sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Oikeesti oikeissa töissä!

Viikonlopuksi ajeltiin Puttaalle ja normi touhujen lisäksi päästiin Ruun kanssa metsästämään kanalintuja. Siis ihan oikeisiin töihin, eikä mitään omia räpellyksiä. ;) Meille molemmille siis ihan uusi juttu.

Lauantaipäivä olisi sään puolesta ollut oikein otollinen linnustukseen, mutta ei vaan tulleet linnut paikalle. Kaksi metsästäjää samalle hakkuuaukealle, me jäimme Ruun kanssa koiralle otollisempaan paikkaan nähdä tiputukset tarvittaessa. Mutta teeret ilmestyivätkin juuri toiselle puolelle, toisen linnuista sai Jari-serkku tiputettua ja toinen jäi haavakoksi. Ruu pääsi siis viiveellä (kunnes ehdimme rymytä aukean läpi paikan päälle) etsimään haavakkoa. Se jäi hyvästä yrityksestä huolimatta saamatta. Lopetettuamme omalla passipaikalla, käytiin Ruun kanssa vielä etsimässä toisten metsästäjien mahdollisia haavakoita, jotka nekin jäivät löytymättä. Näitä pääsimme etsimään vasta 2-3h viiveellä, oli tiput ehtineet jo liueta paikalta.

Tänään sunnuntaina sitten sää oli tosi huono. Pilvistä ja sateen uhka koko ajan läsnä. Sitten alkoi vielä tuulemaan reilusti. Oltiin jo melkein lähdössä, kun kaksi teereä lensi sopivasti niin, että jälleen Jari-serkku pääsi ampumaan. Toinen tippui taas, toinen jatkoi matkaa. Ruu ei siis päässyt markkeeraamaan, mutta kiiruhdimme paikan päälle ja laitoin koiran hakuun. Sen verran olimme joutuneet juoksemaan haavakoiden perässä, että Ruu luuli varmaan taas juoksevansa ilman sen ihmeempää "syytä". Ei heti hoksannut, että halusin sen oikeasti etsivän tietyltä alueelta, kun linnun tippumispaikka oli selvästi tiedossa. Ruu tuli siis kerran luokseni, lähetin sen lennosta etsimään, jonka jälkeen se lähti alueelle ja löysikin ukko teeren pika pikaa. =)

Ja vielä ihan lopuksi bongasimme ukko metson vähän kauempaa, joten sitäkään ei Ruu saanut markkeerattua. Hienosti se kuitenkin poimi linnun kantoon, kun sen sitten löysi. Painava rotjake, hyvin Pikkumusta sen handlasi. =)

Oli ihan hauskaa opetella metsästystä ja onneksi tuli muutama noutokin viimein Ruulle. Sen naama alkoi nimittäin jo näyttämään siltä, että jos homman nimi oli vain kykkiä paikallaan ja vähän kylmissään niin saa homma Ruun puolesta olla. =D Kolmen viikon päästä mennään uudestaan ja toivottavasti sitten olisi enemmän saalista. Kaihoisasti Ruu jäi katselemaan metsästäjien jälkeen, kun kurvattiin pihasta pois. =)

Hyvin muuten malttoi Ruu olla passissa. Lauantaina tuli kaksi pienen pientä vinkaisua tylsyydestä johtuen, ennen kuin pääsimme haavakkoa etsimään. Tänään maltettiin jo olla hipi hiljaa.

Tässä vielä pätevöitynyt Pikku-Ruu =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti