keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kymmenen askelta!

Oltiin muilla asioilla kaupungin suunnalla viime sunnuntaina, joten pakkasin koiratkin kyytiin ja etsin sulan sekä vieraan treenipaikan. Päädyimme Keljoon kaupan parkkipaikalle. Kyseinen kauppa oli kiinni, joten oli rauhaa treenata, vaikka säännöllisin väliajoin siinä kurvasikin autoja kääntymässä. Piips oli mukana hengailemassa, sen kanssa tein muutamia juttuja ihan yhteiseksi iloksemme.

Mutta sitten Pikkumustan treeneihin. Aloiteltiin luoksarin stopeilla kiertojen avulla. Kovin montaa stoppia ei tehty alustan takia, mutta halusin sille tuntuman myös asfaltista. Tosi kiva meno ja into! Kesken kaiken tuli äärimmäisen tiukka paikka, kun ison lumivuoren ja penkereen takaa ilmaantui nuori poika parkkialueelle. Ruu oli juuri juoksemassa kiertämään ämpäriä, nosti karvat pystyyn ja möngersi jotain outoa mörinän ja murinan sekamuotoa samalla kun kääntyi takaisin mamman helmoja kohti. =D Höpö höpö ja lähetin sen vain vauhdista uudestaan tehtävälle. Kävi se kiertämässä, mutta ei pystynyt pysähtymään. Höpö höpö ja vielä uudestaan ja nyt onnistui stoppikin. Aika jännä paikka, voi elämä! Jos Piips olisi ollut töissä, se olisi juossut varmaan suoraan pojan luokse samalla ja minä karjunut sitä takaisin. On ne niin erilaisia. =)

Tämän jälkeen jakettiin ruudulla...vai pitäisiköhän mun puhua lootasta? ;) Kosketusalusta paikallaan. Otin heti alkuun normia pidemmän matkan ja testasin löytääkö se koko ruutua. Hyvin hahmotti! Välillä seisominen meni istumisen tarjoamiseksi, muuten oikein hyvä meno. Kokeilin maahanmenoakin ja etäältä se tökki, läheltä sujui paremmin. Tein vielä erikseen kohti koiraa kävelyä, palkkailin maassa olosta. Loppuun vielä erikseen sivulle kutsumisia, alkuun oli tosi epävarmaa ja hidasta, loppua kohti kasvoi vauhti. Näitä nyt kiireesti lisää!

Sitten tunnari x 2. Ekassa kesti hetken löytää se oma, mutta malttoi haistella nätisti, otin luovutuksen kanssa. Luovutuksia pitäisi treenata paljon enemmänkin! Perusasento jää helposti vajaaksi. Tokassa oma nousi nopeammin ja tästä vauhtipalkkaus.

Sitten se yyber hehkutus, eli kaukot, joissa suoritimme tänään istu-seiso-istu vaihdon kymmenen askeleen etäisyydeltä ja täydellisellä tekniikalla! Upeaa! =D Nyt on vain aktivoiduttava ja alettava tehdä niitä vaikeampia vaihtoja, eli istu-seiso-maahan ja maahan-seiso-istu. Ja ihan perus seiso-maahankin olisi tehtävä enemmän, että siihenkin saisi sitä varmuutta ja sen jälkeen etäisyyttä. Mutta NIIN hyvällä mallilla!!

Lopuksi treenattiin vähän seuruuta ja siinä pelkästään askelsiirtymiä ja paikalla käännöksiä. Oli erittäin hyvä treeni ja muistutti taas itselle, ettei pitäisi laistaa näidenkään harjoittelusta!

---

Eilen treenattiin lyhyesti Birgitan kanssa Saviolla ennen yhteistä lenkkiä jäällä. Käytiin lämmittelemässä jäällä ja siellä otettiin luoksarin stoppeja, kun alusta oli pitävä. Seisomaan pydähdys etäällä on yllättävän vaikea, ei tahdo uskoa, että oikeasti pitäisi työstää yhtä hienosti kuin lähempääkin. Kaikki stopit kuitenkin oikein, niissä ei häröilyä. Väliin paljon myös läpijuoksuja ennakoinnin välttämiseksi.

Sitten rakenneltiin ruutu, joka tänään oli vähän hukassa. Tarjosi jonnekin ruudun sivuun ja ulkopuolelle sijaintijaan, lätkällä sitten käväisi ja innossaan yritti takaisin luokse palkan toivossa. Tarjoili istumisia... Hmm...alkoi pelittämään, kun tehtiin lähempää ja vaihdoin namipalkaksi. Maahanmenot mukaan ja ne oikein päteviä! Palkkailin kävelystä ja hienosta maassa olosta erikseen. Ja otettiin myös sivulle kutsuja, jotka sujui jo vähän reippaammin. Parit nami palkat sivulta ja muutama leluun hetsaten. Sivulletullessa jää herkästi väljäksi ja varmasti aika lailla vinoon, treeniä treeniä. Lopuksi vielä yksi ruutu pitkästä matkasta ja maahanmenon kanssa, ja toimi!

Leikittiin jäävien erottelua, namipalkalla. Välillä sekoitti liikkeitä, joten tätä tulisi ottaa taas rohkeammin ohjelmistoon eikä hinkata pelkästään sitä istumista voi voi-luokkaa ajatellen. Istumisessa meinasi välillä olla aika lailla jousilla ja pepun kunnollinen putoaminen kesti. Nopeutui se siitä sitten, mutta tuleeko liiasta innosta kuitenkin enemmän jousilla olemista? Tehtiin jääviä myös seuruusta ja tarjoili istumiseen pari kertaa maahanmenoa. Eli nyt erottelua kehiin!

Kaukoja, joissa pientä häröilyä. Jonkin verran otti häiriötä takana treenaavasta Birgitasta, mutta hyvää harjoitusta tämmöinen. Hyviä vaihtoja, mutta niissä vaikeissa taas näkyy harjoittelun puute. Nyt aktiivista treeniä!

Lopuksi Birgitta liikkuroi meille tunnarin, tehtiin sulan maan kohdassa. Kapulat oli aika lähellä, 10m päässä ja Ruu jäi niistä silti muutaman metrin vajaaksi. Pysäyttikö nurmikon hajut vai eikö vaan nähnyt kapuloita alustasta? Haisteli siinä hetken, kunnes löysi kapuloille, jatkoi tehtäväänsä kauniisti ja oma nousi heti ja varmasti kohdalta. Reipas luovutus, perusasento jäi vajaaksi. Hienoa, että korvien väli jatkoi työskentelyä, vaikka alku olikin vaikea. =) Tuntuisi, että Ruu suhtautuu liikkurointiinkin jo rennommin.

Kivat treenit ja kiva lenkki jäällä lopuksi. Varsinkin, kun sieltä löytyi ihania kalanraatoja. Onneksi ei ehtinyt montaa kappaletta vetää ennen kuin huomasin asian. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti