tiistai 22. lokakuuta 2013

Lamppu on syttynyt!

Kimppatreenit on kyllä niin tärkeitä, yksin nyhräämisellä ei etene mihinkään. Tiinan ja Birgitan kanssa nähtiin Savion koulun kentällä sunnuntaina ja olipas hyvä saada sivusta katsojien mielipiteitä.

Murheenkryynimme ruutu. Vieraat merkit, häiriömerkit jokaisen sivun taustalla. Ja se kosahti sitten heti niihin vieraisiin merkkeihin, mutta kommentteina tuli heti, ettei Pikku-Ruu ole ollenkaan kartalla koko liikkeeseen. Olen juurtunut yksin treenatessani niin samoihin kaavoihin ja muistelen onnettomana Iitun aikaisia treenejä, joita nyt ei oikein kannata soveltaa Ruulle käytettäväksi, koska koirat ovat niin erilaisia. Nyt siis nöyrästi helpotetaan, isompi/selkeämpi kosketusalusta, lähetykset läheltä, kiirehditaan palkkaamaan koira ruutuun ja pidetään siellä hauskaa. Nyt fiilistä ylös tähän liikkeeseen ja ennen kaikkea sitä varmuutta. Tehtiin tänään kotipihassa muutama ruutuun meno. Selkeät merkit, selkeämpi alusta ja meno oli mainiota! Näitä lisää!

Kaukoja ihmishäiriössä, joka on Ruulle vaikeaa. Mokomat epäilyttävät ihmiset vieressä ahdistelemassa. Mutta keskittyi hyvin ja teki varmalla tekniikalla. Seiso-istukin on alkanut sujumaan paremmin, kun kotona on jumppailtu sitä ihan erikseen. Palkkana mulla on nami heitettynä koiran taakse ja vaikka Ruu on sillä ihan hyvin palkkautunutkin tähän asti, tuli huomiona tytöiltä, että palkka voisi olla vieläkin selkeämpi, jos nami olisi selkeällä alustalla. Välillä Ruu jää etsimään namia maasta, jos nenä ei siihen heti osu.

Tunnari liikkuroituna, tosi hieno meno!

Luoksarin seiso-stoppia muutama toisto ja tarkoituksena ajaa sisään sitä avustajan heittämää palkkaa. Koska viimeksi Ruu väisti avustajaa/heittäjää, laitettiin avustajat seisomaan nyt eri puolille ja heidän välistä oli tarkoitus juosta. Eka toisto hyvä, stoppi oli hieno ja palkallekin Ruu reagoi hyvin. Tokalla setillä Ruu jostain syystä aavisti, että nyt heitto tulee toiselta tyypiltä ja lähti lievästi väistäen luokse. Stoppi ja palkkaus hyvät. Kolmannella toistolla oli tarkoitus ottaa koira läpijuoksuna, mutta kävikin ilmeisesti niin, että Ruu hoksasi palkan idean. Se nousi seisomaan ekalla kutsulla, katseli Tiinaa jännittyneenä. Itse repesin tässä vaiheessa ja kutsuin uudelleen ja palkkasin vauhdista. Eli ehkä siellä on se ajatus nyt syttynyt...

Piips oli matkassa ja koska se on toistaiseksi asiahaarat huomioiden voinut hyvin, tehtiin Birgitan opetuksessa vähän rally-tokoa. Piips oli aika innoissaan ja meillä oli tosi kivaa, joten yritetään nyt aloitella uutta lajia voinnin mukaan. Ensi lumi on tullut jo maahan ja liukkautta on vähän joka paikassa, ja liukkaus on yksi pahimmista "vihollisistamme". Joten katsellaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti