sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Toinen EVL1 tulos!

Eilen oli siis toinen EVL:n kokeemme ja se pidettiin täällä Jyväskylässä. Koe toimi samalla KV kokeena. Liekö se syynä, mutta osallistuvia koirakoita oli yhteensä 19, eli pitkä koe oli tiedossa. Koe alkoi about klo 13 ja tuomarina toimi Salme Mujunen. Liikkeet oli jaettu peräti viiteen eri settiin mikä sekin teki kokeesta raskaamman. Starttasimme viidensinä.

Ensin paikallaolot.

Istuminen: 10 - Pisteet eivät olleet ansaitut. Oli silminnäkijäni mukaan teputtanut etutassuilla muutamaan otteeseen. Ilmeisesti aina silloin kun tuomari ei nähnyt, sillä muilta kyllä lähti pisteitä teputtamisista. 

Paikkamakuu: 8 - Pistevähennykset ohjaajan aivopierusta. Ruu oli reunimmainen rivissä ja nousi ensimmäisenä perusasentoon. Katsoin makaavaa koiraa ja ajattelin vain istumaannousua, joten jostain oudosta unohduksesta sanoin koiralle "istu". Ruu tapittaa mua sen näköisenä, että enpäs hairahdu väärään käskyyn. Onneksi saan soperrettua perään oikean "sivu" käskyn ja koira nousee hyvin. Makuun aikana oli pienesti liikauttanut takajalkoja ja mahdollisesti myös siirtänyt toista etujalkaa.

Seuraavassa kehässä tehtiin seuraaminen, zeta ja luoksari.

Seuraaminen: 9 - Ei mitään muistikuvaa vähennyksistä, jotain pientä. Ihan kivalta tuntui. Videolta huomasin toisenkin väärän käskyn askelsiirtymissä taakse. Sanon koiralle "sivu", kun oikeasti pitäisi sanoa "taakse". Kylmä ilma veti ilmeisesti ohjaajan aivot jäähän...:)

Zeta: 9 - Järjestys oli M-I-S. Maahanmeno ja istuminen olisivat saaneet olla nopeampia. Istuminen on videolta katsottuna Ruun parhaita suorituksia.

Luoksari: 7 - Erityisesti seisominen venyy, mutta lähti sentään ekalla käskyllä liikkeelle.

Sitten tulikin vähän pidempi odottelu. Seuraavassa kehässä pelkästään ruutu.

Ruutu: 5½ - Nähtiin nyt sekin, että ennakoi ruutuun lähtöä. Ruudussa kaksi käskyä maahanmenoon, ei voi tietää miksi. Mutta hei, se löysi sinne! Ehkä olin viritellyt koiraa liikaa ennen kehään menoa ja Ruu oli vähän turhan lentoon lähdössä.

Taas vähän odottelua...

Ohjattu nouto: 9½ - Hyvä kokonaisuus, pieni sähläys kapulan kanssa.

Viimeisen odottelun jälkeen tehtiin loput liikkeet putkeen, eli metallinouto, tunnari ja kaukot.

Metallinouto: 9½ - Heitto jäi lyhyeksi, tarkoitus oli heittää kapula pidemmälle. Palauttaessaan Ruu katsoi yleisöä ja näytti jo siltä, että tulee ohi esteestä. Käänsi katseensa varmasti viime hetkellä eteenpäin ja ehti korjata linjan hypylle. Meinasin jo antaa apukäskyn paluuhyppyyn. Perusasentoon tulo hidas.

Tunnari: 9 - Haistelussa oli aavistus hätäilyä, ei onneksi alkanut maistelemaan.

Kaukot: 10 - Järjestys oli S-I-M-I-S-M. Tuomari kehui tekniikkaa, tämä me osataan. :)

Tällä kokonaisuudella yhteensä siis 274p ja EVL1 tulos! Loppusijoituksemme oli hienosti 5/19. Ei voi olla kuin tyytyväinen, niin paljon odottamista, kehässä käymistä ja niitä ajatusharhoja. Itsellä oli vähän outo fiilis kisata, ei ollut sellaista normaalia kisafiilistä. Johtuuko se sitten vielä siitä, että kun se ruutu on vielä täydellisen kesken niin tuntuu typerältä ja vähän väärältä onnistua siinä kokeessa? Ja on väärin osallistua kokeeseen, kun me ei sitä osata. En tiedä. Aloin miettiä, että kannattaako lähteä sittenkään Pieksämäen marraskuun kokeeseen, kun siellä todennäköisesti on se vaikein kuvio meille, luoksarin jälkeen ruutu. Ehditäänkö me kuukaudessa saada tuota liikettä yhtään varmemmaksi?

Mutta hyvä ja iloinen koe ja paljon kokemusta tämän sorttisestakin menosta. Koe oli tosi kovatasoinen, siellä tuli huippusuorituksia parhaimmille. Tuttuja oli myös paljon ja onnea kaikille onnistujille ja suorituksiinsa onnellisille! =)

Ruun työskentelyyn olin tosi tyytyväinen, se teki taas hommia iloisesti ja sillä tuntui olevan hauskaa. Minun kiltti ja hassu noutajani! Tuli siinä suorituksen jälkeen kavereiden kanssa puhetta, että onko Ruussa jotain muuta kuin labradorinnoutajaa? Arvasin, ettei olisi pitänyt antaa Marikan tuoda Viuhtia halliin samaan aikaan. =D Mutta Ruu onkin persoona, monella tapaa. <3

Kiitos Marika filmauksesta, seurasta ja turinoista!

Tässä vielä meidän video.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti