tiistai 30. lokakuuta 2012

B-pentue treffit ja koulutusta, Huom! Kuvia lisätty!

Hauhon kisoista ajeltiin suorillaan Ypäjälle kasvattajan luokse, sillä sunnuntaina oli ohjelmassa B-pentueen (eli parhaan pentueen) treffit ja samalla vähän koulutusta. =) Ihanasti oli kaikki viisi pentua paikalla, oli oikein mukavaa nähdä jengi samassa paikassa pitkästä aikaa! Olisi vain pitänyt kaikkien olla jo vaikka edellisenä iltana paikalla niin olisi jäänyt aikaa seurustella enemmänkin. Toivottavasti nähtäisiin pian uudestaan. Ohjattua treeniä/koulutusta meille tuli pitämään Timo Rupponen.

Läheisellä pellolla käytiin päivän aikana oikeastaan jo tuttuja juttuja läpi, mutta Pikku-Ruu käyttäytyi vähän huonosti. Sille jäi edellisen päivän kisoista selvästi vireet ylös, kun paikalla oli paljon koirakoita ja dameja heitettiin ja tuli ampumista jne. Kaiken pahaksi sehän kisoissa sai niistä kahdesta vinkaisusta lopulta damin palkaksi. Ruuppa siis ulvahteli näissäkin treeneissä useampaankin otteeseen lähtiessään damille!!! Hitto!

Vaikeaahan on kieltää tai komentaa koiraa, kun se vingahtaa lähtöön, sillä se ei välttämättä tiedä mistä sitä kielletään ja kohta ollaan tilanteessa, ettei se lähde enää ollenkaan heitolle. Nyt tehtiin niin, että otettiin dami ylös ennen koiraa. Tämä ei siltikään oikein toiminut, ainakaan näin äkkiseltään. En alkuun muistanut Tineken oppeja tähän ääntämiseen, mutta siinä keskusteltaessa ja asiaa pohdittaessa muistui sitten homma mieleen. Aloin sitten päivän edetessä tehdä niin, että toisen koiran lähtiessä noutoon käännyin ja annoin Ruulle damin itseltäni ja se sai kantaa sitä hetken aikaa. Tämä auttoi aika hyvin. Lisäksi kouluttaja käski minun itseni lähettää koira rauhallisemmin noutoon, niin markkeeraukseen kuin linjallekin. Hirmuisen vaikeaa, mutta sekin auttoi asiaa. Huomio siihen jatkossa! Ja linjalla, lähettävä käsi paikallaan!!!

Lisäksi mielestäni toimii koiran kierroksia laskevana myös se, että linjalle laittamisen sijaan pyydänkin koiran esim. seuraamaan. Ajatuksena se, ettei koira pääse sinne minne se haluaa ja minne se on voimakkaasti fokusoitunut, vaan se joutuu keskittymään ja kuuntelemaan rauhassa ohjeita. Toki siinä on sekin puoli, että voihan se nostaakin kierroksia, mutta Ruulle toimii minusta hyvin rauhoittavana toimena.

Linjaa tehtiin motivoidusti, jolloin etäisyyttä saatiin roimasti, mutta dameille juostiin sitten selkeää hajujälkeä pitkin. Tulipahan kuitenkin harjoiteltua matkaa hyvin! Yhdelle damille Ruu pääsi vingahduksen kanssa, sillä dameja oli useampia eikä niitä olisi ehtinyt poimia pois, eikä mulla taida olla varaa kieltää Ruuppaa linjalle lähtemisestä. Sen verran herkkä on linja-tehtävä, etten halua siihen yhtään ylimääräistä painetta. Linjat noin muuten menivät erittäin hyvin. Samoin tehtävät, jossa tuli markkeeraus, mutta lähetettiinkin koira linjalle. Näitä ollaan tehtykin.

Lopussa Ruulle vielä ammuskeltiin tällä damiheittimellä, mikälie nimeltään sitten olikaan? Tässä vaiheessa oli koira ehkä jo väsynyt ja se markkeerasi ekan heiton lyhyeksi, vaikka etsi melko lailla alueella harhautuen kuitenkin vähän sivuun. Avustaja avitti damille. Toisella yrittämällä vinkaisi lähtöön, jolloin nyt sitten kielsin. Ruu pysähtyi, otin sen taakseni ja pyysin odottamaan, kun hain damin itse pois. Sitten uudestaan ja nyt pysyi hiljaa lähtiessä, dami löytyi ihan hyvin. Täytyy itsellekin saada moinen heittovekoitin, tulisi sitä paukkumista treenattua enemmänkin.

Vähän jäi tuo ääntely ärsyttämään/häiritsemään. Sitä ei todellakaan ole esiintynyt tällä mittakaavalla ikinä koskaan, ei myöskään siellä Tineken ja Anken koulutuksessa. Mutta siellä ei kyllä ammutukaan, eikä ollut kisoja edellisenä päivänä alla. Ei kai se auta kuin yrittää treenata sitä häiriötä ja häiriössä rauhallisuutta. Täytyy yrittää tehdä vähän hyviä juttuja ennen kuin maa on kokonaan paksussa lumessa ja jättää asiat vähän hautumaan talven ajalle. Jospa se siitä.

Ihan mukava päivä pellolla, aurinko paistoi ja ihan tarkenikin hyvin! Kivointa oli nähdä sisaruksia, tässä muutama kuva! Pahoittelen laatua, viisi mustaa samassa kuvassa vaaleassa taustassa oli kuvaustaidoilleni liikaa!

WF Breeze - Riemu, WF Bliss - Ruu, WF Bullet - Asla, WF Bramble - Mindi, WF Blaze - Jura

Riemu, Ruu, Asla, Mindi ja Jura
Ja koska kimppakuvista ei ota kunnolla selvää, tulee vielä yksilöotokset per tyyppi. =)

Riemu
Ruu

Asla

Mindi

Jura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti