maanantai 17. syyskuuta 2012

Vieraita ja WT-treeniä

Saimme pitkästä aikaa Marikan ja Viuhtin kylään, joten viikonloppu meni aika koiramaisissa merkeissä ;). Ruu ja Viuhti on kyllä suloinen kaksikko kaikkine hammaspaineineen ja leikkeineen. Vastaavaa nyhjäämistä ei Ruu saa harrastettua kenenkään muun kanssa, joten se on siksikin enemmän kuin tervetullutta toimintaa. Piips pyöri mukana, mutta ei oikein kyennyt ottamaan osaa nuorison leikkeihin. Saipahan kuitenkin aktiviteettia, kun piti kuitenkin yrittää olla menossa mukana. =) Kuvia eiliseltä sunnuntailta, ihana syyspäivä ja aurinko!!!

Tytöt rallattelivat ensin menemään... 
Sitten kun ei jaksettu enää juosta, siirryttiin vaakatason vehtaamiseen...
Sitten vähän pakollisia poseerauksia. Ensin kaverikuvat, joissa ekoissa tytöt ovat oikein sievästi. Viimeisessä pitää sitten pelleillä kameralle =)
Kuvaukset jatkuivat yksilöotoksilla. Ensin Viuhti
Sitten tämä oma persoonallinen saparohiipijäni <3
Piips oli myös mukana menossa. Piips muuten omi välittömästi Ruun palkintokuvauksen jälkeen tuon vinkuvan tennispallon itselleen. =) Ei vingu pallo enää...


Neiti Näpsä hengaili myös paikan päällä siinä toivossa, että oltaisi lähetty porukalla lenkille. No ei menty, joten Hänen Ylhäisyytensä tyytyi sitten jäämään meidän rahvaiden seuraan...Viuhtin kanssa tultiin juttuun, kunnes kissan mitta tuli täyteen ja piti osoittaa mihin kastiin myös Viuhti luokitellaan...=)


Tässä vielä lopuksi kissa kuulumisia noin muuten. Syksyn viilenneen sään vuoksi kissat ovat valloittaneet eteisen ja lattialämmön. Harvinainen kuva Miukusta jakamassa petiä, kun yleensä Neiti Näpsä makaa koiran pedillä ihan yksinään ja koirat pedin vieressä.


Paniikki tiivistää Tikrujen syyskuulumiset...=D
Pihalla hengailujen jälkeen käytiin vielä pienillä treeneillä. Marika suunnitteli meille WT-treenin viereiselle sänkipellolle. Jännää! Viuhti oli jättänyt meille häiriöhajuja.

Ensin tuli ykkösmarkkeeraus metsäsaarekkeen rajan tuntumaan lyhyen heinikon taakse. Etäisyyttä alokasluokan verran, ei paljoa. Ruu hoiti homman hienosti! Tästä jatkettiin pellolla vähän eteenpäin ja seuraavana tehtävä ohjaus. 20-30m päässä pellolla oli pieni vihreä ruohoalue, joka erottui sänkipellosta selvästi. Siellä kaksi damia. Ruu lähti hyvin, mutta ajautui oikealle 5-10m ohi alueesta. Pysäytin, hieno stoppi! Ohjasin vasemmalle, Ruu loi kyllä heti oikein katseen vihjeiden perusteella oikeaan suuntaan, mutta jouduin kehottamaan useaan kertaan ennen kuin Ruu lähti ylipäätään liikkeelle. Se vähän haparoiden eteni vasemmalle, mutta tuli pian alueella ja siihen lähipillitys. HIENO! Vaikka vasemmalle eteneminen ei ollutkaan priimaa, oli suoritus silti tosi hyvä! Toimittiin ilman targetteja, Ruu selvästi haki katseellaan sitä. Positiivista oli sekin, että Pikkumusta eteni ohjauksessa vasemmalle eikä valunut minua kohti etuviistoon. Lähetin vielä uudestaan hakemaan toista damia, nyt meni suoraan ja hyvin!! =)

Sitten pellon ja metsän reunaan, jossa tehtävänä lähihaku. Näin pientä hakua ei olla vielä tehtykään ja ongelmana olikin ohjaajalla sisäistää WT:n ja lähihaun juttu. Siis, sain tiedon kolmesta damista jossain metsän ja pellonreunan välisessä heinikossa. Lähetin Ruun etsi-käskyllä, kuten haussakin. Se meni hienosti ja nätisti alueelle, sai heti vainua ja palautti ensimmäisen damin. Tuuli kävi mukavasti, jolloin koira sai olla tuulen alapuolella. Tokalla lähetyksellä Ruu meni metsän puolelle, kutsuin sitä sieltä pois ja annoin pillillä lähietsintä käskyn heti, kun se tuli oikealle alueelle. Viuhtin jäljet aiheuttivat hyvää häiriötä, mutta hienosti ja nopeasti Ruu sai toisen damin ylös. Sitten katselimme, kun Viuhti haki kolmannen damin.

Viimeisenä tehtävänä kaksoismarkkeeraus, heittäjä metsän kulmassa. Tämä meni tosi hienosti! Eka heitto löytyi heti, toista haki ihan vähän pysyen hollilla ja Ruusta näki, että se tiesi damin olevan siinä jossain. Ei siis lähtenyt haahuilemaan huolimattomuuttaan. Hyvä!

Ylimääräisenä tehtiin samassa paikassa vielä pari ykkösmarkkeerausta vihreällä ja punaisella damilla. Ekan heiton (vihreän) Ruu löysi heti. Toisella heitolla ampui pellolta metsään, jolloin Marika haki damin pois Ruun nenän edestä. Sinänsä ihailtava ajatus Ruulta hakea dami metsästä ja tehdä hieno maastonvaihdos, mutta valitettavasti tällä kertaa homma ei mennyt niin. =) Uusinnassa oli tarkkana ja dami löytyi hyvin.

Olipas tosi tosi kivat treenit! Jännää WT-toimintaa, meille jotenkin niin uutta! =) Treeni pysyi myös simppelinä ja lyhyenä, tuli paljon paljon onnistumisia! Kiitos Marika!

Aktiivinen viikonloppu vaati veronsa, molemmat koiruudet olivat aika tyytyväisiä sunnuntai-iltana. =)

1 kommentti:

  1. Aivan ihania kuvia, näistä tuli tosi hyvälle tuulelle :) Etenkin toi kissa oli hauska lisä tuolla koirien joukossa :D

    VastaaPoista