maanantai 11. helmikuuta 2013

Sunnuntain treenit ja huoltoilta

Viikko kisoihin ja paineet kasvaa. Liikkuritreeni on valitettavasti jäänyt liian vähälle, mutta eilen sunnuntaina saimme seuraksi Tiinan ja Birgitan, treenattiin Liepeen S-marketin parkkipaikalla. Birgitta koulutti aikoinaan minua ja Iitua, vaativa ja hyvä kouluttaja, ihan tuli koemaista fiilistä esiin. =D Hui kun oli jännää. Niin myös Pikkumustan mielestä.

Kolmessa eri setissä tehtiin, kun tuntui, että koira tarvitsee vähän huilia välissä. Vuoroin liikkuroi Tiina, vuoroin Birgitta. Liikkuri tekee tilanteen heti meille paljon tukalammaksi. Olen varma, että Ruu ottaa siitä häiriötä, mutta voihan olla, että se häiriö tuleekin minun kautta kun itse jännitän? Jännitän ja olen vaivautunut, jonka seurauksena Ruu tulee vähän rauhallisemmalla ilmeellä ja varmaan yrittää rauhoitella outoa ohjaajaa. Miksi sitä tulee vältettyä liikkuroituja treenejä? Huoh.

Mutta, ajatuksena oli nyt tehdä hyvällä mielellä ja päästä palkkaamaan yllättävissä kohdissa. Seuraaminen oli pääosin tosi hyvää. Välillä inasen meinasi edistää ja käännöksissä oikealle tuli välillä irtoamista. Täyskäännökset onnistuu paremminkin kuin tänään, niitä treenattiin ihan viimeiseksi erikseen ja jälleen hyvät muistutukset Birgitalta omasta kävelystä. Koira korjasi hyvin peppua, kun maltoin sitä vähän odottaa. Seuraamista kärsi tehdä hyvin ihmisten lähellä, kontakti pysyi. Ekassa setissä näkyi Ruun omaa jännitystä hyvin, kun Birgitta meitä liikkuroidessaan kulki vasemmalla puolella vieressä mukana, niin Ruun paikka sivulla oli tosi ihana, tiivis ja suora, kun se korjasi lähemmäs minua turvaa hakien. Kaikki liikkuroinnit pitäisi tehdä näin. =)

Jäävissä ilmeni maahanmenossa tekniikka hitautta. Ruu painui etuosalla nopeasti alas, mutta peppu tuli hitaasti perässä. Ekalla palkkasin vielä suorillaan ja tuli palkattua nimen omaan tästä vajaasta maahanmenosta. Ehkä suorapalkkaus ei olekaan tehnyt hyvää, kun ei itse tule oikeastaan edes nähtyä onko koko koira maassa. Paitsi kyllä se edellisessä treenissä Prisman edessä tippui kuin kivi maihin. Olisiko mukana nyt ollut sitä liikkurijännitystä? Ei jääty hinkkaamaan tätä liikaa, sillä se ei varmaan olisi Ruulle toiminut. Uskon, että se osaa mennä nopsaan maihin, kun ei sorru tekemään asiasta ongelmaa.

Nouto kertaalleen liikkuroituna ja se meni tsäkällä nätisti. Tein alussa yksikseni muutamia nostoja, joissa kyllä oli tassu apuna, että herkässä se oikeastikin on. Tunnari myös kertaalleen ja se oli oikein priimaa! Kapuloille meno on vähän turhan reipas, nyt potkaisi vahingossa yhtä kapulaa rivistä. Pitäisikö tai onnistuisikohan opettaa oikeasti Ruulle, että kiertäisi niin noutokapulalle kuin tunnarikapuloillekin?

Kaukoissa ei tänään mitään ongelmaa, isosta häiriöstä huolimatta. =)

Paikkamakuu kahden bc:n välissä, n. 1min ja meni ihan ok. Kerran käväisi nenä maassa, niin nopeasti ettei siitä ehtinyt huomauttaa. Puolessa välissä nenä alkoi haistella toiselle sivulle vähän turhan paljon ja tästä huomautin, jonka jälkeen makasi nätisti.

Nyt vain muutama treeni ennen kisaa ja liikkurin kera. Hyvää mieltä ja palkkaa.

Koska päätin jättää tämän maanantaiaamun treenihetken kotipihassa välistä, huolsin noutajaa sunnuntaina päivän päätteeksi. Päivittäin me venytellään, mutta nyt katsastettiin nopeasti vähän tarkemmin. Ruu poikittaa vielä ravissa lievästi vasemmalle, uskon tämän olevan osittain myös vahvasti opittu tapa, kun on ikänsä mennyt niin. Kuitenkin kulkee sen myötä vinossa ja lannerangasta löytyi muutama pieni jumi sen seurauksena, jotka aukesi helposti. Rintakehän puutteellisuudesta th-ranka oli alkuosasta vähän kuormittunut ja jousto alentunut, mutta melko helposti vastasi käsittelyyn ja saatiin aukastua liikeratoja. Ruu on helppo hoidettava, aika rento mustamakkara lattialla. Kunhan kisat on ohi, täytyy huoltaa vielä paremmin ja tarkemmin molemmat tytöt ja päivittää terveyskuulumiset muutenkin tänne ylös.

1 kommentti:

  1. Heitin teille haasteen, joka löytyy täältä: http://tassunjlkisydmessa.blogspot.fi/2013/02/haaste.html
    :)

    VastaaPoista