tiistai 30. lokakuuta 2012

WT ALO2

Startattiin Ruun kanssa ensimmäisissa WT-kokeissa Hauholla viime lauantaina. Ilmottautuminen paikan päällä 8.00-8.30, eli aikaisiin sai taas olla liikenteessä. Kisapaikka oli sinänsä entuudestaan tuttu, sillä olimme Ruun kanssa brittiläisen tyypin nome-koulutuksessa siellä yhtenä päivänä aikaisemmin tänä vuotena. Osallistujia oli paljon, meille arvottu tällä kertaa nro 30, olimme alokasluokan viimeisiä suorittajia.

Tehtävät oli jaettu neljään rastiin, meidän rastijärjestys oli 4, 1, 2, 3.

Eli aloitettiin nelosrastilta, jossa tuomarina Anu Mikkola. Tehtävänä oli nurmialueella seuruuttaa koiraa pieni pätkä, jonka aikana ammuttiin vasemmalla pikku paukku. Seuraamista jatkettiin, pysähdyttiin, jonka jälkeen viistosti oikealta metsästä tuli laukaus ja dami heitettiin oikealle. Se tippui risukasaan/sen taakse näkymättömiin, etäisyys aika lyhyt, n. 20m. Ekalla lähetyksellä Ruu vinkaisi ja pysähtyi samantien. Tokalla kehotuksella meni viivatarkasti damille ja markkeeraus sinänsä erinomainen. Tämän jälkeen koira lähetettiin vasemmalle linjalle, matkaa ehkä 10m ja dami nurmialueella frisbeegolf tolpan takana. Lähetin Ruun hätäisesti, sillä oli kauhea angsti liikkeelle ja se huonon lähetyksen seurauksena ajautuikin oikealle metsän rajaan. Stop ja ohjasin vasemmalle ja se meni vasemmalle!!! Lähipillitys ja samassa Ruu saikin tuulesta damin hajun. Markkeerauksessa vinkaisu tiputti pisteitä ja saimme tältä rastilta 14/20p.

Ykkösrastilla tuomarina Harri Sivén. Tehtävänä ensin lähihaku korkeiden ruusupuskien seasta. Koira piti pitää siinä tietyllä pienellä alueella, joka oli vaikeaa, sillä koiraa ei nähnyt pusikossa ollenkaan. Dami kuitenkin palautui pian. Sen jälkeen istumaan lähetyspaikkaan, josta laukaus kuusikon suuntaan. Nurmialueen vieressä kulki iso ja synkkä kuusikko rivi, jonka keskellä oli yksi koivu. Dami oli siellä. Linja viistosti koivulle, matkaa jotain 50m. Otin jo valmiiksi ennen laukausta hyvän suunnan, rauhallinen lähetys ja Ruu meni upeasti koivulle, lähipillitys ja dami ylös. Hieno! Tältä rastilta pisteitä 19/20.

Seuraavaksi kakkosrasti, jossa tuomarina Pekka Uusimäki. Tehtävänä lyhyt seuraamispätkä, pysähdys, jonka jälkeen laukaus ja damin heitto. Dami heitettiin pellolla lyhyen ja selvästi korkeamman heinän rajaan, aurinko paistoi voimakkaasti vasten. Etäisyyttä 40-50m. Ruu markkeerasi heiton varmasti, juoksi damille ja poimi sen helposti. HIENO! Pisteitä 19/20.

Viimeinen rasti oli ylivoimaisesti vaikein. Tuomarina Reima Ronkainen. Tuli laukaus ja kaukana 70-80m päässä heitettiin dami. Pelto oli sänkipelto ja sänki oli aika korkeaa siinä etualalla, heitto tippui vähän korkeammalle kohdalle ja tosiaan kauas. Siihen oli jo muodostunut selvä polku sänkien keskelle, joten ainakaan Ruu ei osaa korkealla sängellä juosta suoraviivaisesti damille. Vinkaisi TAAS lähdössä, paineli eteenpäin ja loikkasi vasemmalle damin kohdalle. Etsi siitä voimakkaasti, mutta oli markkeerannut aivan liian lyhyeksi heiton. Annoin etsiä jonkun aikaa ja yritin sitten ohjata koiraa damille. Ilmeni pientä pillitottelemattomuutta, jouduin ärähtämään huomion saamiseksi. Ohjasin taakse, Ruu lähti hyvin muttei edennyt tarpeeksi. Pysäytin uudestaan ja uusi ohjaus taakse. Nyt eteni damille ja saimme sen ylös. Tehtävä oli meille aivan liian vaikea. Pisteitä 8/20.

Kuitenkin näillä pisteillä ylsimme hienosti ALO2 tulokseen! Olen koiraan ja kokeeseen hirmuisen tyytyväinen. Siellä oli paljon hyvää ja on ehkä parhainta nähdä, että treeni on tuottanut tulosta ja koira pystyy kisoissakin onnistumaan ja tekemään hienoja suorituksia kaikesta häiriöstä huolimatta. Ainoa harmitus oli nuo lähtövinkaisut...paha paha paha... Mutta toisaalta nekin ymmärtää, sillä vastaavanlaista odottamista emme ole pystyneet harjoittelemaan. Kuuluu paukkuja, dameja lentää, paljon koiria ja vire korkealla. Nyt vain on jatkettava treeniä ja opeteltava vielä sitä malttia!Olisi mukava tietää noilla hyvin menneillä rasteilla, että mistä pisteen vähennys tuli, jotta asiaa pystyisi työstämään. Nyt menee vain arvailuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti