maanantai 7. lokakuuta 2013

Onneksi ei käynyt pahasti

Viime perjantaina tokoiltiin aamusta ja iltapäivästä. Aamulla treffattiin Liepeellä pitkästä aikaa Hansu ja hoffi Pirre. Mulla oli molemmat tytöt matkassa ja poika vaunuissa. Hiekkakenttä, täynnä isoja oransseja kartioita, oivallista häiriötä. Tein kaksi erillistä ruutua, toisessa kosketusalusta. Eka menikin upeasti, varmasti eikä oranssit isot törpöt häirinneet yhtään. Muutama toisto näitä kahdesta eri suunnasta. Toinen ruutu oli ns. väljemmillä vesillä, mutta kauempana takana oli yksi pieni kartio, joka jäi näkyviin keskelle ruutua. Se oli oma merkki, jolta oli alunperin tarkoitus koira lähettää matkaan, mutta lähetinkin päinvastaisesta suunnasta. Ja niin pieni nomekoirani sotkee asioita, Ruu oli juoksemassa täysiä sille merkille ja aikoi ohittaa ruudun vasemmalta. Stop sille menolle ja otettiin uusiksi lähempää. Nyt meni ruutuun, mutta mielestäni oli varmaan menossa vielä merkille, stoppasi kuitenkin hienosti kun annoin käskyn. Eli jatkossa täytyy tehdä aina tuollaisella häiriöllä, koska oli selvästi paha ansakuoppa meille.

Hansu avusti ohjatussa noudossa, kolme toistoa molempiin suuntiin, eka toisto merkin kanssa samassa linjassa, tokat 5m päässä ja viimeiset kisamatkassa. Tosi hienosti meni! Merkille meni hienosti käskystä ja siitä sai aina erikseen palkan. Hyvä!

Kaukoja häiriköitynä, tosi hienosti nämäkin!

Sitten päätettiin lopettaa treenit ja lähdettiin hakemaan ruudun merkkejä tyttöjen kanssa. Hansu ja Pirrekin lähtivät autolle, mutta sitten päättikin hoffi neiti ottaa suunnan omien tyttöjen luokse ja tuli vähän uhmakkaasti. Nujakka ei alkanut heti, en tiedä mikä sen laukaisi, mutta nopeasti se alkoi ja sitten olikin Pikkumusta hoffin hampaissa. Kurmuutti niskasta oikein kunnolla. Hansu onneksi ehti pian väliin, itse yritin pitää Iitun pois nujakasta. Ei verta, mutta selvät naarmut niskassa. Tilanteesta selvittiin onneksi ilman ell reissua. Ruu oli kovin tuohtunut, niin kuin sillä on tapana, mutta pystyi hyvin tekemään pientä tokoa hoffin läheisyydessä. En tiedä miksi Pirre kävi Ruun päälle, sillä Ruu ei takuulla provosoinut mitenkään. Mutta jälki olisi varmasti ollut pahempaa, jos tappelussa olisi ollut osallisena Iitu. Ja kahden ison koiran irrottaminen toisistaan ei ole kovinkaan houkutteleva ajatus.

Illalla mentiin vielä tokoryhmän treeneihin Vihtavuoreen. Halusin Ruulle nyt koirakkohäiriötä oikein kunnolla, jotta näkisin jäikö aamusta huolia. Aloitettiin taas ruuduilla. Kaksi erillistä, mutta molemmat vierailla merkeillä. Ruudut samalla linjalla ja merkki niiden keskellä. Eka lähetys oli epävarma, Ruu lähti hyvin, mutta epäröi vähän ennen ruutua, sillä molemmin puolin oli muita koirakoita ja ihmisiä lähellä. Meni itsenäisesti kuitenkin ruutuun saakka. Menot ruutuun parani toistojen myötä, lopulta lähetin keskellä olevalle merkille ja siitä molempiin suuntiin ruutuihin. Jes!

Tunnari kertaalleen liikkuroituna, kymppi!

Kaukoja liikkurihäiriössä ja koirakkohäiriössä. Liikkuri oli selvästi haastavampi minun epäluuloiselle noutajalleni. Suloista, miten se teki puhtaalla tekniikalla ja silti nojasi mahdollisimman kauas Hannasta. =D Tekniikka siis upea läpi toistojen. Näitä tarvitaan paljon lisää!

Luoksarin seiso stoppi kertaalleen niin, että avustaja palkkasi lelulla. Ei olla hetkeen tehty, koitan vielä testailla Katjan ohjeella, mutta niin, että palkka tulee takaviistoon taakse, ei koiran edestä. Voi pieni raukka tämä minun koirani. Se muisti, että tuo liikkuri saattaa yrittää pommittaa sitä vähintäänkin jollain pommilla, joten kutsuttuani se kaarsi luokseni mahdollisimman kaukaa Hannasta. Stoppi oli tosi hyvännäköinen, vaikka palkka lensikin samaan aikaan ja vapautin samantien pallolle.

Paikalla olot viimeisenä. Paikalla oli paljon koirakoita, joten saatiin hyvää seuraa ja häiriötä. Ensin istuminen. Olin näkyvissä, sillä ei olla tehty hetkeen. Ei moitittavaa. Makuu 3min, siinä meinasi haistella naapurin suuntaan, joten koirahäiriötä tarvitaan jatkossakin.

Kivat treenit. Näki, että Ruuppaa vähän huolestutti alkuun, mutta hienosti pystyi tekemään hommia ja rentoutui nopeasti. Oikein hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti