keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Vaikeaa pihatreeniä, helppoa peltotreeniä

Eilen treenasin laiskana kotipihassa tokojuttuja, pääteemana ruutu. Rakensin kolme ruutua, yhteen oli nauha, muut merkeillä. Ruudut sijoitin niin, että pystyin lähettelemään vähän eri suunnista ja aina jonkun ruudun merkit jäi häiriöksi joko matkalle sivuun tai taakse. Jokaisessa ruudussa kosketusalusta. Ja olipas vaikeaa! Ruu oli sitä mieltä, että se ruutu, jossa on nauhat on niin kuin se oikea ruutu eikä muita ole olemassa. Alkuun ei siis meinannut onnistua ollenkaan, jos yritin lähettää niin, että toinen ruutu jäi taakse häiriöksi. Mutta kyllä se siitä sitten, kun helpotin lähetyssuuntia ja Ruu sai juonesta kiinni. Tämän jälkeen alkoi sujumaan miten päin vaan ja hyvällä meiningillä. Muutaman maahanmenon otin, mutta enimmäkseen palkkailin nopeasti seisomisesta. Se on edelleen ärsyttävän hidas, mutta ehkä se vaan on rauhallisen noutajan tapa? Yritetään nyt kuitenkin saada sitä vähän terävämmäksi.

Aurinko paistoi täydeltä teholta ja hommassa tuli aikamoinen hiki. Mutta Ruulla oli ihana meininki treenatessa ja se teki tosi täpäkästi hommia. Koko treenin ajan palkkailin jatkuvasti ripeistä perusasennoista. Seuraavaksi tehtiin hyppynoutoa. Tämä sujuu, luovutuksiin hain nopeutta ja nopeaa palkkaa, että se alkaisi sieltä löytymään. Nyt kun on muuten tullut nomeiltua muutaman kerran niin luulen tämänkin "ongelman" tulevan sieltä. Nappaan siltä damin edestä ja Ruu pyörähtää reippaasti sivulle, mutta ei tarvitse istua. Ja jos haluan sen istuutuvan niin sekin tapahtuu hiiiitaasti. Että tarviiko sitä enää ihmetellä ongelman syytä? Tein myös niin, että heitin kapulan reippaasti vinoon. Noutaja meni ansaan ja hyppy meinasi unohtua, mutta ei tarvinnut kuin kertaalleen huomauttaa. Avustin paluuhypyssä ja varmistelin, että se onnistuu heti. Näitä siis lisää!

Liikkeestä istumista ihan vain muutaman kerran, sillä liike on vaikea tehdä yksin. Nyt näin varjon kautta, että Ruu istui. 

Luoksarinstoppeja kiertojen kautta. Nurmikko alustana ja se vähän alkuun näkyi, mutta lähti se sieltä sujumaan.

---

Tänään sitten käytiin aamulenkillä lähipellolla ja tein siellä tämän kevään/kesän ekat linjat. Laitoin targetteja ympyrään ja lähettelin Ruuppaa niille. Targetit jäi aika kauaksi toisistaan eikä ainakaan sen puoleen ollut liian vaikea treeni. Etäisyydetkin jäi lyhyiksi. Hyvin muisti linjankin, oli hiljaa ja keskittyi hienosti. Helppo treeni. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti