tiistai 25. syyskuuta 2012

WT:n tapaista

Marin ja Saran kanssa nome-treenaamassa ja yrityksenä ainakin oli tehdä WT-tehtäviä. Sara teki töitä ensin, Ruu kulki minun matkassa harjoittelemassa odottamista.

Ekana rastina kaksoismarkkeeraus, lähtöpiste sänkipellolla, joka laskeutui selvästi muttei jyrkästi alaspäin. Heittäjä seisoi kohtuu syvän ja kasvustoa täynnä olevan ojan toisella puolella vihreällä pellolla. Näkyvyys kuitenkin hyvä, eli ei korkeaa kasvustoa. Eka heitto tuli sänkipellon puolelle vasemmalle, toinen heitto vihreälle pellolle korkeampana kasvavaan heinä alueeseen, ojasta 2-3m päähän. Etäisyyttä 40-50m, eli melko haastava tehtävä kylmiltään

Ruu suoritti elämänsä markkeeraukset! Olin varma, että homma kosahtaa ojaan, mutta neiti paineli yli ja löysi damin heti! Upea! Toisen heiton se markkeerasi pari metriä liian oikealle, mutta oli tietoinen damin olevan siinä jossain ja löysikin sen melkeimpä heti. Ei haahuilua! Hieno!!!

Toisena tehtävä ihan haku-ruutu, reilu 100m pitkä ja melko kapea alue, kuusi damia, joista enää meille siis kolme jäljellä. Hakuruudussa oli hyvin häriöhajuja, kun Piips ja Saku olivat toimineet apuna hakuruudun tekemisessä ja Sara vielä juoksennellut ennen Ruuppaa. Hakuruudun keskellä koiran tuli ylittää vanhoista metsäkoneen jäljistä muodostuneet polut ja lisäksi ruudun oikea reuna oli tiheää kuusikkoa ja vasen puoli vähän harvempaa. Muuten helppo ja tasainen maasto. Koira lähetettiin töihin pellon puolelta.

Ruu teki töitä kauhealla vauhdilla, se varmaan jonkin verran juoksi juoksemisen ilosta, mutta hyvin se haki ja löysi damit. Tuotavana oli oikeasta takanurkasta, oikealta keskeltä ja vasemmalta lähin. Hienoa työtä!

Viimeisenä tehtävänä simppeli linja, joka mukaili metsän reunaa ja sänkipellolla koiran sai lähettää vielä selkeälle "polulle". Targetti huonosti näkyvissä ihan pellon ja metsän rajalla. Siellä Ruulle kaksi damia jäljellä. Lähetin vähän vajaa 100m, Ruu kaarsi tosi pian vasemmalle metsään. Hakuruutu varmaan häiritsi sopivasti mieltä. Otettiin uusiksi, muutama askel lähempää. Nyt lähti paremmin ja eteni vajaat 30m kohteesta, kunnes kaarsi metsän reunaan. Stoppasin, jonka Ruu meinasi ignoorata. ÄRSYTYS!!! Että mua sitten ottaa hermoon tuo, kun Ruu teeskentelee ettei kuule ja ei tartte reagoida! Karjaisin siis aika kovaa ja sainkin sillä huomion ja noutajan istahtamaan. Lähetin taake, muutaman käskyn jälkeen Ruu yritti metsän suuntaan ja siitä uudelleen stoppi. Pysähtyi hyvin. Useamman eteen-käskyn jälkeen Ruu lähti hyvin oikeaan suuntaan ja eteni perille, jonne lähipillitys. Oikein hyvä ohjaus-harjoitus! Lähetin hakemaan vielä sen toisen damin, nyt paineltiin lujaa ja suoraan perille asti. =)

Oikein kivoja tehtäviä ja hyvin onnistuneita. Ruulla oli tosi paljon intoa tehdä hommia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti