sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Piritta Pärssisen koulutuksessa

Ollaan me tokoiltukin, mutta ehkä vähän vähänlaisesti. Lämpimät kelit varmaan tekee sen, ettei ehkä ihan niin aina jaksa. =) Samoja juttuja ja samoja ongelmia on treeneissä esiintynyt. Ihan hyvä, että jätettiin perjantaiset kisat väliin.

Osallistuimme kuitenkin eilen lauantaina perjantain kokeissakin tuomaroineen Piritta Pärssisen toko-koulutukseen. Anti jäi vähän suppeaksi, per koirakko oli varattu 2 x 10min, joista toinen pätkä kutistui 5min mittaiseksi. Päätin kysyä ja katsoa samoja ongelmia, joita Pulliaisenkin koulutuksessa tehtiin, koska ne nyt ovat ehkä ne isoimmat ongelmat meillä ja ei niihin liikaakaan voi vinkkejä saada.

Eli ekassa setissä katsottiin sitä meidän istumisen vaikeutta. Vinkiksi tuli sama kuin Pulliaiseltakin, eli pysähdys ja samalla vahvistetaan istumista käskyllä. Kokeiltiin vähän muitakin juttuja, mutta istuminen ei siitä sen nopeammaksi muuttunut. Kommenttina se, että sinänsä Ruu lähtee tekemään liikettä nopeasti, mutta sen loppuun vieminen sitten kestää. Lopputulemana oli Pärssiseltä se, ettei osannut sen ihmeemmin lähteä ongelmaa parantamaan. Voittajassa istumisesta menee ehkä piste ja evl:ssä puolikas tai piste. Ja siihen on kai sitten tyytyminen? Noh, katsotaan jos treeni vain alkaisi tuomaan hommaan varmuutta ja nopeutta. Se ainakin nyt jatkoon, että yksin en liikettä saa tehdä, sillä en kertakaikkiaan näe koiraa ja sitä, onko se takapuoli maassa vai ei. Ja varmasti juurikin tämän takia tästä on tullut nyt ongelma, kun olen varmaan palkannut vajaista istumisista.

Toisella kertaa halusin, että katsotaan sitä ruudusta sivulle tuloa. Myönnän, että en ole tätä nyt aktiivisesti edes treenannut, mutta lelu palkkana ei ole kuitenkaan sitä tiiviyttä hommaan tuonut. Nyt kokeiltiin sitten ihan namin kanssa imuttamalla ja kannustamalla ja toimi tosi hyvin. Olisihan tätä voinut kokeilla itsekin...heh. Mutta toivottavasti tämä ei kuitenkaan lähde tuomaan sitä ongelmaa, että Ruu jäisi himmailemaan ja odottamaan sitä kehua ja kannustusta, kun tuntuu, että se voi herkästi tehdä senkin. Tässä jos missä on yksinkertaisesti treenin puutetta, joten jospa se sieltä lelun ja namin välistä lähtisi tasapainottumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti