keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Huonompaa ja parempaa menoa

Kokeet taas lähestyy ja oikeastaan luvattoman vähän ollaan pidetty hyvää menoa yllä...nome-työt ovat syöneet nyt treeniaikaa.

Mutta tällä viikolla on sitä tokoakin nyt muistuteltu mieleen, pakkohan se on, kun vajaa viikko kisoihin. Maanantaina eka setti ja kotipihassa. Meno ei ollut erityisen hyvää...en tiedä, siinä ei ollut sitä jotain. Seuraaminen tuntui ihan kamalalta, Ruu poikitti ihan sikana ja edisti minkä kerkesi. Tai sitten se vain tuntui siltä... Onneksi tajusin lopettaa asian jankkaamisen ajoissa, ei ehtinyt kummallekaan tulla liian paha mieli.

Noutokapulan poimintaa vähän tsekkasin. Heti jos kapula lentää kauemmas, tulee herkästi myös tassut mukaan sen poimimiseen. Muuten hyvä draivi.

Luoksarin stoppeja kiertojen kautta. Pysähdykset vaikutti hitailta, teputteli tulemaan... Aijai sentään...näitä OLISI pitänyt tehdä päivittäin!

Ei taidettu juuri muuta maanantaina tehdä, ei jotenki vaan napannut.

---

Tänään piti sitten ottaa itseään kunnolla niskasta kiinni, joten hakeuduttiin Vihtavuoren treenikentälle. Paikalla sattui olemaan tuttuja treenailemassa, joten saatiin paikkamakuuseen seuraa ja sain myös pienet liikkuriavut. Ensin hömpöteltiin itse.

Luoksarin stoppeja kiertojen avulla. Nyt oli paljon parempi meno! Stopeissa näkyi kivaa napakkuutta! Hyvä! Seuraamista hyvällä draivilla, ylläripalkkaa kainaloon, mukana käännöksiä ja täykkäreitä sekä nopeita perusasentoja. Tosi hyvä! Seuraamispaikalle en kyllä ehdi tehdä mitään ja luulen, etten voi tehdä sille muutenkaan mitään. Se on mikä on ja kerran se on tuohon paikkaan muodostunut niin en kyllä osaa sitä taaemmaskaan opettaa. Paikka nimittäin tuntuu tosi hyvälle, ei tunnu siltä, että koira tulisi liian eteen.

Noutoa ja siinä sitä kapulan poimintaa. Edelleen tassut mukana jos kapula kauempana. Naksuttelin näteistä poiminnoista, mutta en kyllä ehdi tällekään tehdä ennen kokeita kyllä yhtään mitään. Jos siitä se piste lähtee niin menkööt. Tykkään reippaasta menosta, palkkailin nopeista luovutuksista. Ruulla kesti hetken istahtaa perille saakka, kun heilutti häntää niin vietävästi! =D

Parit kaukojen vaihdot tehtiin niin, että koiran taakse kohtuu lähelle jäi toisia koiria ja ihmisiä häiriöksi. Hyvät ja napakat vaihdot. Palkkasin ekasta istumisesta ja sitten tokasta. 

Sitten sinne paikkamakuuseen. Rivissä taisi olla kuusi koiraa, eli hyvää häiriötä. Piips röhnötti toisessa reunassa, Ruun laitoin toiseen reunaan "vieraiden" koirien väliin. Aikaa meni 3min, tosi hyvä makuu! Ei ylimääräisiä!

Hyvä häiriö oli muuten ennen paikkamakuuta, kun oltiin menossa kaukaloon, päätti kaverin pikkuinen ja pippurinen cairni alkaa uhoamaan Iitulle oikein kunnolla. Piips oli alkuun ihan ihmeissään pienestä päällekävijästä ja kun rähinä vain jatkui, joutui isokoira sitten jo sanomaan takaisin...tai ainakin Piips yritti. =D Iitu kuulosti lähinnä hämmentyneelle...olikin ihan uusi juttu, että joku tulee oikeasti tosissaan rähisemään iholle. Tilanne oli ohi heti, kun toinen osapuoli malttoi antaa Iitun olla. Jotenki koomista...=) Ruu sensijaan meni ihan hämilleen ja se yritti kovasti hyppiä mua vasten hädissään moisesta riidasta ja rähinästä. Ei saisi maailmassa olla riitelyä. =D Eli hyvin siis makasi paikkamakuun tapahtuman jälkeen. Mainiota!

Tämän jälkeen Anna liikkuroi meille kertaalleen kaukot ja toimi liikkurihäiriönä lähellä. Palkkasin tokasta istumisesta, ei reagoinut Annaan lainkaan! Samaan putkeen Anna liikkuroi pienen seuruun, meno oli tosi hyvää!

Yksiksemme tehtiin 2 x molemmat jäävät, ekoista suorat palkat ja tokalla kerralla kävelyt mukana. Kääntyi muuten seisomisessa yhdellä tassulla perään, eli se uusittiin, joka varma. Tätä voisi vielä varmistella ennen koetta!

Parit luoksarinstopit vielä kutsumisella, välissä aina läpijuoksuja ettei lähtisi ennakoimaan. Kerran kokeilin ilman palloa, tosi hyvä!

Kotona tehtiin pari kertaa vielä hyppyä. Ekalla ei Ruu muistanut/malttanut istua, vaan hyppäsi suorillaan takaisin! Ohhoh! Eli sitä malttia sitten muistuteltiin. Kerran kolisteli esteeseenkin, siitä ei palkkaa. Tätäkin täytyy muistutella vielä ennen koetta.

Olipas kivaa menoa ja hyvää työtä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti