt oli epävarmuutta ilmassa. Kehuja saatiin taas siitä, että pystyy epävarmuudesta huolimatta jatkamaan työstämistä ja löytää sen oman sieltä varmasti.

Noudot sinänsä sujuvat, metallin nostaminen ei ole ongelma, mutta ne luovutukset. Ne tökkivät varmasti kaikissa ja niihin pitäisi ottaa teho treeniä ja iloista menoa.

Viimeisenä kaukot kisamatkasta. Tämä oli seuraamisen ohella päivän valopilkku ja liike, joka yllättää ekstra positiivisesti. Tekniikka puhdas, yksi kaksoiskäsky yhteen vaihtoon. Huikeaa!!! Ja niin onnellista! =)

Tosi kiva treeni! Läpi suorituksen heti seuruun jälkeen Ruulla oli mielestäni vähän "huolia" ja vaikka se työsti hyvin niin mielestäni paras moottori jäi sinne huolien taakse piiloon. Me tarvittaisiin ehdottomasti enemmän näitä liikkurointeja, helpottaisi se omakin ahdistus niitä kohtaan. Ja kun en itse ahdistuisi niin koirakin tulisi varmasti huolettomammin mukana. =) Lopputulos on yllättävän hyvä, kisat eivät mahdottoman kaukana ole. Nyt treenataan tehokkaasti ja jos ollaan parissa viikossa edistytty niin laitetaan ilmo toukokuun kokeisiin menemään. Hui!

Treenien jälkeen on käyty siis molempina päivinä kimppalenkillä, jossa saan Ruulle vähän tehokkaampaa menoa kuin omilla lenkeillä. Hyvin tulee noutaja bortsujen keskellä toimeen ja värikin oli tässä seurassa melkein sama. =) Tänään lenkin pituudeksi tuli kutakuinkin 1,5h, automatkalla oli ainakin aika väsynyt koira etupenkin jalkotilassa. Tykkäsi nojautua ihan reippaasti syliin ja kainaloon torkkumaan matkan ajaksi. Aktiivisen viikonlopun jälkeen huolsin Ruun vähän paremmin. Nyt mennään pari päivää kevyemmin ja huilataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti