tiistai 4. syyskuuta 2012

Treeni päivitystä

Viime lauantaina nomeiltiin pellolla. Aki tuli heittämään meille dameja. Ennen treenejä tein linjan pellon reunaan, johon ei muuten aiemmin ole tehty, sinne neljä damia, targetti näkyi huonosti ainakin siitä matkasta, josta lähetin. Linjaa helpotti kuitenkin pellolle pitkäksi jääneet kuivat korret, vaikka muuten pelto on vihreää ja matalaa heinää.

Markkeeraukset tehtiin tänään tylysti tosi pitkältä matkalta. Päätin, että nyt vain saa Ruu keskittyä, tuuli vaikein mahdollinen, tuli suoraan takaa. Kuulostaa pahalta, mutta ei ollut kuitenkaan sitten niin paha! =) Oikealle tulevat heitot löytyivät todella hienosti! Vaikka eteen tuli korkeampaa apilapuskaa jne, Ruu löysi damit tosi tosi hienosti! Upea neiti! Mutta vasemmalle menneet heitot oli vähän vaikeampia, sillä samainen heinänkorsien rivi ulottui heitoille saakka ja Ruu jostain syystä ei tahtonut mennä orsien yli. Ja kyse ei todellakaan ole mistään korkeista ja tiheistä, parista harvasta korresta ainoastaan. Eli meinasi hukata heittoja. Ärsyttävää... Onneksi kuitenkin suht kivasti löytyi.

Parit heitot siis, ja sitten yksi linja. Ensimmäinen yritys oli vähän huono, eteni aika kivasti, ajautui targetista hieman oikealle. Yritin pellon päässä ohjata vasemmalle, tämä ei toimi vielä, ei ainakaan näin kaukaa. Valui siis eteen ja sitten ei Ruun mielestä tartte totella ollenkaan pilliä. Kävin antamassa palautetta ja menin samalla ohjaamaan lähemmäs, jonka jälkeen petrasi. Taakselähetyksenä eteni hyvin ja löysi targetille. Tämän jälkeen löysi vielä hienosti markkeerauksenkin.

Sama uudestaan. Olin vaativampi linjan kanssa, otin lähetyksen uusiksi, kun yritti jo alussa vinoon. Nyt parempi ja hienosti! Markkeerauskin löytyi hyvin.

Sitten kaksoismarkkeeraus, johon oli jäljellä vihreät damit. Lyhennettiin tämän takia matkaa. Keskittyminen herpaantui, heitto tuli selvästi lähemmäs meitä, mutta Ruu paukkasi vanhoille tippumispaikoille ja haahuili siellä hetken, ennen kuin lähti tulemaan hissuksiin takaisin ja osui damille. Toinen löytyi paremmin.

Kaksi vikaa linjaa oli oikein hyvät, paitsi toisella Ruu stoppasi ihmettelemään jotain, josta lähetin taakse. Onnistui hyvin.

---

Sunnuntaina oli tokohetki Saviolla. Olin aamulla tehnyt Ruulle takapään treeniä ja kenties oli henkisesti ollut rankkaa, kun joutui samalla vähän ajattelemaankin. Oli siis väsyneen oloinen. Ei tehty ihmeitä, luoksarin stoppeja, istumista, perusasentoja, tunnari kertaalleen ja paikallaolo ryhmässä. Ihan jees menoa, mutta vähän väsynyttä.

---

Maanantaina sitten mentiin sänkipellolle, teemana ohjaustreeni. Kolme targettia kolmiona, sivuilla neljä damia, edessä kuusi.Meni super hyvin! Ainoat miinukset lievät pillitottelemattomuudet, joista piti oikaista. Sänkipellolla ei myöskään ollut Ruun mielestä kiva istua pysähdyskäskystä, ymmärrettävää kyllä.

Pidensin sivuohjauksiin koko ajan matkaa, yksi uusinta tarvittiin yhdessä vasemmalle lähetyksessä, mutta muuten super hyvää työtä!!! Näitä sivusuuntia pitäisi tehdä paaaaljon enemmän.

---

Tänään sitten hakuruutu ja muutama metsälinja. Mentiin "tutulle" paikalle, jossa hakuruutuun tulee iso oja. Ei uitava, mutta selvästi haastava ylitettävä kokonsa puolesta. Lähetin varulta läheltä ojaa, jolloin ylitykset oli helpompia. Kymmenen damia, Ruu toi niistä kahdeksan.

Alku oli vähän takkuista, vaikka Ruu etsikin hyvin ja palautti parit damit. Lähetin sen sitten vasempaan hakuruutuun, jolloin pieni jäljestäjäni löytää jälkeni, jotka osittain johtivat targetille. Ja koska ohjaaja ravitsi itseään välillä mustikoilla, ei tullut sitten huomattua Pikkumustan harhautumista pahasti hakualueelta (noloa). Hupsis. Ei onneksi kuitenkaan lyötänyt targettia ja dameja, palasi itse oikealle alueelle, mutta yritti kohta harhautua uudelleen. Huusin nimeltä, jolloin Ruu vaihtoi automaattisesti suuntaa takaisin, lennosta varmistin vielä etsi käskyllä mitä pitää tehdä. Kohta sainkin damin.

Sitten sille linjalle. Ruu harhautui oikealle, otin takaisin. Uusiksi ja nyt meni tosi hyvin! Linjan päässä piti ylittää leveä polku, mutta targetti oli sitten jo selvästi näkyvillä ja mulla oli kaksi keppiä merkkinä. Mutta Ruu juoksee ohi oikealle, pysäytän ja lähetän vasemmalle, Ruu juoksee taas yli eikä tottele lähietsintä käskyä. Stoppi ja ohjaan oikealle, Ruu juoksee melkein targettien päältä ja ignooraa taas lähietsinäkäskyn. Hieman hermostumista ohjaajalta ja koira tulee lopulta takaisin. Ärsy ärsy! Mutta eikun uusiksi, jälleen hyvä linja perille saakka ja nyt maltetaan etsiä. Hieno!

Tämän ekan linjan jälkeen Ruu alkoi tekemään muutenkin tosi hyvää työtä. Se eteni upeasti hakuruutuun ja löysi nopealla tahdilla dameja. Lähetin aina välissä linjalle ja välissä taas hakuruutuun. Linjalla oli kolme damia. Oikein hyvää työtä. Loput hakuruudun damit haettiin yhdessä pois. Piips odotti sillä aikaa kiltisti ja viihdytti itseään mustikoita syömällä. =)

Vielä ihan viimeiseksi yksi linja hiekkakuopalla niin, että lähetin Ruun tiukkaan hiekkarinteeseen. Eteni hyvin ja löysi nopeasti damin. Hyvä hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti