perjantai 17. lokakuuta 2014

Onko se sokea? Onko se tyhmä? Siis miksei se tajua?!

Otsikko tiivistää hyvin kuluneen viikon treenejä. Ei, ei se ole varmaankaan mitään noista, se on vain minun oma pieni Pöljäni. Ei ehkä maailman välkyin tai fiksuin koira, mutta varmasti maailman kiltein ja Akin mielestä söpöin koira maan päällä. Se on meidän Ruu. :)

Siis emme osaa ruutua, emme välttämättä merkkiäkään tai ohjattua, mutta mennään reippaasti ja positiivista mieltä kantaen huomisen kokeeseen. On saatu Hennan kanssa kunnon naurut meidän kimppatreeneissä, kun on katsottu Pikkumusta viipotusta kentällä. Viimein joku muukin alkaa jo vähän kysellä, että miksei se tajua?! Sitähän olen tässä jo varsin pitkään pohtinut itsekin. :)

Parhain kuvio meni niin, että ruutu oli sijoitettu isolle jaliskentälle aika keskelle, jotta sinne pystyi lähettämään molemmista suunnista. Merkeiksi laitettiin pinkit kartiot, eli ei vaikeimpia tumman punaisia. Luoksarin merkkeinä oli Hennan valkoiset pienet ja matalat kartiot, ne kulkivat melko lähellä ruutua. Tehtiin se perus kuvio, ensin luoksari ja sitten ruutu. Noutaja ei meinannut löytää ensin edes merkille, jotain säätöä siinä oli. Annetaan se kuitenkin anteeksi, sillä olen muuttanut nyt merkille pysähtymiskäskyä Korrien koulutuksen jälkeen, joten ehkä se ei vielä tule rutiinilla.

Ruutuun lähetyksellä koira paahtaa täysiä ja lujaa ruudun ohitse sinne luoksarin alkupäähän. Ja koska ruutu tosiaan oli kuvion keskellä, joutui Ruu juoksemaan tosi pitkälle sinne väärään paikkaan ja matkalla melkein hipaisi ruudun vasenta etukulmaa. Katselikin ruutua, mutta ilme oli sellainen, että tuo on varmasti jokin häiriörakennelma, ei parane siihen haksahtaa. Tai sitten koira ei vaan nähnyt koko ruutua, ihan kai mahdollista sekin? Silmiähän ei Ruulta ole tutkittu... ;)

No, minä katselen taivaalle vähän aikaa ja mietin, mitä hittoa nyt pitäisi tehdä. Sinä aikana Ruu juoksee lujaa takaisin alkuperäiselle merkille. Otetaan alusta ja edelleen, noutaja juoksee ruutun kulmaa hipoen, ruudun selvästi katsoen sen ohitse pitkälle väärään paikkaan. Jep jep. En ihan tarkasti muista miten tämä setti päättyi, jollain tapaa annoin koiran ratkaista homman itse ja se lyhyen pohdinnan jälkeen löysi tiensä sinne ruutuun. Ja siitä palkka. Voi elämä, voi minun pientä Pöljääni. :)

Eilen ja tänään tein ruudun pari kertaa niin, ettei kentällä ollut yhtään häiriömerkkiä. Tein kuitenkin luoksetulon liikkeenä (ilman siis niitä merkkejä) ennen ruutuun lähetystä ja nämä toistot menivät hienosti. Kokeen jälkeen on ihan oikeasti paneuduttava asiaan ja tehtävä selväksi mikä se "loota" siellä kentällä on. Saas nähdä, millainen versio liikkeestä saadaan nähdä huomenna.

Ohjattu ei onnistunut Hennan kanssa, mutta on toiminut omatoimisissa treeneissä. Kaukotkin ihan jees, malttia on löytynyt. Tunnarissa joko tekee hyvin tai sitten sählää, sekin selviää huomenna. Jäävissä on haparoinut istumisen kanssa ja istumisen sijaan jatkaa vierellä seuraamista. ??? Ei voi tietää miksi näin, toivottavasti ei häröile huomennakin. Metskua ei olla tehty ollenkaan. Luoksarin stopit on mitä on, ainakin koira on noussut liikkeelle sillä ekalla käskyllä. Seuraamisessa on opeteltu täyskäännöstä oikealle, se on parempaan päin mutta vielä kesken.

Näillä mennään. Hassua miten vähän olen panikoinut ja vaikka ollaankin tehty viimehetken treenejä, en halua nimittää niitä paniikkitreeneiksi. Koska eihän ne ole. Ne on vain tavallisia treenejä, joissa yritän opettaa koiralle asioita. Ykköstulos ei ole edelleenkään mahdottomuus ja olisi kyllä tosi kiva, että saisi koiralle koekehästä onnistumisen. Ja jos sattuisi epäonnistuminen käymään niin tottahan nyt on tiedossa, että harjoituksia on edelleen jatkettava. Totuus kuitenkin on, ettei me sitä ruutua osata. Mutta seuraava tavoite on oppia se. Marraskuulle olen jo katsonut seuraavaa koetta, sillä on tullut todettua, että ei tule treenattua ellei ole kisoja kiikarissa. Tai tulee, mutta siihen menee varmaan sitten taas vuosi, jonka jälkeen saa huomata, ettei me vieläkään osata yhtään sen paremmin. :)

Ja Ruulla on ollu treeneissä hauskaa. Se on tehny töitä iloisesti ja sellaisella omalla hyvällä asenteellaan, haluaa yrittää parhaansa. Se on niin liikkistä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti