keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ajatuskatkoksia

Menin myöhempään töihin joten lenkkeiltiin ja treenattiin aamusta. Lenkkeiltiin pellolle, jossa ei olla töitä tehty aiemmin ja teemana tehdä linjoja. Sivusuuntiin pelkkää opetusta ja varmuutta, eteen varmuutta.

Ekaksi sivusuunnat, jotka tein niin, ettei suuntiin tullut hajuapuja (yleensäkin pyrin aina tekemään linjat niin). Etäisyyttä molempiin suuntiin 10-20m, eli ihan lyhyet ja linjat kulki vielä selkästi jollain uralla tms. Vasen targetti näkyi vasta-auringossa huonommin, otettiin se ensin. Lähetys aluksi siis ihan muutaman metrin päästä koirasta. Molemmat suunnat priimaa! Sitten menin vähän kauemmaksi ja lähetys n. 10m etäisyydeltä. Jälleen molemmat suunnat priimaa!!! Sitten menin muutaman metrin kauemmaksi ja pienen ojan toisella puolelle. Vasemmalle lähettäessäni tulisi Ruu hirmuisesti etuviistoon pyörimään??? Annoin hetken pyöriä, no ei todellakaan ole mitään löydettävää ja uusiksi, lähetin lähempää. Jälleen sama huti, joka toistui vielä kolmannenkin kerran, vaikka lähetin ihan läheltä. En tajua mikä pienen noutajan ajatuksiin tuli. Vihjailin läheltä suuntaa ja sain sen katsomaan sinne ja kehuin. Nyt onnistui lähetys ja dami ylös. Kehuin kovasti ja kävin vielä viemässä sinne yhden damin ja uusittiin vielä kertaalleen. Viimeinen oikealta löytyi heti hienosti.

Eli näitä lisää, helppoja ja varmoja sivusuuntia. Vaikeus tulee selkeästi kun lähetysetäisyys kasvaa.

Sitten suora linja, joka noudatti ojan reunaa, mutta loppupäässä piti ylittää isohko oja, jonne koira ihan hetkeksi laskeutui. Viisi damia yhteensä ja pidensin aina lähetysmatkaa niin, että kävelin ottamaan damin vastaan sivuun linjalta, joten aina tuli pieni pätkä edettäväksi ilman hajuapua. Viimeinen lähetys oli jo reilu 100m ja hyvin jaksoi edetä. Hieno!

Viimeiseksi linja, jonka tein jo alkumetreillä pellolle tultaessamme, tänne kolme damia. Tämänkin noudatti pusikkoista ojanreunaa ja matkaa varmaan liki 100m, about. Ensin häiriömarkkeeraus sivuun oikealle. Jännitin kovasti eteneekö, ja sehän eteni!!! Linjan päässä kyllä kerran nosti päätään isona kysymysmerkkinä, mutta alkoi sitten etsiä pillistä. Hieno hieno! Markkeerausdami löytyi hienosti. Toistettiin sama, mutta heitin markkeerausdamin vasemmalle. Koko setti aivan priimaa!

Sitten vielä viimeinen kerta ja heitin häiriödamin nyt oikealle selvästi etuviistoon. Ajattelin kyllä, että pitäisi tehdä taakselähetyksiä ja harkitsin, että olisin pysäyttänyt koiran kesken linjan ja lähettänyt sen siitä taakse. Mutta koska teemana oli nyt varmuus niin päätin, että nyt vaan mennään eteen. Mutta liekö noutajalla ajatustenlukutaitoa, se eteni jonkun matka, pysähtyi, kääntyi ja istui kuin olisin sen siihen pillittänyt stoppaamaan. ??? Lähetin sitten eteen, ja Ruu jatkoi linjaa epävarmasti ja poikkesi lopulta oikealle. Kutsuin pois. Uusinnalla alkoi heti nuuskuttamaan ojan pusikkoa ja karkasi vasemmalle. Kutsuin pois. Siis mitä ihmettä?? Taas otin yhden askeleen kohti määränpäätä ja uudestaan. Ja nyt se eteni kuin vettä vaan, itsevarmana ja tietäen homman. En osaa selittää mikä ajatuskatkos tässä tuli. Jatkossa ei saa vissiin edes ajatella mitään muuta kuin on tarkoitus tehdä....;)

Päheä Piips huolehti taas, että targetti kepit tuli kaikki talteen. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti