tiistai 30. lokakuuta 2012

Ruu ontuu!

Helvetinhelvetti! Kun tultiin Ypäjältä sunnuntaina illalla kotiin, otin koiran autosta ja katsoin, että liikkuupas se oudosti. Laitoin sen pimeyden piikkiin, sillä enhän nähnyt kunnolla. Mutta kyllä se sitten sisällä valkeni, Pikkumusta ontuu! Ontuu oikeaa etujalkaa. Voihan itku!

Oikea etujalka on ollut kuormittuneempi aiemminkin, se on ollut tiedossa. Johtuen varmasti osittain tokon toispuoleisuudesta jalassa on ollut voimakkaita lihaskireyksiä. Homma on pysynyt hanskassa hyvällä koiran huoltamisella. Mutta ilmeisesti lauantain kisat ja sunnuntaiset treenit olivat liikaa. Kisoissa pystyin hyvin huolehtimaan koiran lämmittämisestä ja jäähdyttelystä aina rastien välillä, mutta sunnuntaina homma jäi puutteelliseksi. Varsinkin se lämmittely puoli treenien alkuvaiheessa. Päivän edetessä sai koiraa kävelytettyä ja juoksutettua hyvin aina tehtävien välissä, mutta eihän se kuitenkaan paikkaa sitä kokonaisuutta. Ei ole mitään tekosyitä asian tekemättä jättämiseksi, v*ttu mikä morkkis!!!

Koiran tutkimisen perusteella kyseessä voisi olla samaa lihaspuolen ongelmaa kuin mitä on ollutkin, nyt vain akuutisti pahentuneena. Mutta en poissulje myöskään pahemman vaihtoehdon olemassa oloa, että jotain olisi rikki. Mitään kaatumista, liukastumista tms ei tullut, vain voimakkaita lähtöjä ja lujaa juoksemista. Toivottavasti tämä toimii kaikille muillekin esimerkkinä ja opetuksena siitä, miten älyttömän tärkeitä ne alkulämmittelyt, loppuverkat ja se koiran huoltaminen on!

Olkoon sitten jatkossa kuka tahansa kouluttamassa ja minkälainen vaikea tilanne tahansa, minun koirat ei koskaan lähde enää tehtävälle niiltä istumilta. Ironisinta on, että kun yhden kerran en hoida asiaa kunnolla ja tavanomaisesti, se kostautuu välittömästi ja korkojen kera. Hemmetti että sylettää!

Meillä siis syödään kipukuuri ja treenit on tauolla aikamäärän x verran. Nyt on saatava koira kuntoon. =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti