sunnuntai 5. toukokuuta 2013

NOME kauden korkkaus

Tänään aloitettiin tämän vuoden nome-treenit. Seurana Mari ja Sara. Saatiin treenata ihanassa vesisateessa, mutta eipä tuo haitannut.

Ensin hakuruutu, jossa yhteensä 16 damia. Tehtiin parityöskentelynä, Ruu aloitti. Eipä ollut minkäänlaista ihmettelyä ilmassa, hyvin muisti koira mistä hommassa on kyse. =) Työskentelyssä näkyi nyt aikalailla intoa ja vauhtia, mikä varmaan söi vähän malttia ja nenän käyttöä. Yksi pikkudami jätettiin 10m päähän kannon päälle, josta Ruu sai parilla eri lähetyksellä selvän hajun ja pyöri vähän aikaa kannon ympärillä, mutta ei vaan malttanut työstää hajua loppuun. Muuten damit palautuivat hyvin ja reippaasti, lopussa tietysti joutui etsimään vähän kauemmin, kun damit väheni.

Hakuruudun päätteeksi tein sille kannolle linjalähetyksen, ja kyllä joutui hetken nenää käyttämään ennen kuin se dami sieltä löytyi. Hyvin kuulolla!

Sitten pellolla markkeerauksia. Etäisyyttä n. 70m, tuntui kauhean pitkältä matkalta. Tehtiin kaksivärisillä helpottaakseni hommaa näin ekalla kerralla. Ensin kaksi heittoa vastatuuleen, jälkimmäinen heittäjästä takaviistoon. Sitten sama, mutta damit myötätuuleen. Damit nousi hyvin, muutamalla Ruu työsti hieman enemmän, mutta ei lähtenyt kaahottamaan ja laajentamaan aluetta törkeästi, vaan piti hommassa ajatuksen mukana! Lopuksi vielä kaksoismarkkeeraus, joka aivan kymppi! Tähän jätettiin. Ruu malttoi hirmuisen hyvin, oli keskittyneen oloinen eikä vinkunut lähdöissä yhtään. Hyvä! Lisäksi seurautin sen pellolla lähtöpaikalle ja sieltä pois, jotta joutui keskittymään koko ajan, eikä höseltänyt muuta. Seurasi muuten yllättävän kuuliaisesti ja nätisti?! Ei tarvinnut huomautella juuri lainkaan.

Tosi kiva ja yksinkertainen treeni! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti