tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tokot ja linjat

Sunnuntaina tokoiltiin molempien tyttöjen kanssa Savion koulun kentällä. Sää oli lämmin, mutta siitä huolimatta Pikkumusta jaksoi työstää hyvin. Mutta hyvästä työstämisestä huolimatta mun pitäisi treenata vähemmän yhdellä kertaa...miksi on vaikea ymmärtää, ettei kaikkea treenattavaa kannata treenata kerralla? Ehkä tällä kertaa pitkää treeniä siivitti se, että tokosta on hetki oltu tauolla ja on paineita treenata niitä ongelma juttuja. Saan siis yksin treenatessa aikaa kulumaan...ihan huolella...;)

Ensiksi ihan minimaalisesti seuraamista ja lähinnä muutama täyskäännös, eikä muuta. Sitten ruutu, joka oikein hyvä! Stoppi ja maihin, siitä vauhtipalkkaus leluun. Erikseen ruudusta sivulletuloja, namipalkkausta ja oikein hyvä meno! Sotkin vielä evllää mukaan ja tehtiin merkin kautta ruutuun menoja, etäisyydet paljon lyhyemmät. Ekalla toistolla oli hieman hämillään, mutta hienosti haki ruudun molempiin suuntiin. Merkitkin oli hyviä, siitä myös erikseen palkkaa.

Luoksarin stoppeja kierron kautta ja stopeissa tosi ihana meininki! Ajattelin, että tauon jälkeen ei stoppaa ollenkaan, mutta hommassa oli selvästi yritystä. Hyvä mieli!

Tunnari x 2, sillä ekalla toistolla näkyi treenaamattomuus. Ruu meni kapuloille, haisteli ne ja merkkasi oman. Poistui kapuloilta minua kohti, tuumasi sitten varmaan, että "niin tosiaan...tässä varmaan piti ottaa yksi niistä kapuloista mukaan", eli kääntyi siis omatoimisesti takaisin ja toi oman. Toinen toisto oikein hyvä, molemmista vauhtipalkkaus.

Kaukoja, pari pitkää sarjaa, joitakin yksittäisiä vaihtoja. Ruulla on niin hyvä tekniikka tässä, ei tartte kuin säännöllistä treeniä ja varmuutta. Muutamia lieviä takajalkojen liikutuksia, joissa ei etene, mutta joista ei kuitenkaan palkkaa heru.

Lopuksi harjoiteltiin ohjattua noutoa, jossa tehtiin edelleen entisin menetelmin. Alkuun laitoin kapulan ihan sivuun ja pikkuhiljaa vein taemmas, molemmat suunnat. Merkille vein koiran itse. Toimii tosi hyvin, ei sotke suuntia lainkaan.

Lisäksi Ruun treeniin sisältyi välillä huilia kentän laidalla, kun Piips teki hommia. Yhdessä kohtaa Ruu teki paikkamakuun, kun Iitu työsti pidempään ja siivoilin vähän tarvikkeita pois kentältä. Piips on kyllä niin hellyttävä siinä, miten helposti se hommat osaa. Piips sai vähän seurata, jonka yhteydessä tuli idarin tyyppisesti stoppeja (ei istumista) ja lopuksi piti seurata, vaikka olin heitellyt nameja maahan. Tunnaria tehtiin, jossa oli vähän hosumista, mutta oma nousee varmasti. Ruutu merkin kautta, peace of cake. Lopuksi Piips teki vielä "kylmiltään" ohjatun, vasen haettiin. Treenit oli siis jo päätetty, mutta Piips sai tällä tavoin auttaa kentän siivouksessa. Kapuloista paikoillaan vasen ja keskimmäinen, täydessä kisamatkassa. Merkki helppo, siitä ihan täydellisesti kaartaen kohti vasenta, mutta heikon näkyvyyden vuoksi sai metriä ennen vasenta silmiinsä keskimmäisen, jolle pyrki. Seis ja uusi käsky vasemmalle ja se vaan toimii. =) Tämän jälkeen Iitu haki vielä keskimmäisenkin kapulan ja luoksetulon merkkikartioita. Oivallinen siivousapu! =D

---

Tänään lähdettiin sitten aamu kasilta pellolle tekemään Ruulle linjatreeniä. Pellolta oli heinät niitetty ja paikalla oli vielä paljon valkoisia pyöröpaaleja oivallisena häiriönä. Tein kolme targettia, ekalle kaksi damia ja kahdelle muulle neljä damia. Lisäksi pari häiriötargettia matkan varrelle.

Eka linja viistosti kohti pellon reunaa, näkyi kohtuullisesti. Ekalla Ruu kuitenkin lähti sen verran vinoon, että otin takaisin. Toisella lähti ihan oikein ja perille saakka. En ottanut kuin tämän yhden. Alkumatkalle jäi yhdet paalit molemmin puolin.

Toinen linja myös viistosti pellon/metsän rajan kulmaan. Targetti näkyi heikosti, matkalle jäi selkeästi näkyvä targetti vasemmalle, lisäksi niitä paaleja ympärillä. Ruu lähti hyvin, mutta ajautui loivasti oikealle ja yhden paalin ns. väärälle puolelle. Stoppasin, mutta Ruu pysähtyi paalin taakse, mietti siellä paalin takana hetken ja tuli sitten esiin se toiselta puolelta, jolloin pillitin pysäytyksen uudestaan, että sain koiran istumaan. Ohjasin vasemmalle ja Ruu hoksasi heti, läheltä näki targetinkin varmasti helpommin. Toinen linja meni suoraan ja hienosti.

Vaihdettiin paikkaa ja lähetin samalle targetille täysin toisesta suunnasta. Häiriötargetti jäi vasemmalle. Hyvä suora linja heti ekalla! Toiselle pidensin matkaa reippaasti.

Viimeiselle targetille halusin lähinnä selvästi pidempää matkaa, joten targetti pellon päädyssä, näkyi kohtuullisesti ja linja noudatti nyt pellon pituussuoraa. Niittojäljet vain meinaavat häiritä jonkin verran, Ruu lähtee helposti seuraamaan niitä. Ja niin nytkin, pyrki heti lähetyksessä loivasti oikealle, mutta otin takaisin. Tämä toistui kahdesti ja otin aina yhden askeleen oikeaan suuntaan, josta uusi lähetys. Kolmas lähti ihan oikein, mutta jostain syystä Ruu sitten pysähtyi n. 15m ennen targettia. Eli epävarmuutta ilmassa. Ei osannut lähteä uudella eteen-käskyllä taaksepäin, ei vaikka menin lähelle ohjaamaan. Joten otettiin uusiksi kokonaan. Ja nyt eteni perille asti, suoraan ja ongelmitta. Haetutin kaikki neljä damia, aina vähän matkaa pidentäen.

Lopuksi treenattiin vielä sivusuuntia, targetit helposti näkyvissä. Neljä damia molemmissa suunnissa ja pidensin aina matkaa, jolloin ohjasin lopulta n. 70m päästä. Haetutin sivusuuntiin kolme damia molemmista suunnista. Meno tosi hienoa! Sitten vaihdoin niin, että lähetinkin Ruun hakemaan viimeiset damit "taakse" lähetyksenä. Tämä oli vaikeaa vaikeaa... Epäröi selvästi ja sain toistaa käskyä, ennen kuin osasi lähteä. Heitin salaa yhden damin ekstraa molempiin suuntiin sillä välin, kun Ruu oli hakemassa toisesta suunnasta damia. Halusin pari toistoa lisää tähän, sillä oli selvästi vähän vaikeaa. Täytyypä muistaa treenata myös sitä taakse-lähetystä, nyt on sivusuunnat saaneet enemmän huomiota.

Piips haki taas hienosti targetit talteen treenin päätteeksi. =) Ja oli muuten lämmin! Aamuajasta huolimatta. Huh hikeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti