perjantai 8. helmikuuta 2013

Treenien päivityspläjäys

Ei ehdi kirjata ylös treenejä niin ei ehdi. Kirjataan kaikki kerralla nyt kun ehtii.

Viikko sitten sunnuntaina treenailtiin maneesilla Hennan kanssa. Ruulle koemainen ja sen jälkeen tarvittava korjaussetti. Seuruu ok. Jäävät ok, ehkä snadisti hitaat tai ”varovaiset” stopit. Luoksetulo muuten priimaa, mutta Ruu teki hirmuisen hienon istumisen. Jee jee. Nouto ok, mutta olisi voinut olla nopeampi. Kaukoissa ekassa istumisessa siirtyi inasen eteen liiallisesta vauhdista, tokaan istumiseen tarvittiin tuplakäsky. Hyppy erinomainen, se on Ruun lemppari.

Korjaussarjassa kiertojen avulla luoksarin stoppia. On niin ihanaa kun seisomiseen on tullut nopeutta, mutta tuli siellä muutama istuminenkin mukaan. Hitsi!! Että pitikin sotkea sitä nome-pilliä tähän mukaan. Nome-puolellahan jos haluan koiran pysäyttää tilanteessa kuin tilanteessa, on sen istuttava. Pillillä kun kutsuin luokse niin varmaan Ruun ajatukset kääntyivät nomeen ja olenhan kuitenkin aikaisemmin tehnyt harjoituksen vuoksi niitä pysäytyksiä, joissa sen tulee istua. Eli tilannehan meni niin, että kutsuin pillillä ja käskin seisahtumaan. Hieno oli pysähdys ja kun kaivoin pallon taskusta ja laitoin sen lentoon, oli Ruu ehtinyt laskea pyllyn alas. Ja se oli siinä. Sekaisin mentiin. Huoh. Mutta nyt lopetettiin pariin hyvään seisomiseen. Kaukot sujui hyvin uusinnassa häiriköinnistä huolimatta. Paikkamakuussa tyttö oli pienen hetken samalla kun Henna ja Tiia roudasivat agiesteitä sen ympärillä. Tarkkaavainen ja skarppi!

Yleisfiilis jäi ehkä valjuksi ja se näkyi läpi koko suorituksen. Väsymys vai liikkurijännitys? Ei parasta menoa, mutta kyllä se mallikkaasti kaikki teki.

---

Kotipihassa kaikki onkin toisin. Ollaan aika monena iltana lenkin jälkeen tehty pientä settiä tai jos olen mennyt töihin myöhemmin niin aamulla. Pikkumustalla on aina hirveä draivi päällä ja se hyppii suoraan sanottuna silmille. Saa varoa, ettei kuono napsahda nenään, kun noutaja pomppii silmien alla ilmaan. Eli ehkä näkyy myös sen turvallisen ja tutun treeniympäristön vaikutus. Siis miksi olen niin laiska hakeutumaan muualle?

Mutta, on saatu erinomaisia luoksarinstoppeja kiertojen avulla. Stopit on hyviä lumesta ja pienestä liukkaudesta huolimatta!!! Uskomatonta, että niihin on löytynyt kunnon yritystä. Tästä olen aikas liekeissä! =) Mutta, edelleen on näkynyt niitä istumisia. Niinpä kokeilin lyhentää käskysanaa ja jätin ”seis” sanasta kokonaan is-lopun pois, jotta se ei painottuisi yhtään käskyssä. Kotipihassa ainakin toimi ja jätin muutamaan onnistumiseen ennen kuin ehti tarjota istumista.

Noutoon on haettu vauhtia suoralla palkkauksella ja samalla tarkkailtu kapulan poimimista. Herkästi ottaa siitä tassulla tukea. Välillä sujuu erinomaisesti ja välillä taas tukeutuu kapulaan. Luovutuksia erikseen, pyrkii aika paljon liian taakse ja sitä kautta vinoon.

Seuruussa paikkaa ja täyskäännöstä. Jukra muuten miten pylly on pyörinyt ja pentu ollut skarppina! Näistä paljon iloista palkkaa!

Maahanmenoa treenattu sivulla, Ruu menee hyvin maihin, mutta hakeutuu vinosti eteen ja on sitten kierossa koko koira. Tätä pitäisi tehdä paljon paljon enemmänkin, että saisi vakioitua tekniikan.

Tunnaria otettu myös, ettei pääse unohtumaan. Sitä pitääkin muistaa treenata koko ajan, muuten epävarmuus pääsee kasvamaan.

Jääviä muutaman kerran, että tiedän niiden pelittävän. Mukana vähän suoraa palkkausta asennoista, jotta niiden nopeus säilyisi.

---

Tänään taas kisaryhmän kanssa maneesilla. Ruulle halusin liikkuroituna avoimen liikkeitä ja niistä erivaiheissa annettua palkkaa, jotta liikkurijännitystä ei tarvitsisi pelätä. Ruulla oli kova vire ennen maneesiin menoa, hyppi taas silmille ja sillä oli hauskaa. Hanna oli Noomin kanssa häiriökoirakkona touhuilemassa taustalla, se ei haitannut yhtään.

Seuraamisella aloitettiin ja siinä näkyi aika lailla hirmuinen edistäminen ja sitä kautta poikittaminen. Ei hyvän tuntuista ollenkaan. Olisi pitänyt rauhoittaa tilanne ja tehdä ehkä jotain muuta ensin. Nyt ei toiminut.

Maihinmenossa seuruu osuus parempi, palkkasin suorillaan maahanmenosta.

Luoksetulo oli NIIIIIIN HIENO!!!! WAU! Ensin pari suoraa palkkausta siitä, että Ruu oli maassa hyvin ja kutsuin sen leluun kiinni. Sitten liikkuroituna ja stoppi oli upea! Palkkasin siitä suoraan. Toinen samanlainen, mutta palkkasin vasta kun Ruu seisoi liikkurin toisen "käsky" sanan jälkeen. Hirmuisen hieno!!!

Nouto perus ok, mutta hidas, vaikka meni ja tuli laukalla. Kapulan poiminta hyvä, mutta vauhtikin oli hitaampi ja maneesin alusta pitää paremmin kuin ihan suora ja tasainen alusta, jolloin se tassujen käyttö korostuu.

Kaukot priimaa. Liikkuri tai häiriö takana ei haitannut yhtään. Palkkasin erikseen jokaisesta istumisesta.

Hyppy on Ruun lemppari, se ihan kymppi! Palkkasin malttamisesta, Ruu kun tahtoo ennakoida sitä paluuhyppyä.

Tunnari vielä loppuun ja se meni hirmu hyvin! Malttoi haistella kauniisti, vaikka nenä ei heti omalle löytynytkään. Ei sortunut maisteluun, haisteli ja kun lopulta nenä osui siihen omalle, poimi sen heti ja varmana kyytiin. Vauhtipalkkaus.

Yksiksemme tehtiin korjaussarjaa seuraamiseen. Edelleen meinasi edistää. Siispä paljon täyskäännöksiä ja muutama peruutusaskel mukana. Maneesin pehmeä alusta vaikeampi, on koiralle työläämpi ja teki kyllä täyskäännökset normaalia hitaimmiksi. Maneesin reunalla onnistui paremmin, jossa alusta vähän kovempi.

Paikallaolot loppuun kahden muun koirakon kanssa, Ruu toisessa reunassa. Ensin istuminen, ihan lyhyt ja olin näkyvillä. Haastetta tuli siitä, että piilo olisi ollut jyrkästi vasemmalla koiran rintamasuuntaan. Kävelin piilon suuaukolle, mutta jäin näkyviin. Aika hyvin hyvin lyhyt, 20-30s. Hyvin istui. Makuun aika myös lyhyt. Liikkuri kulki edestä evl-tyyliin, ei aiheuttanut häiriötä. Hienosti meni maihin, hyvään asentoon, joka pysyi koko ajan huolimatta piiloon kävelystä. Ilme oli tarkkaavainen ja ryhti skarppi. Aika lyhyt, max 1min. Viimeiseksi vielä jumppasetti evl alusta ja lopusta, eli eriaikaan maihin ja ylös. Liikkurin käskytys tai toisten käskyt ei häirinneet tippaakaan, keskittyminen oikein priimaa. Hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti