torstai 18. lokakuuta 2012

Nomeilut, niissä vähän muutoksia

Ollaan vähän ehditty nomeilla ja treeneihin on tullut nyt vähän muutoksia. Ajatukset ovat lähteneet edeltäneestä koulutuksesta ja ovat vain niin paljon järkevämpiä. =)

Olen tehnyt Ruulle sitä lähietsintä-treeniä lenkkeilyn yhteydessä. Hyvin on alkanut pelittämään ja nenä käy hyvin. En ole tehnyt kauhean suurta aluetta, koska tämä neiti kyllä osaa laajentaakin tarvittaessa liikaakin. Mieluummin nyt vähän pienempi ympyrä.

Suurin muutos lienee lähipillikäskyn vaihtaminen. Ruu reagoi käskyyn heti hirmu hyvin, ekalla kerralla tuijotti minua kolme sekuntia ennen kuin alkoi etsimään. Sen jälkeen ei ole kysellyt. Käsky jäljittelee Anken hienoa lähipillitystä, mutta en ole varma miltä se ihmiskorvaan edes kuulostaa. Selvästi kuitenkin erilainen kuin ennen ja eroaa myös selvästi muista käskyistä.

Lähietsinnässä ollaan edistytty niin hyvin, että olen pari kertaa kokeillut tehdä luoksetulon etsinnän lomasta. Molemmilla kerroilla Ruu on reagoinut ensimmäiseen käskyyn, josta on saanut hirmuiset kehut ja damin. Ekalla kerralla reagointi oli vähän hitaampi, mutta lähti kuitenkin heti tulemaan. Viimeisimmässä treenissä lopetti etsinnän välittömästi. Hienoa! =)

Lenkillä olen tehnyt myös pysäytyspilliä ja luoksetulopilliä, molempia ilman käsiapuja. Toimii!

Pari päivää sitten treenattiin yksiksemme pellolla. Tuuli tosi paljon, joten oli helppo katsoa tuulen suuntaa. Tein ekan linjan pienen kumpareen taakse, häiriötargetin oikealle lähelle. Kolme damia. Eka lähetys niin, että Ruun tarvitsi mennä vain kaksi askelta nähdäkseen kummun taakse. Ekalla lähti kuitenki loivasti vinoon oikealle, muttei kyllä tähdännytkään häiriötargetille. Otin pois ja lähetin samasta uudestaan. Nyt meni suoraan! Toinen lähetys kauempaa ja kolmas vielä kauempaa ja hienosti meni!

Sitten jatkettiin semi-etsintään, jota alamme myös treenaamaan omalla käskyllänsä. Laitoin kolme damia aika pellon ja metsän rajaan, melko pienelle alueelle. Lähetys niin, että tuuli tuli ns. suoraan edestä. Tämä vaatii opettelua meiltä molemmilta. Hieman meinasi lähteä kauemmas, mutta tuli kutsusta takaisin. Opetellaan opetellaan...

Toinen linja meni pellon ja metsän rajaan, edelleen myötätuuleen. Targetti hieman vaikeammin nähtävissä, häiriötargetti vasemmalla. Lähetys eka 50-60m. Suoraan ja lujaa! Toinen ja kolmas samalla tavalla aina vähän pidemmästä matkasta ja lisäksi heitin ennen lähetystä häiriödamin oikealle. Hieno!!!

Koska meille jäi luppoaikaa, tein vielä sitten ohjaustreeniä kolmella targetilla. Edessä neljä ja sivuilla kolme damia. Tuuli tuli suoraan oikealta. Treeni meni hyvin, muutama erehdys taisi tulla, mutta nekin ratkaistiin hyvässä hengessä. Toko-koirani alkoi kylläkin ennakoimaan pysäytystä, eli teki muutaman kerran omatoimisen seisahtumisen stoppikohdassa. Tämän vuoksi tein sitten vain suoria eteenmenoja väliin, en ollenkaan taakselähetyksiä. Tosi hyvä treeni!! =)

Markkeerauksia ei olla paljon tehty, heittäjä puuttuu. Hieman ahdistaa, sillä näillä näkyvin olisi WT koe viikon päästä. Ellei nyt sitten ne juoksut ala.

Aki tuli meitä avustamaan viime sunnuntaina, ei mennyt ihan niin hyvin kuin koulutuksessa. =P Tuuli oli aika olematon, joten en ollut ihan varma sainko tehtyä nyt tuulen mukaan niin kuin halusin. Mutta selvästi Ruu markkeeraa ne valkoiset damit paremmin, kuin edes kaksiväriset. Silti heitoissa näki sen työskentelyä, ja kyllä sillä sitä ajatusta on mukana. Pitäisi vaan saada treenattua enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti