lauantai 2. helmikuuta 2013

Treeniä keskellä kiirettä

On ollut niin kiirettä, ettei mitään mahkuja ehtiä päivittämään niitä tänne. Käytiinhän me muuten viikko sitten viikonloppuna Putaallakin tyttöjen kanssa. Sielläkin tuli tehtyä vähän tokoa. Eli ei me isosti kyllä olla treenattu, kotipihassa työviikolla ja enimmäkseen ollaan keskitytty luoksarin stoppiin. Olen sitä yrittänyt ahkerasti tehdä, että pikkumusta alkaisi oppia suulliseen käskyyn käsimerkin sijaan. Ei helppoa, inhoan luoksarin stoppeja! Välillä sujuu paremmin ja välillä teputtelee. Sen olen huomannut, että vähän täytyy jo vaatiakin eikä palkata huonoista. Maahanmenoa en ole vielä uskaltanut sotkea kunnolla mukaan, sillä avoin luokka on vielä kesken ja Ruu on muutaman kerran tarjonnut mulle nopeaa istumista!!! Tämä kumpuaa varmasti nome puolelta, toivottavasti ei tule isoksi ongelmaksi. =) Noutoa on tehty myös aika paljon. Erikseen luovutusta ja kapulan hakua, jossa huomio siihen, että sen kapulan voisi varmasti poimia kyytiin ilman tassujen apuakin. Vauhtipalkkaus nopeista noudoista, on sujunut aika hyvin. Tunnari on ollut myös pihatreeneissä mukana ja vääriä ei ainakaan ole tullut. Muutamia kertoja meno on ollut levotonta, eli sitten esiintyy sitä maistelua. Treeniä vaan lisää.

Tänään päästiin taas Jattilan halliin treenaamaan, seuraksi saatiin Henna koirineen. Erityisen iloinen olen luoksarin stoppeihin, seisomiset sujui aikas kivasti! Kiertojen kautta tehtiin ja Ruulla oli hyvä draivi päällä. Loppuun tarjosi sitä istumistakin, olisi muuten ollut erinomainen istuminen vauhdista, mutta se ei kuitenkaan nyt ollut tarkoitus.

Tässä välissä tehtiin paikkaistuminen ja makuu, kaveriksi tuli vieraampi koirakko meille ja Henna liikkuroi. Nyt olin Ruulle vähän epäreilu. Halusin sille häiriötä, mutta olisi pitänyt miettiä pidemmälle asiaa. Halli kun on jaettu kolmeen loossiin ja viereisellä kentällä tehtiin agia. Eli ensin istuminen. Häiriö oli meille liian iso, varsinkin kun tarkoituksella halusin sen koiran taakse. Tyhmä minä! Kyllä Ruu pysyi paikallaan, mutta pää kääntyi taaksepäin ja sitä selvästi vähän jänskätti, että mitä siellä oikein tehdään. Ja minä sitten vähän komennan pään kääntämisestäkin. Eli liian paljon vaatimuksia...ei hyvä. Olinkin aika lähellä koiraa ja pysyttelin näkyvillä. Makuu meni paremmin, Ruu makasi tooooodella terävänä, eli koiran mielentilaan en ollut tyytyväinen. Itseaiheutettua, miksi pitää olla niin hölmö? Pysyi hyvin ja olin piilossa, josta kurkin aika paljon tarkoituksella. Eipähän ainakaan ollut laiskana maassa ja haistellut mitään. Ensi kerralla viisaampana.

Henna liikkuroi meille jäävät, joista palkkasin erikseen. Molemmat stopit meni ok, ilmeisesti olisi saanut olla napakkuutta pysähdyksissä. Pohdittiin olisiko paikallaolojen jännitys jäänyt vähän päälle? Plus, että mukana oli liikkurointi, jota treenaamme aivan liian vähän ja joka sen vuoksi aiheuttaa myös pientä jännitystä.

Hyppy tehtiin kertaalleen liikkuroituna, se oli ihan kymppi! Ruu tykkää tästä liikkeestä paljon!

Sitten seuruu - maahan meno - nouto - kaukot liikkuroituna ja ilman välipalkkauksia. Seuruu oikein hyvä, ehkä vähän edistämistä välillä, mutta kontakti pysyi ja Ruu tuli hyvin käännöksissä mukana. Maihin ok. Nouto muuten loistava, mutta pyöritti kyllä aika rumasti kapulaa (joka oli muuten Hennan, eli vieras meille). En jäänyt korjaamaan asiaa, täytyy treenata sitä vaan lisää. Nyt oli aika lailla kierroksia ja vauhtia mukana. Kaukot tehtiin kahdesti, sillä ekassa setissä liikkui ekassa istumisessa. Oli liian kovassa vireessä ja pomppasi niin vauhdilla ylös, että toinen takajalka tuli liikkeeseen mukaan. Toinen setti parempi ja sen jälkeen palkkaus.

Ihan jees, mutta olisiko ollut vähän väsymystä vai jännitystä vai molempia mukana setin aikana? Tuli sinänsä hyvin mukana, mutta tuntui kuitenkin, että se paras meininki puuttui. Eihän siinä auta kuin treenata lisää. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti